Miért jó, hogy egy kicsit őrült

őrült zseni

Szemtanúk beszámolója szerint Isaak Nyuton beteg volt a fején. Képes volt nappal és az éjszaka alvás nélkül és a többi, majd beleesett egy mély depresszió és hallucinációk szenvedett, és beszélt az elképzelt társait.Nikola Tesla nem volt jobb. Amellett, hogy a hallucinációk, volt egy erős félelem a szennyeződések és a férgek. Ő mániás hitt mindent, ami körülveszi azt, például összegét, étel a tányéron.

Között a művészek és zsenik mentális zavarok sokkal gyakoribbak, mint a környezetben a lakosság.

Írók hajlamosabbak a depresszióra, a kutatók gyakran skizofrén. és a művészek nagyobb valószínűséggel ütköznek a bipoláris zavar.

Azonban, míg az egyének mentális zavarok serkentik a kreatív és kutatási tevékenység a legtöbb ember számára a mentális rendellenesség kapcsolatos krónikus fizikai betegség, a kommunikációs nehézségeket, karrier korlátozások és alacsonyabb a várható élettartam.

A különbség egy őrült, és a normális emberek nem olyan nagy

Sok tekintetben a koncepció a norma függ a kultúra és a kor, amelyben élünk. Évszázadokkal ezelőtt, a depresszió nevezték melankólia, és azt hitték, hogy ez okozza az sérti a mérleg folyadékok, az úgynevezett humor.

Ennek egyik oka, hogy a mentális zavarok nehéz diagnosztizálni, hogy sok a tünetek - a szélsőséges normális személyiségjegyek, amelyek mindannyiunk számára. Mindannyian időről időre lehet menni a végletekig, és nem valami furcsa.

Mert valaki, mint a fájdalmas fontos sorozat, amelyben van a konyhában szekrényben. Ez nem rögeszmés-kényszeres betegség, és csak sürgős szükség oly módon, hogy ad egyfajta nyugalom és biztonság. Vagy például, néha hallunk valamit, még a szobában senki más, de ez nem hallucináció.A különbség az, hogy a legtöbben nem veszik észre, amikor agyunk úgy döntött, hogy játsszon velünk, és gyorsan vissza a valóságba. Azok, akik a beteg különböző típusú skizofrénia nem mindig lehet megkülönböztetni a valóságot a képzelet gyümölcs.

Mindannyian a saját kis őrült. Van egy bizonyos tartományban magatartás és azok, akik diagnosztizált mentális betegség, gyakran egyszerűen a szélsőséges a spektrum.

Mentális arány lehet hasonlítani a növekedés. A növekedés a legtöbben kissé ingadozik néhány átlagos érték, de vannak olyanok, akik a szélsőséges pont - törpék és óriások. Látják a világot, másképp, mint az emberek átlagos magassága. Hasonlóképpen, azok, akiknek az elme az extrém magasságokban szabványok érzékelik a világot.

Ugyanezek a szélsőséges hozzájárulnak az ébredés, a kreativitás és a zseni. A kérdés nem az, hogy hogyan lehet megszabadulni tőlük, és megtanulják, hogyan kell kezelni őket.

Miért természetüknél őrültek

Ha elképzeljük, hogy ezeknek a szélsőséges jár két nagy kockázatok és nagy előny, akkor feltételezhető, hogy a mentális betegségek - egy kísérlet arra, hogy a természet egy kockázatos fogadás, abban a reményben, hogy megtörje a nagy jackpot.

A szempontból az evolúció, van egy másik szempont: bizonyos helyzetekben, bizonyos megnyilvánulásai elmebetegség hasznos lehet ősi elődeink. A pszichopata jelentős kockázattal jár, hogy mások. De ennek köszönhetően azonos pszichopata ő válhat a páratlan vezetője a törzs - a kegyetlen, de leleményes és ravasz.

A paradoxon az, hogy ugyanazon okok miatt, hogy a génállomány kellett volna sokáig, hogy megszabaduljon a mentális problémák, hozzájárulnak azok megőrzése. Ugyanez a szélsőséges megnyilvánulások, amelyek zavarják a fuvarozók a mindennapi életben, hogy egy kis őrület az zseni. És csak akkor tudunk nyerni.

A modern társadalom van elhelyezve ugyanúgy. Mi kell egy csomó kiszámítható az embereket, hogy a mindennapi munkát, amiből napi eredmények függnek. Ezek az emberek a civilizáció alapja. De a fejlődés modern társadalomban is szükség hajtókarok és bolondok, mert forrás minden új.

Az emberiségnek szüksége van a kreatív emberek, akik nem tudják csak, hogy a világ egy másik irányból, de annyira elszakadt a valóságtól, és nem jöttek, hogy a gondolatok - képtelenség.

Mivel mindannyian egy kicsit őrült, akkor tudnia kell a hirtelen fordulat és tendenciákat, hogy használja őket javára magukat és másokat. Ezért fontos, hogy tanulmányozza a saját agy és megérteni a saját psziché.

Mentális egészségügyi ellátás nem korlátozódik a kezelés vagy kijavítását az emberi agy, és felismerni az erősségek a saját túlzásait, együtt képesek megbirkózni a hiányosságokat.