Miért kattintással ízületek 2

Egyes kérdésekben az anatómia és az orvostudomány már régóta vita tárgya. Az egyik tárgya egy ártalmatlan az első pillantásra, a susogása az ízületek. Hosszú ideig volt egy véleményt, de mivel a szándékos hívás egy crunch ízületek által kiváltott különböző betegségek, beleértve a reuma. A legújabb klinikai vizsgálatok kimutatták, hogy valójában a válság az ízületek nem okoz betegséget. „Nyikorog” az ízületek, valamint a kattintásokat, ha mozgás közben, vagy valami indikátor a különböző betegségek, amikor - lényegében ártalmatlan, és amikor potenciálisan veszélyes az egészségre.Miért kattintson ízületek?

Az emberi test - egy komplex rendszer, de nagyon finoman tervezték. Itt-ott csontok értékcsökkenés porc, ami a mozgás során az ízületek veszi fel a legtöbb törzs. A porc védi a csontokat a nyomás, szolgál a természetes védelmi réteg támogatása. Normál állapotban a porc sima, hanem azért, mert a mozgás az ízületek lassan, halkan és fájdalommentesen. Ezt segíti elő egy speciális ízületi folyadék, ami olaj, keni az ízületek is segítve a könnyű kezelhetőség és romlásának megelőzésére.

De néha a integritását a porc sérült, akkor fordulhat elő zavarok érkezésével ez a folyadék, a porc és néha maguk a természetben nem sima és enyhén érdes alakját. Ennek következtében a mozgás során az ízületek előfordul csúszás és egyedi nyikorgó, vagy kattintson a hangok - a fő jellemzői. A kezdeti szakaszban ez a jelenség csak ritkán kíséri kellemetlenséget. De a fokozatos romlása porc vezet az a tény, hogy a csont előbb-utóbb marad védelem nélkül, de tele van katasztrofális következményekkel járhatnak, mint a csont nem alkalmasak a közös nélkül porc.

Általában változások mellett az alakja a közös, vagy hiányzik az ízületi folyadék, kattintson ízületek is az alábbi okok miatt:

  • A következmények az említett vagy egyéb fizikai sérülést, nem feltétlenül kapcsolódik a csontokat. Okozhat crunch és ízületi ficamok.
  • Ízületek megrepedhet benyújtásakor őket a túlzott fizikai megterhelés. Különösen, ha nem lett volna az edzés előtti.
  • Egy nagyon fontos szerepe van az egészségtelen táplálkozás. Sok örökletes betegségek, valamint a csont is akadályozzák fejlődését csak ügyelve a helyes étrend.
  • Néha ízületek nyikorog és elégtelen rugalmassága a izomrostok, amelyek közvetlenül részt vesznek a közös művelet.


Fertőző betegségek, mint például a Streptococcus és Staphylococcus is okozhat nyikorgó az ízületek. Ezek a fertőzések okozhatnak autoimmun betegség, amely hatással van mind a csont és a porc.

Azonban, ha a válság és a crack az ízületek nem kíséri fájdalom, gyakran ez a jelenség figyelhető meg a kijárat a levegő a közös. Az a tény, hogy az üreg található, amely belsejében az ízületek maximális hígítás a végtagok mellett, vagy a kiterjesztése „egészen”, tele van az ízületi folyadékban. Ha a folyadék nem elegendő, ott van a kisnyomású zónában, ahol a levegő képes áthatolni többé-kevésbé szabadon. Amikor a mozgás a végtag vagy közös fordul elő az ellenkező irányba, az ízületi üreg tömörített újra, és elhagyja a levegőt.

Hogyan kell kezelni a válság és ízületi-e csinálni egyáltalán?

Nem olyan gyakran sajátos hangot, amikor a közös művelet lehet a norma a szervezet számára. Ízületek valóban összeroppant minden látható ok nélkül, és nem okoz semmilyen rendellenességet az emberi egészségre. De azon a tényen alapul, hogy ebben a konkrét esetben lenne ártalmatlan összeroppant, nem szükséges. Még ha a közös különleges hangokat időpontja az a tevékenység, és nem kíséri fájdalom vagy kellemetlen érzés, akkor nem érzékeli ezeket a helyes. Meg kell felelnie egy sor konkrét diagnosztikai teszteket.

Az a tény, hogy a válság lehet az előfutára a különböző betegségek. Ezért minden esetben meg kell, hogy egy találkozót ortopéd sebész, hogy tudta megtanulni a pontos oka ezeket a hangokat. Számos diagnosztikai eljárások, amelyek lehet elég sikeresen azonosítani zavarok az egészségügyi csontok és ízületek, ami megakadályozza, hogy a szervezetben a válság. Például, a mágneses rezonancia leképezés. Ez a módszer a kutatás meglehetősen pontos és teljesen biztonságos, ellentétben a hagyományos röntgenfelvétel, ami nem ajánlott sor többször. Már azonosította az oka a félelmetes hangok, az orvos el tudja mondani, hogy pontosan hogyan kell kezelni ezt a problémát, ha valóban így van. Sérülések ínszalagok vagy porc megsértése forma szükséges, hogy forduljon orvoshoz-lélegeztető készülékhez, míg mindenféle fertőző betegségek, amelyek végül károsítja a szerkezetét a porc és a csont, fertőző betegségek kell kimutatni, és gyógyítható az időben.

Ha a válság az ízületekben nem az oka a különböző súlyos betegségek, korlátozni kell azt, hogy a következő intézkedéseket:

  • Kell, hogy legyen óvatos a feltétele az ízületek, felülések frekvencia (a jogszabályok esetében - nem gyakrabban, mint egyszer egy negyed óra), és kíséri érzések.
  • Meg kell vezetni egy viszonylag aktív életmód. Néha ízületek összeroppant mind indokolatlan hangsúlyt a csontok, porcok és szalagok, valamint hiánya miatt az ilyen terhelés egyáltalán. Ebben az esetben a válság - a szervezet riasztási jelet, ami érdemes figyelembe venni.
Ha ezek vagy más súlyos betegségek, akár ízületi gyulladás vagy köszvény, akkor kövesse az orvos utasításait arra vonatkozóan, hogyan a rehabilitációval és speciális diétás talált.

Szükség van a lehető leghamarabb, hogy megszüntesse az összes lehetséges „hiba” az ízületek. Végtére is, az első, hogy foglalkoznak velük egy egyszerű táplálkozás, a megfelelő életmód és speciális gyógyszereket. Ha ez a fajta betegség lehet figyelmen kívül hagyni, és képes lesz a haladást a kellő időben tud segíteni csak műtéti beavatkozás, és a legsúlyosabb esetekben, vagy futás - közös csere. Ezért mindig meg kell hallgatni a tested!