Miért lába fáj a fájdalom okát a jobb és a bal láb

Fáj a lába leggyakrabban hibáztatni fáradtság, hosszú séta a kényelmetlen cipő, magas sarkú, a túlzott sport terhelést, de fájdalmat okoz a lábak sokkal súlyosabbak lehetnek, és gyakran közvetlenül kapcsolódnak a különböző betegségek. Ebben a cikkben megpróbáljuk megérteni, hogy miért vannak kellemetlen fájdalom az alsó végtagokban.Ha közben vagy után séta gyakran éles a fájdalom az ízületekben. és hosszan tartó állás ízületek kezd „twist” ízületek „scholkayut” körül jelennek meg az ízületi duzzadás és bőrpír, valamint amplifikáltuk változó időjárás fájdalom, a legvalószínűbb oka a fájdalom a lábak artrózis vagy ízületi gyulladás.

Miért lába fáj a fájdalom okát a jobb és a bal láb


A helyes diagnózis kell tenni reumatológus, aki közvetlen, hogy a röntgen vizsgálat az ízületek. A diagnózis megerősítésére van szükség egy vérvizsgálat. Ha a fájdalom a lábak által okozott arthritis vagy osteoarthritis van rendelve egy komplex kezelés - gyógyszerek, fizikai kezelés, a megfelelő táplálkozás.

atherosclerosis az artériák


Ha futás, gyaloglás, lépcsőzés, a lábikra fájdalma. rohamok gyakran fordulnak elő éjjel, láb fájdalom és görcsök. Bármikor, a láb hideg. hüvelykujj rosszul tapintható pulzus.

A diagnózis kell tenni, hogy a érsebész, vascularis ultrahang tenni. Ezen adatok alapján az orvos nevezi orvosi kezelés, diéta, érelmeszesedés hajók véglegesen be kell leszokni a dohányzásról.


Ha a lábak egy tipikus véna minta, a véna megduzzad és ívelt, amelynek ödéma (duzzanat a láb, hogyan kell kezelni?), Nehéznek érzi a lábait. „Húzza” a lábát. És a nap végére a fájdalom fokozódik -, hogy a fájdalom okozta visszér. Lehet fáj a jobb vagy a bal láb, és azonnal sem. Fájdalom a lábak és duzzanat a vénák társított vérkeringést és csökkent vaszkuláris tónus.

Miért lába fáj a fájdalom okát a jobb és a bal láb


Azonosítani, hogy miért fáj a lába alkalmazni kell phlebologist hogy majd ellenőrzés és utalja be egy ultrahangos vénák. Az eredmények szerint az amerikai kezelőorvos erősíti a vérereket, speciális gyakorlatok és a tömörítés harisnya. Amikor fut esetekben speciális gyógyszereket fecskendeznek a vénába.

csontritkulás


Súlyos fájdalom a borjak és görcsök előfordulhatnak csontritkulás, például a jelentős fájdalom a térd és a csípő ízületek. Csontritkulás - által okozott betegség a kalcium hiánya a szervezetben, amelyek a csont sűrűsége csökken. Ez a betegség hajlamosabbak a szőke, kék szemű nő, mint a 40 éves kor, szerelmesek a kávé és a cigaretta.

Annak megállapításához, a diagnózis van hozzárendelve vizsgálat, amely határozza meg a csontsűrűséget - denzitometriás, használják kezelésére kalcium-kiegészítők.


Ha van egy akut lüktető fájdalom a hüvelykujj. ujj kipirosodik, forró, duzzadt, és minden érintés fájdalmat okoz, akkor lehetséges, hogy a köszvény. Általában fáj csak a bal vagy a jobb lábát. Mindkét igen ritkán.Miért lába fáj a fájdalom okát a jobb és a bal láb


Annak megállapításához, az oka ennek a fájdalom forduljon reumatológus, aki fog felírni során NSAID-ok és a helyes étrend, amely kizárja élelmiszerek vezetnek romlását.

lúdtalp


Ha lúdtalp, sajgó fájdalom a lábak nem idegen az Ön számára. Hosszú séta gyorsan elfárad, és úgy érzi, a fájdalom a láb és a lábszár este a fájdalom fokozódik, a láb „nyafog”, lehetséges a boka duzzanata.

Miért lába fáj a fájdalom okát a jobb és a bal láb


Kezelésére lúdtalp forduljon podiatrist, aki irányítja, hogy egy röntgen stop. Fogja előírni gyakorlatokat, amelyek erősítik a lábboltozat, speciális ortopéd talpbetét, és súlyosabb esetekben gyógyszeres vagy sebészeti beavatkozás.

Ágyéki-hadjárat deréktáji fájdalom, ágyéki gerinc porckorongsérv


Ha a lábak gyakran „lövés” fájdalom, ami intenzívebbé vált hirtelen mozgás, és még az ünnepek alatt, ezeket a fájdalmas érzések nem valószínű, hogy a fájdalom az ágyéki - Crusade osteochondrosis. Sérv és csipkedte az ülőideg megfigyelt gyötrő fájdalom a fenék felett a teljes hátsó felületén a láb sarok, zsibbadás a láb vagy a lábujjak, égő érzés vagy hideg.

Az okok és kezelési módszerek a fájdalom az ujjakban olvasható a cikkben - Fájdalom a lábujjak.

Miért lába fáj a fájdalom okát a jobb és a bal láb


A helyes diagnózis forduljon neurológus vagy sebész -vertebrologu, aki elküldi Önnek a mágneses rezonancia tomográfia és ha a diagnózist, azt fogja felírni konzervatív kezelés, és súlyosabb esetekben a műtét.

diabetes mellitus


Ez az alattomos betegség, mint a cukorbetegség, az is oka fáj a lába éjjel. Duzzadt lábak, „néma”, van egy gyenge a lába, bizsergés. „Libabőrös”. A bőr a sípcsonton válik száraz, hámló, viszkető érezte, görcsök fordulnak elő éjjel.

Annak megállapításához, a cukorbetegség szüksége egy endokrinológus konzultáció és kinevezett egy vérvizsgálattal, és ha a diagnózist, a kezelést követően.

thrombophlebitis


Ha a borjú úgy érezte, egy égő érzés, és állandó lüktető fájdalom, duzzanat és bőrpír figyelhető, a vénákat lezárjuk és az érintés előfordulnak fájdalom, ezek a fájdalom a lábak okozta thrombophlebitis.

Miért lába fáj a fájdalom okát a jobb és a bal láb


A kezelést kell fordulnia érsebész, akkor mennyi eldugult erek, hogy a fenyegető szétválasztás egy vérrög, hogy küldjön egy vérminta, a letapogató a felmérés és felírni a megfelelő kezelést.

endarteritis


Ez a válasz arra a kérdésre: miért fáj a lába járás közben? Endarteriite séta után az első 50-100 lépésre van egy éles fájdalom a lábszár vagy lábfej, ha megáll, és pihenni, a fájdalom elmúlik, de egy rövid ideig ismét megjelenik, amint azt a lábakban zsibbadás. Abban az esetben, nagyon erős fájdalom lehet hirtelen elzáródása nagyobb artéria, ebben az esetben meg kell hívni azonnal mentőt.

A diagnózis megerősítésére a szükségét, hogy egy érsebész, aki elküld egy átfogó vizsgálat: vaszkuláris ultrahang, MRI, angiográfia, ezért szükség van arra, hogy egy vérvizsgálat gyulladás kimutatására. konzervatív kezelés vagy műtét által kijelölt felmérés eredményeit.

Miért lába fáj a fájdalom okát a jobb és a bal láb

Miért fáj a lába után futni?


Egyébként rossz jogging okozhat rándulás, és nem lesz fáj a lába reggel (miután alvás).