Miért kutya harap 6 ok

Miért kutya harap, és mit kell tenni, hogy ne váljanak áldozatává? Tekintsük a fő oka a kutya agresszió és azok megoldásait.

Kutya harap, mert ő tartja magát mester

A leggyakoribb oka a kutya agresszió - domináns jellegű, és a vágy, hogy elfoglalják a domináns pozícióját. Az áldozatok az ilyen kutyák gyakran válnak a családtagok, ami megítélése a hierarchiában alatta.







Ártatlan kísérletek, hogy álljon a kutya a kanapéról, átléphetnék a kutya fekszik az ajtóban, hogy megpróbálja átvenni, ha ez nem felel meg a parancsot „ül” - és a kutya már mutatja a fogait, hörgés vagy harap.

Kutya találja magát a feje a csomag és biztos vagyok benne, hogy az emberek nem érdemlik állapotát vezetők azok betartását.

Leggyakrabban, mint az agresszió jellemző a nem ivartalanított hím kutyák, különösen a dolgozó fajták, mint például rottweiler, Rhodesian Ridgeback, dobermann, és még sokan mások.

Mert ezek a kutyák kötelező poslushkoy tanulságokat korán, de néha nem lehet elég.

Ha a kutya - világos és határozott fajta tartozik egy komoly, megfelelő képzésben egész életük - a helyszínen és otthon, és kerülik az olyan helyzeteket, amelyek provokál agresszió. Ez a kutya tudnia kell, hogy túl azon, ami megengedett, és soha nem megy túl őket.

Kutya harap, mert őrök

Sokan szülnek kutyák védelmére. Előfordul azonban, hogy a minőségi biztonsági van egy hátránya. Néhány kutya úgy gondolja, hogy az egyetlen módja annak, hogy megvédje, ami fontos számukra - a támadást.

És fontos, hogy egy kutya is egy tál étel, játékok, terület (például a lager vagy a tulajdonos lakásán és egy autó), és természetesen a családtagok.

Előfordul, hogy a kutya indulhat, hogy megvédje a családtag egy másik, például nem teszi lehetővé az anya a baba sír, vagy kiutasítja a szeretője férje hálószobájában.

Általában aspirációs biztonságos területre jellemző csapok és szolgáltatások pásztorkutya fajták, mint például a német juhász és rotveylerov. A cocker spánielek vagy labradorok gyakran mutatnak védő tulajdonságok ellen játékok és vkusnyashek.

Ebben a helyzetben, a probléma abban is segít kezelni a képzés, hogy már korán és / vagy egy életen át nyomon követése és edzés Kutyatényesztők.







Kutya harap, mert megijedt

Agresszió okozta félelem, célja elsősorban a kívülállók. Mint az emberek, a kutyák gyakran megfélemlítik egy ismeretlen és potenciálisan veszélyes helyzetet.

Például egy kutya, hogy nőtt fel egy család nyugodt felnőttek agresszíven reagálnak fut, és sikoltozó gyerekek: nem értik meg, és úgy tűnik gyanúsnak. A kutya ugat vezetni őket, és ha nem engedelmeskedik, és harap.

Ez a fajta agresszió lehet sajátos kutyák minden fajta, ha azok nem voltak kellőképpen szocializált, mint egy kiskutya, és nem sok tapasztalata van a különböző emberek, és ha nem szembesül egy szokatlan helyzet.

Rendes ülésszakán az edző, és otthon egy ilyen agresszió általában sikeresen megbirkózni.

Kutya harap, mert ő kölykök

Az első két-három héttel a szülés után a kölykök teljesen függ az anya: ő eteti őket, felmelegíti, serkenti kirándulásokat a WC és véd.

Ebben az időszakban még a művelt és jól képzett kutya jeleit mutatják az agresszió, ha úgy tűnik, hogy a kölykök kerülne veszélybe.

Biztosítani kell a kutya és kölykei egy biztonságos helyre, és az első pár hét, hogy korlátozza a kapcsolatot a kutya látogatások egy vagy két felnőtt családtagok.

Kutya falatok mert az agresszió irányult egy másik

Átirányított agresszió gyakori, ha megpróbálta szétválasztani harci kutyák.

Kutyák felszívódik egymást: fakéreg, ijesztgetni és harapni egymást, és hirtelen valaki kéz ragadta meg a gallér, a farok és a hátsó lábak. Kutya megvakított egy nagy adag adrenalinnal, ösztönösen megfordul, és harap hívatlan társ.

Canine küzd a legjobb, hogy hagyja abba a hangos zajok vagy víz. De ha ez nem lehetséges, vagy nem segít, próbálja meg, visszakeveredik kutyák, tartsa a kezét, távol a száját.

Kutya harap, mert fáj

Az ilyen agresszió leggyakoribb kutyáknál alacsony küszöb a fájdalom, mint a Chihuahua. De a harapás a fájdalom is teljesen olyan kutyát.

Mint az emberek, különböző kutyák különböző módon reagálnak a fájdalomra, és a pályázati édes kutya, beteg középfülgyulladás lehet harapni, ha megérinti a beteg fülébe. A kutyák ösztönösen is harapni, ha kötszer sebek vagy injekciók és egyéb fájdalmas eljárások.

És persze, a visszaélés és a túlzottan agresszív képzés is vezethet egy ilyen eredmény.

Kutya harap, mert ez van

Néha előfordul. Még a legtöbb beteg és szerető kutya nem tud állni, ha folyamatosan nyomja.

Gyakran előfordul, hogy ezek a harapások provokálják a gyerekek, de vannak felnőttek, akik nem értik, hogy a kutya is van egy határa a türelem.

Nem szükséges, hogy átfogja egy alvó kutya, fúj az arcába, zokni az orrát, lovagolni egy kutya, cucc ez a párnahuzat, hogy ha ez illik ott tolta, rámenős, csípés, és így tovább. Előbb vagy utóbb, a kutya unatkozik, és ez fog megharapni. És ez lesz a jobb.

Hogyan lehet megakadályozni a kutya agresszió

  • megtanulják, hogy megértsék a kutya;
  • Legyen idő szocializáció és képzés;
  • tiszteletben tartják a kutyát, és a gyerekeket tanítani kezelni a kutyát alaposan.

Lásd még: Támadás kutyák: tények és mítoszok