Miért levelek pedig sárga paradicsom 7 fő oka

Nyaraló gyakran gyötri a kérdés, hogy miért a levelek sárgulnak paradicsomot. Mindig azt szeretnék, hogy ültetett növények hozta a maximális hozamot. Sajnos, az életben van, hogy folyamatosan részt vesz veteményeskert, hogy egy elfogadható eredményt. A termelők aggódnak, hogy miért levelek sárgák, és leesik a Dracaena. és a mezőgazdasági termelők - hogyan lehet fenntartani a termelékenységet a finom zöldség. Megfelelő gondoskodás paradicsom fizeti ki szépen a jövőben.7 ok, kifakult

1. Gyenge teljesítmény a gyökérzet.

Leggyakrabban ennek oka, hogy a szabálysértést palánták fejlődését. Például túl sok zsírt és erős növények nőnek nagyon gyorsan, egymásba fonódó gyökérzet egyetlen nagy dudor. Vagy egyszerűen csak a földterület eredetileg kevesebb volt, mint a szükséges számú egyedi magokat. Transzplantáció csak részben oldja meg a problémát.

Tér vezet „újraindítani” az összes rendszer. A növény kezd erőteljesen növekszik a fiatal gyökerek, így az idősebb levelek sárgák, hogy leesik, és az újaknak. Ha a paradicsom nem transzplantáció lépése színváltozás helyébe a halál az egész növény.

Az éles hőmérséklet-csökkenés vezet zavar a gyökér a táplálkozás. Ami számít, az nem csak a túlhűtés az egész növény, de csak a föld alatti részét. Elég csak egyszer, ha a hőmérséklet mód, hogy a hatások az ütközés minden fázisában a fejlesztés a paradicsom, amíg a végső „akkord” (termőtest). Ahhoz, hogy megértsük, hogy a probléma a megfázás, egyszerűen: a sárgaság és néhány kékes megszerezni a levelek a szár a növények.

3. mechanikai sérülés a gyökerekhez.

Miért levelek pedig sárga paradicsom 7 fő oka
Sárgulásmérő csak az alsó levelek gyakran beszél a visszaélés a helyi gyökerek tevékenységét. A rés keletkezik idején átültetést a kertben, vagy a rendszeres lazítás a talaj eltávolításával gyomok. Ez általában egy kis idő, és a paradicsom saját gyökér. Amint nőni egy új járulékos gyökerek, kezdődik a helyreállítás a zöld szín a levelek és hajtások.

4. nedvesség hiánya.

A hosszú fő gyökér (1,5 m) lehetővé teszi, hogy a növény erősen át a szárazság. A fő része a lebenyek a gyökerek mélységben körülbelül 15-25 cm. Ezért a nedvesség hiány gyakran vezet sárgás a felső levelek és csavaró azok formáját.

5. A felesleges nedvesség.

Telítettségét a paradicsom vízzel vezet gyors elterjedése a levelek első felében a vegetációs időszak. Az aktív fejlesztés a paradicsom nagyon könnyű kihagyni a pillanatot, amikor az ágy igényel rendszeres tankolás nitrogénnel. Ennek eredményeként a sárguló levelek kezdődik, és egy kicsit később - és a repedés a gyümölcs.6. A hiányzó esszenciális nyomelemek.

Miért levelek pedig sárga paradicsom 7 fő oka
Amint a fentiekben említettük, a nitrogén-hiány vezet a megjelenése sárga foltok a lombozat. Körülbelül a problémákat a kalcium sugallja klorózis a apikális elhagyja együtt a megjelenése az apikális rothadás a paradicsom gyümölcs. Gazdag szerves anyagok és szegény réz talajban (leggyakrabban ez egy tőzeges talaj) vezet halványsárga színű, az alsó szintek.

Ha emellett sárguló láthatóan megvastagodása és keménysége a levelek és szárak néhány woodiness, beszélünk a hiányzó kén. Amikor egy világos színű borító fiatal és öreg levelek, amelyek fokozatosan szárad is, ha elegendő az öntözés, a talaj egyedülállóan kevés mangán (hasonló hátránya bűn meszes talaj keverék).

Ugyanazokat a tüneteket, miközben a régi levelek jelzik a vashiány. Magnézium-hiány eredményezi sárga-piros pigmentáció, amelyekre további lemez szélén curl felfelé. Egyes esetekben, feleslegben lévő foszfor vezet általános sárgás a növény, és a hiány - csak a csúcsa a levél.

7. Fertőzés Fusarium elhervadnak.

Ilyen gombás betegség gyakran érinti paradicsom. Ezen kívül sárguló levelek látható csökkenése turgora. Van egy olyan érzésem, hogy növények öntözésére végeztünk néhány héttel ezelőtt. Ez a probléma tovább bonyolítja az a tény, hogy ezek a talajban lévő gombák lehet elég hosszú ideig él a talajban. Ezek hatása a növény jelentősen csökkenti a hozamot a paradicsom.

Forrásai között az a betegség terjedésének lehet fertőzött nemcsak a magok, hanem a továbbra is a növényeket a komposzt vagy eszközök, amelyek folyamatosan művelni a talajt. Van is egy vita kell utalni forgalmazók szél és a magas hőmérséklet, amelynél a betegség terjedésének leggyorsabb körében palántákat. A betegség kezd gyökeret verni, az emelkedő simán szárak próbálta megütni az érrendszer a növény.

Előrehaladott esetekben a paradicsom már nem felszívja a vizet és a tápanyagokat a talajból. Ott jön egy komoly késés a növekedésben, ami kíséri sárgulnak a levelek. Ha a paradicsom van kötve, a gyümölcs jellemző rendkívül kis méretek.

Hogyan lehet megszabadulni a sárga?

Miért levelek pedig sárga paradicsom 7 fő oka
Kötelező követelmény - a kellő figyelmet, hogy a betartását megelőző intézkedéseket. Úgy kezdődik, apró magvak, amelyek előre-fertőtleníteni 1% kálium-permanganát oldattal (100 ml vizet adunk hozzá 1 g anyag, és végül bemerítettük 20 percig magok). További mosás segítségével friss tiszta vizet. Ezen túlmenően, kívánatos, hogy előre fertőtlenített palánták dobozok, földkeverék és az egész kerti szerszámok.

Alaposan felülvizsgálja az ajánlásokat a termesztés minden fajta paradicsom, hogy a kiválasztott egy bizonyos darab földet. Figyeljük a hőmérséklet és a megfelelő ellátás a növény, hogy elkerüljék a kellemetlen helyzetet sárguló lombok.

Ha a növények kezdtek megjelenni sárga foltok, mindent meg kell tenniük, hogy foglalkozzon velük. Kezdetben normalizálni öntözőrendszer. Aztán, hogy egy gyenge megoldást a műtrágya, amelyeket az jellemez, maximális sókoncentráció. Egy liter vizet adunk hozzá, hogy 10 g, a kiválasztott műtrágya (nitrátok, kloridok vagy foszfátok). Ha növeli a koncentrációt, akkor égési sérüléseket okozhat a pont. Hasonlóképpen, egy permetezünk a tetején a paradicsom naponta többször, amíg az új levelek nem fog növekedni, hogy a régi helyére.

Aligha lehet teljesen felépülni megsárgult levelek. Tehát ahelyett, hogy az élelmiszer-hiába illúziók jobban figyelni, hogy a helyreállítás a paradicsom. Gyors válasz csak bizonyos késleltetéssel növény fejlődése 1-2 hétig, de az aratás mentésre kerül.