Miért keze mindig hideg, hideg kezek és lábak, mit kell tenni

Miért keze mindig hideg, hideg kezek és lábak, mit kell tenni

Természetes hőmérséklet, amely megteremti a kényelem érzését a személy felel meg, hogy az általa kifejlesztett, míg a méhben - ezek a törvények fiziológia. Növekszik, mint csökkentő ezt a korlátot okoz kellemetlenséget.Hideg kezek és lábak - csak egy része a kényelmetlenséget, hogy egy személy úgy érzi, ha a változó hőmérsékleti viszonyok között, és gyakran ez az érzés megnyilvánulása a betegség, hanem a szervezet válasza a környezetet. A leggyakoribb kérdés az, miért emberi kéz hideg, nem tekinthető, de a betegek elveszítik értékes időt, amely lehetővé teszi a meglévő betegség progresszióját.

Sokan hajlamosak alábecsülni a hideg kezek és lábak - mi a teendő, és milyen stádiumban, hogy forduljanak orvoshoz homályossá válik, ha csatlakozik a fő okok szédülés, gyengeség, hányinger, amely gyakran végződik hányás. Egy komolyabb helyzetet, amikor állandóan hideg kéz és láb - ami azt jelenti, hogy a beteg megy keresztül egy átfogó vizsgálatot, hogy meghatározzák az eredeti egészségügyi problémák forrása, és a betegség a krónikus formában.

Miért olyan személy állandóan hideg kéz és láb

Az a tény, hogy egy személy úgy érzi, hideg végtagok kell figyelmeztetni, különösen, ha az állam nem előzte meg ideges stressz hatására a friss levegő vagy hatalmas vérveszteség történtek. Között a standard ok, amiért a személy hideg kezek, lehet rajta merevítő ékszerek (karkötő, gyűrű), vagy túl feszes ruházat (gyakran - fűzők).

Hangsúlyozza - is széles körben használják forrás a vér rendellenességek test, mert hatása alatt irritáló tényezők, vérerek összehúzódnak. Alatt a pánikroham, a szív dobog sokkal gyorsabb, mint a normál, és kevesebb vér jut a végtagok, így egy személy enyhén fagyott kéz és láb.

Gyanúsított súlyosabb patológia lenne a helyzet, ha állandóan hideg kéz és láb.
Vannak, akik nem eléggé figyelmes, hogy az egészségügyi, így még ha mindig hideg kéz és láb, lehet megmagyarázni a jelenséget sokáig levegőn, alacsony hőmérséklet vagy hipotermia.

Miért keze mindig hideg, hideg kezek és lábak, mit kell tenni

Hideg végtagok a kezek és lábak - okai

Sok tényezőt, így kitalálni, hogy miért a keze mindig hideg, akkor megszünteti a jelenléte a következő betegségek gyógyítására:

 • rossz vérkeringés
 • Idegrendszeri betegségek és tünetek
 • Hypothermia, és ennek következtében - fagyás
 • Csökkent anyagcsere is okoz hideg kezek és lábak - okozza a nők és férfiak találhatók a hálózati hibák és a mozgásszegény életmód.
 • Gyenge funkcionális képességét a pajzsmirigy alulműködés (hipotireózis miatt pajzsmirigyműködés csökkenése).

Attól függően, hogy a kiváltó ok határozza meg az alapbetegség nyilvánulhat egyéb tünetek - ezek kevésbé szembetűnő, mint mindig hideg kezek és lábak.

Közös jelek jelenlétét jelzi a szervezetben a megsértése:

 1. Pain.
 2. Zsibbadás.
 3. A bőr elszíneződése.
 4. Formicatio.
 5. Bizsergés különböző mértékben.

A jelenség figyelhető meg mind a komplex, valamint külön-külön, és a megnyilvánulása egy ilyen kombináció az alapja, hogy a vizsgálatot, és megtudja, hogy miért a keze mindig hideg.Miért keze mindig hideg, hideg kezek és lábak, mit kell tenni

Hideg kezek és lábak - okai a nőknél

A nőknek kevésbé stabil pszicho-emocionális háttér, ezért érzékenyebbek a idegrendszeri betegségek, amelynek hatásai - test hideg.

Más betegségek okozhatnak nők hideg lábak, meghatározása a következő:

 • diabétesz;
 • atherosclerosis;
 • perifériás vaszkuláris betegség;
 • Raynaud-jelenség.

A nők szenvednek a cukorbetegség, abnormálisan megnövekedett mutatók a vércukor és a vizelet okozza artériák szűkülete és a hajszálerek, rontja a vérkeringést. A beteg lehet tisztában a rendelkezésre álló endokrin rendellenességek, de gyakran nem diagnosztizálják, amíg a felmérés. Ahogy a betegség előrehalad, és mivel az optimális kezelési, hideg kezek és lábak - az okok a nők nem nagyon különböznek azoktól, amelyek miatt hideg végtagok a férfiak.

Ezzel párhuzamosan a hűtés a végtagok merülhetnek fel, és egyéb tünetek, mint például a sápadtság, indokolatlan megnövekedését testhőmérséklet, láz.

Ateroszklerózis és a perifériás vaszkuláris betegség okozta krónikus növekedése a vér koleszterin szintjét, ami egy erek szűkülete. A szöveteket oxigénszegény, hogy teljes mértékben átjutni a vérkeringést, mert eltört eredményeként blokkolás atheroscleroticus plakkok.

Mi van, ha hideg kezek emiatt? Consult kardiológus, hogy vizsgálja felül az élelmiszer, hogy gyógyszert, hogy ő fogja kinevezni; nem hagyhatja figyelmen kívül rendszeresen felkeresi a szakember.

Raynaud-jelenség egy olyan jelenség jellemzi szűkületben kis vérerek, ezáltal csökkentve az érzékenységet választ az idegek a hideg hatása, hideg végtagok, hogy a karok és lábak: okoz patológia, más néven „szindróma hideg kéz és láb”, csökkenti a genetikai hajlam. Sokkal gyakoribb alatti nőknél 40 év. Fontos megjegyezni, hogy a jogsértés közvetlenül befolyásolja a normális szövetek vérellátásának különböző testrészek.

Miért keze mindig hideg, hideg kezek és lábak, mit kell tenni

A nők szenvednek Raynaud-szindróma és azokra a káros hatások a hideg, vegye figyelembe, hogy megsértették kezd kialakulni a bőrelváltozások a kezek és lábak színe - válnak fehér vagy kék árnyalat. Együtt az elszíneződést, az ujjak nagyon fájdalmas.

Fagyás - a kritikus állapot, ami maradandó károsodást a vérerek, így hosszabb időn át tartó alacsony hőmérsékleten szövetet.

Hideg kezek és lábak - okai a férfiak

Számos tényező lehet, hogy a kezek és a lábak a férfi hideg tapintású. Fontos, hogy megtudja, miért a keze mindig hideg, és megfelelő kezelés megszünteti a mögöttes patológia a szervezetben.

Endokrin betegségek megmutatkoznak megsértve hőszabályozás. Ezt fejezi ki a következő: a beteg úgy érzi, lassú és gyenge, fásult, álmos, kezek és lábak fáznak, ami szeretne szigetelni ruháikat még a nyáron. Tehát nyilvánvaló megsértése a pajzsmirigy és a funkcionális aktivitás gyengült, így a látogatás az endokrinológus elengedhetetlen.

A rossz táplálkozás végül okoz vashiányos vérszegénység, fagyasztás kezek - csak egy része ennek a lassú kóros állapota: repedések jelennek meg a sarkokban a szája, gyengeség, vonakodás motoros aktivitás, törekvés, hogy meleg, hideg kezek és lábak: mi a teendő ebben az esetben?

Megerősítik azt a feltételezést - lehetővé teszi érzékelni betegség laboratóriumi vérvizsgálat, ami a csökkentett mértékű lesz feltárta hemoglobin szint.

A normalizálás az étrend és az orvosi, orvos találkozókat teljesen megszabadulni a hideg légtömeg a karok és lábak, javítja a vér mutatók.

Miért keze mindig hideg, hideg kezek és lábak, mit kell tenni

Hideg kezek és lábak - mi a teendő?

Az első dolog, ami zavar az a személy, aki azt akarja, hogy normalizálják a hangulat - mi a teendő, ha a hideg kéz? Először is, nem öngyógyítást, és orvoshoz fordulni. Orvos írja elő a diagnosztikai eljárás, mellesleg, hogy egyértelművé válik, milyen területen a test történt megsértését.

Ha az állapot tartós, akkor lehetséges, hogy a szükségességét, hogy konzultáljanak a kardiológus, egy endokrinológus, immunológus. A terápiás megközelítést terveznek, figyelembe véve a fő tényezők mögött a jel - ez lehet egy hormon, elektromos állítású, az immunrendszer erősítése, a fizikai terápiát.

Az egész kezelés fontos leszokni a dohányzásról - nikotin elősegíti az érszűkület, és figyelni, hogy a fizikai aktivitás, mert segít, hogy gyorsítsák fel a vérkeringést az egész testben.

Miért keze mindig hideg, hideg kezek és lábak, mit kell tenni