Miért hervadás paradicsom levelei

Paradicsom palántákat - miért akarod, sárgák, és akár meghalni

Miért hervadás paradicsom levelei
Miért fakul palánták

Előfordul, hogy a bokor paradicsom egy jó gyökérzet és gazdag petefészek és ott van, akkor sárga levelek. Az első hírnökei baj. Ha csak nem értem, mi folyik a növény, kockáztatják, hogy elveszítik a nagy részét a várható termés. Miért sárga paradicsom? Mi a teendő ebben az esetben?

A szakértők javasoljuk kezelésére paradicsomnövények oldattal karbamid. Erre a célra, a hatóanyag hígított meleg vízben arányban 1-10. Ezt követően, két nappal később, ugyanabban a növények az öntözés oldattal alacsony koncentrációjú kálium-permanganát. Mivel a feldolgozó üzem, válnak jobban ellenáll a magas hőmérsékletnek.

Amint a fentiekben említettük,

Szia, kedves olvasók!

- időben elvégezni a feldolgozás gombaölő szereket, stb ...

Az egyik leggyakoribb ok, amiért a paradicsom levelek elszáradnak a Fusarium elhervadnak. Ez a betegség különösen gyakori a déli, függetlenül attól, hogy találjanak növények üvegházi vagy üvegházakban. Az északi területeken is szenved tőle főleg a paradicsom, amely az üvegházakban.

Gombás betegség Fusarium - másik oka a sárguló levelek. Határozzuk meg ebben a betegségben szenvednek növényi vagy egyéb okból nem csak sárgulnak, hanem egyidejűleg levertség hagy, mintha a paradicsom nem öntözik. Természetesen a legjobb megelőzés a Fusarium segítséget. De ha minden ugyanaz történt, üzemekben 3-4 alkalommal 1,5-2 hét különbséggel, például fitosporin.

A levelek sárgulnak, fordul a kék, ha a felső része a növény gyökerei, vagy tapasztalható gyors hőmérséklet-ingadozások. Ez az oka a jogsértések kanyaró hatalom. Már említettük, hogy a hipotermia paradicsom palántákat kívánatos elkerülni.

Ha azt veszi észre a betegség jeleit az elején, amikor feketerothadást csodálkozni nem minden növény, de csak egy kis része őket, egy kiút: transzplantáció egészséges növények egy másik prodizenfitsirovannuyu ételek tele új, egészséges talaj.

Miért levelek színe sárga paradicsom palántákat

A harmadik ok - a huzat. A friss levegő jó palánta, de a hideg levegő áramlik a nyitott ablakon, káros a fiatal levelek - elhervadnak. Ez a hiba is könnyen orvosolható - mozog a konténerek palánták paradicsom egy másik helyen vagy időben nem nyitja meg az ablakot, nem indul el a tervezetet.

 1. Milyen szomorú látni, hogy a paradicsom palántákat, amelyhez pestuem korai fejlődési szakaszban, hirtelen halványulni kezd, a levelek - sárga. Minden ok, amiért a paradicsom palántákat hervadás és levelek színe sárgára, sorolhatók két fő csoportba sorolhatók. Ez mindenekelőtt a hibákat az ellátás a palánták és a betegség vagy kártevő.
 2. palánta
 3. Érdemes megjegyezni, hogy a fenti módszer a feldolgozás paradicsom nemcsak preventív, hanem életmentő. Néhány órán belül
 4. csavart levelek paradicsom
 5. Sok kertészek egyre nagyobb paradicsom szembe a probléma, amikor a paradicsom csavart levelek. És sok a kertészek jelenlétében ez a probléma, csak eltéved, és nem tudom, mi a teendő ebben a helyzetben.
 6. Miért száraz levelek paradicsom

Az első jelei Fusarium - sárguló levelek, levélnyél deformáció, a továbbiakban - a szűkülő felső hajtások, sötétebb a gyümölcs. Annak elkerülése érdekében, a fuzárium hervadás paradicsom, meg kell vigyázni a növények, mint például:

Miért száraz levelek paradicsom, üvegházban

Miért hervadás paradicsom levelei

Sok szerencsét aratás!

Sárgás az alsó levelek csak akkor történik, ha egy erős gyökérzet sérült transzplantáció során, vagy lazítás a talaj. A növény hasznosítani, időre van szüksége, hogy növekszik az új gyökerek és levelek.

De a legjobb az egészben, ha előzőleg figyelmezteti a betegség. Ez segít elkerülni a talaj öntözés egy gyenge kálium-permanganát oldattal.

Nos, a negyedik ok - Elementary - kiszárad a talaj, nincs öntözés. Csak öntse palántákat.

Szomorú látvány. De az ok nem egyedül. Ez nem lett volna kár, de legalább egy csemete, hogy húzza ki a földből, és alaposan vizsgáljuk meg -, és a hegy, és a gyökerek. És a földön jegyzetet.

Ahhoz, hogy változtatni a színét a levelek paradicsom palántákat eredményez változásokat a hőmérséklet, megvilágítás hátránya (az északi területeken). a talaj magas savtartalma, tápanyagok hiánya. Annak megakadályozása érdekében sárguló, végrehajtható a megelőző előtolást nitrogéntartalmú műtrágya. Növekszik világítás, tartsa be a lélegeztetési mód. Azt is javasolta, hogy a víz a növények csak a teljes víz felszívódását a korábbi öntözés.

csavart levelek paradicsom

Úgy tűnhet, mint a túlzott öntözés. Mint ismeretes, többlet nedvességet paradicsomos okoz elégtelen fejlődése a gyökérzet. Érdekes, hogy a paradicsom levele is összegömbölyödik és ered a rossz pasynkovaniya. Ez a probléma akkor fordul elő a terhesség második tenyészidőszakban. Először is, az alsó levelek vannak csavarva, és egy kicsit később - a tetején.

Először is, tudnod kell, hogy a sodrott levelek paradicsom kezdenek megjelenni miatt felesleges szerves és nitrogén műtrágya. Ezen túlmenően, az alapja a fejlesztés ezen a kellemetlen folyamat túlzott öntözés a talaj réteg különböző gyógynövényteák. Ilyen körülmények között elősegítik a hiány bizonyos mikrotápanyagok. Annak érdekében, hogy az egyensúly helyreállítása, az erőművek, mint például a paradicsom, akkor ajánlott speciális etetés.

Meglehetősen gyakori előfordulása - szárítása paradicsom levele, amelynek okát - Phytophthora. Phytophthora miatt előfordul, hogy a nem megfelelő öntözés növények (gyakori), és a hőmérséklet. A betegség veszélyes, mert ez a lehető legrövidebb idő alatt képes elpusztítani az egész termés.

Twisted levelek paradicsom

Twisted paradicsomlevelekből. Mit kell tenni?

Miért hervadás paradicsom levelei
- időt, amíg a paradicsom, az első földelő fel kell tenni, mielőtt a növény eléri a magassága 15 cm;

A kezdete a nyári szezonban, több gazdálkodó szembesül egy ilyen probléma, mivel a szárítás és sárguló a levelek paradicsom az üvegházhatást. A leggyakoribb oka ennek a jelenségnek ezeket a növényeket - Fusarium elhervadnak és burgonyavész.

Nedvesség hiánya is okozhat sárgás levelek. Mint ismeretes, egy paradicsom növényi hosszú Taproot, hogy fogadja a nedvesség és a táplálkozás alulról. És ha a víz a paradicsomot csak felülről egy kis mennyiségű vizet, éppen ez az alapvető kiváltó rész hiányzik. Az alapvető szabály a paradicsom öntözés - öntözés ritka, de bőséges.

Ennek oka az, hogy ez nem egy. Szakértők azonosítani annyi, mint hat tényező, amely hozzájárul a sárguló levelek. Ha van ideje, hogy figyeljen rá, a legvalószínűbb, hogy segítse a palánták paradicsom és okainak megszüntetésére.

Minden a fenti okok miatt - ez a hiba ellátás palánták paradicsom, amelyek viszonylag könnyen eltávolítható. De ugyanazokat a hibákat is alakulnak bonyolultabb problémákat, amelyekkel a harcot nehezebb. Bármilyen palánták szereti a nedvességet. Paradicsompalántákat sem kivétel. De ha a kapacitás, amelyben Ön palántanevelés, állóvíz, a gyökerek megfullad. Ebben az esetben, a reakció a palánták - hervadás levelek. Mit kell először tennem? Győződjön vízelvezető lyukak alján a tartály, vagy ha igen, akkor azokat szélesebb, hogy a felesleges víz is ürüljön az olajteknő. Sárgás a levelek és a szár néha okoz gyakori betegségek gombás eredetű. Ezért egyre nőtt palánták (különösen a kiültetés előtt a talajba) ajánlott kezelésére egy gyenge megoldást a réz-szulfát és bordói lé.

indul lesújt. Találkozzunk ott!

Végül a harmadik és egyben utolsó tényező, amely hozzájárul a fejlesztési problémák - magas hőmérséklet. Ha ez több mint 35 fok, meg kell várni a megjelenése csavart levelek paradicsom. Különös gondot kell fordítani a hőmérséklet szabályozására az üvegházakban. Annak érdekében, hogy jelentős növekedés az üvegház hőmérséklete, javasoljuk, hogy gondoskodjon a szellőzés, és ha ez nem lehetséges, akkor a legjobb, hogy hozzon létre a huzat. Azt is pritenyat napos részén az üvegházhatású révén alkalmas anyag.

Érdemes megjegyezni, hogy sok kertészek, mint a probléma megoldódott bevezetésével nem teljesen humusz trágya. Ebben az esetben meg kell emlékezni, hogy a trágya halmozódik nagy mennyiségű ammónia, és ez viszont is lesz pozitívan tükröződik az állam a növény és gyümölcs. Általános szabály, hogy a felesleges ammónia károsítja a gyümölcs Fighting Phytophthora nehéz, de akkor meg tudja akadályozni a betegség, hogy ezt, csak meg kell akadályozni :. idő a víz a növények nélkül árvíz őket, kezeljük külön gyógyszereket Phytophthora (legjobb az oldatok és a tej fokhagyma kivonatok), hogy végezzen öltözködés, erősíti az immunrendszert a növények (jól bevált etetés élesztő: 20 g nyersanyag 10 liter vízben), kőris (hamu három evőkanál egyes növények egy elülső függöny) -. szükségszerűen kell fertőtleníteni ültetés előtt a talaj réz-szulfát-oldatot (100 g nyersanyag 10 liter víz);

Miért hervadás paradicsom levelei

Miért sárgák, és elsorvad az alsó levelek a paradicsom palántákat

☼- * * -☼ Ninel

Ha sárguló kell figyelni, hogy hol, milyen része a növény levelei sárgák. A hiány nitrogén levelek sárga foltok. Ha nincs elég kalcium, elkezd megsárgul hegyét a paradicsomot. Ha a paradicsom egy kicsit a réz a hatalom, a fade és a levelek pedig sárga, az alsó sorban a növény. Kén hiány vezet az a tény, hogy a leveleket nem csak fordul sárga, de sűrűbb lesz, lesz kemény tapintású. Nem csak a talajban a mangán és a vas - levelek is, az első sárga, majd kiszáradnak. Sárga levél szélek - nincs elég magnézium. Sárga Levélcsúcsok - nem elég a foszfor, és az egész lemez - foszfor ellenkezőleg, sok.

Sárgás alsó levelek kiültetés után palántákat a földbe, hogy egy állandó helyet. Ez általában akkor fordul elő abban az esetben, ha a palántákat nevelnek kis cserépben vagy ládában. Transzplantáció után gyökerek nőni kezdett erőteljesen, elvételét erő az alsó levelek. Próbálja meg elkerülni fokozódik a gyökérzet - indul az újratelepítési amíg földes szoba gyökerek nem teljesen sodorva, míg a gyökér növekedését természetes.

A felesleges nedvesség és állóvíz palánta tartályokban vezethet egy nagyon alattomos betegség - fekete láb. Hogyan határozzuk meg azt? Könnyen. Ellenőrizzük a belső tartály palánták. Ő sötétedni kezd az alsó és a szár válik myagkovato leeshet. A gyökerek a palántákat ugyanakkor meg az egészséges és a levelek elszáradnak. És akkor haldokló gyökereit, és az egész növény. Ebben a szakaszban a növények segítenek többé.

Híreink, hogy az e-mail! Adja meg az e-mail

Miért hervadás paradicsom levelei

Miért nem nő a palánták paradicsom
 • Miért hervadás paradicsom levelei

  Miért tűnt el, miután felvette a paradicsom
 • Miért hervadás paradicsom levelei

  Miért hervadás alma
 • Miért hervadás paradicsom levelei

  Miért száraz levelek paradicsom
 • Miért hervadás paradicsom levelei

  Sárga foltok a leveleken paradicsom, üvegházban
 • Miért hervadás paradicsom levelei

  Miért húzott paradicsom palántákat csinálni
 • Miért hervadás paradicsom levelei

  Miért esik virágok paradicsom
 • Miért hervadás paradicsom levelei

  Paradicsompalántákat elsorvad
 • Miért hervadás paradicsom levelei

  Twisted levelek paradicsom
 • Miért hervadás paradicsom levelei

  A magról nevelt paradicsom levélgöndörödés
 • Miért hervadás paradicsom levelei

  Abból, amit csavart levelek paradicsom
 • Miért hervadás paradicsom levelei

  Miért lassan növekszik paradicsom palántákat