Miért levelek sárgulnak a paradicsom fotó

Egy tapasztalt kertész nem adja be a pánik, amikor meglátja a webhelyen sárguló levelek a paradicsomot. A kezdő, ez a jelenség okozza súlyos fejfájás.Miért levelek sárgulnak a paradicsom fotó

Az okok a sárguló lombok

Oka annak, hogy a levelek sárgulnak paradicsom, néha több. Ezek közül néhány:

 • Elégtelen bevitele a nedvességet a növény;
 • Csökkentett környezeti hőmérséklet;
 • Megsértése a gyökérzet;
 • Root károsodás mechanikus hatás;
 • Túlzott környezeti páratartalom (gyakran található, amikor telepítési paradicsom üvegházban);
 • Elégtelen bevitele nélkülözhetetlen nyomelemek;
 • Fertőzés gombás betegség;
 • A gyökerek károsodásának veszélye a különböző rovarok.
A részletesebb áttekintést ad az okokat segít megérteni, hogy milyen lépéseket kell tenni a Paradicsom korona nem megsárgul. A jövőben ez lehetővé teszi a megelőzés a jelenség a kertjében.

A gyakori oka, hogy a levelek sárgulnak paradicsom, a nedvesség hiánya a földön. Paradicsom eltérő ellenállást szárazság. Ez azért van, mert a gyökérzet a növények, rúd típusú. A fő gyökere eléri a körülbelül egy méter hosszú. paradicsom öntözés kell bőséges. A minőségi öntözés csökkenti a frekvenciát. Ez a mód lehetővé teszi, hogy a víz eléri a mélyebb rétegekben a talaj, amely biztosítja a hosszú erőművek. Amikor a vízhiány általában sárgák alsó levelek.

A második ok az a változás a színe paradicsom levelek - sérti az optimális környezeti hőmérséklet lefelé. Temperaturavozduha változhat, valamint a talaj. Ennek eredményeként a zavart táplálkozási paradicsom gyökérzet. És ennek eredményeként, levelek sárgulnak paradicsom. Hőmérséklet tüskék hátrányosan befolyásolhatja a növény, hogy beleszeret az életükben. Sokkal jobb, hogy tegyenek meg minden intézkedést, hogy elkerülje azt. Az üvegházban, meg kell szellőztetni, különösen a forró napokon.

Megsértése a gyökérzet miatt a figyelem hiánya a palántanevelés. Jellemzően ez a hiánya miatt földterület (kis cserépben közötti kis távolság bojtos paradicsom). Amikor a növekvő át a palántákat, a növények gyökerei nőnek, egymást keresztező a göröngy egy tartályban. A probléma megoldása érdekében a paradicsom átültetett nyílt terepen.

Ez maga után vonja az új gyökerek és a működtető erőt növények fejlődését. Az alsó levelek sárgulnak, de ez egy átmeneti jelenség. Ha van elég erő, a növény újra táplálékhoz teljesen és leveleit paradicsom lesz egy szép zöld színű. Célszerű először növényi magvakat tartályban közepes méretű, amennyiben magról növekedés, mestadlya fejlődését is elég volt.

gyökér károsodás mechanikus hatás - mégis az oka sárga paradicsom levelek. Hiányosságok fordulhat elő, ha átültetést növények vagy bruttó lazítása felületi talajréteg. Gyakran viszont sárga alsó leveleire paradicsom. Ebben az esetben ügyelni kell óvatosan növény. Erősödését követően a gyökérzet helyreáll a természetes színek.A másik ok, ami miatt az alsó levelek pedig sárga - ez telítési paradicsom nedvességet. Talán egy üvegházban hiányában szellőztető rendszerek, ami megmutatkozik a gyors fejlődés a levelek. Ez provokál fokozott nitrogén bevitele növények. Hiánya műtrágyák juttatnak a talajba jelenik meg a változás a levél színe.

Elégtelen bevitele esszenciális nyomelemek idején növekedés - egy másik ok, ami miatt a paradicsom levelei paradicsom sárga. Ügyelni kell arra, hogy a növények öntözésére nem csak a nedvességet, hanem a szükséges tápanyagokkal. Nitrogén, kalcium, réz, a kén - az összes ilyen anyagok szükségesek a növény, hogy a gazdag termés. Ha gondoskodunk azok időben érkezés, akkor a palánták örömére a természetes színét. És a kérdés, hogy miért levelek pedig sárga paradicsom kisebb, nem.

Fertőzés gombás betegség - egy gyakori jelenség a zöldségek, különösen a paradicsom. Fuzariodnoe akarsz nyilvánvaló jellemzői a következők:

 • Shoots sárga;
 • Változások turgora növények;
 • Van egy tévhit öntözési hiba.

Gombák okoznak betegséget, sokáig élnek a talajban, és ellenállnak a különböző stressz. Ezek befolyásolják a táplálkozási rendszer a növény, problémákat okoz a növekedés és fejlődés. Infestation ezek közvetlenül érintik a terméshozam. forrása a betegség az alábbiak lehetnek:

 • magok;
 • Továbbra is a beteg növények a talajban;
 • Szerszám a földet.

Hiányában a megfelelő ellátás, a figyelem hiánya, hogy a növény, a paradicsom sárga levél elváltozások gyökerek rovarok. Ez ok megszűnik megfelelő gyógyszereket. Ezek fűrészporral kevert és szétszóródtak a melegházban mellett a növény.

Miért levelek sárgulnak a paradicsom fotó

Küzdelem a sárga levelek

By okának, ahonnan a levelek pedig sárga paradicsom, meg kell határozni a cselekvési tervet a betegség elleni harc. Először meg kell győződnünk arról, hogy öntözés eredményes volt. Bár a növény, és ellenáll a szárazság, a víz szükséges egy időben és sok. Az üvegházi szellőztetni kell. Ez azért lehetséges, létrehozása révén különleges szellőztető rendszerek. Rendszeresen figyelemmel kíséri a talaj műtrágya.

Miért levelek sárgulnak a paradicsom fotó

Tudod, hogy a spray a levelek. Ehhez vesz egy liter vizet és 10 gramm különböző műtrágyák. Az oldatot permetezzük a tetején a levelek, mielőtt az új zöld hajtások. Ne lépje túl a megengedett anyagok koncentrációja, mivel negatív hatással lesz az állam a növény. Ha a sárguló levelek paradicsom volt a forrása a gombás fertőzés, meg kell kezdeni a kezelést. Eladó egy nagy arzenál a gyógyszerek a betegség elleni küzdelemben. Azt is meg kell idő, hogy fertőtlenítse a kerti szerszámok, amelyek hordozója lehet a betegségek: ásó, gereblye, vödör.

Ugyanakkor elsősorban a harcot a sárguló levelek paradicsom időszerű megelőzés. Úgy kezdődik a telepítési magokat. Virágcserép palánták kell kiválasztani elegendő, különös tekintettel a kifejezés a növények is. Ültetés előtt magokat csökkentésével fertőtleníteni 1% -os kálium-permanganát-oldatot. Annak előkészítéséhez azt jelenti, hogy 1 g, majd feloldjuk 100 ml. a víz.

A tartózkodási idő a mag a folyadékot átlagosan 20 perc. Öblítés után tiszta vízzel, hogy készen állnak ültetés. A folyamat során a növényi növekedés és fejlődés fontos figyelembe venni a sajátosságait paradicsom fajták. Végtére is, ezek lehetnek különböző követelményeket támasztanak a páratartalom, hőmérséklet szabályozás. Ezzel az is elkerülhető oka annak, hogy a paradicsom a levelek sárgulnak.

Miért levelek sárgulnak a paradicsom fotó

Bármilyen növény növények igényelnek ellátást. És a paradicsom - sem kivétel. Kérdés: Miért levelek pedig sárga paradicsom, periodikus hullámok minden gazdák. Még elég tapasztalata, akkor a hibák megelőzésére az ellátást a növények. Fontos, hogy időben észleli a problémát, és indítsa megoldására. És akkor nem veszik figyelembe a paradicsom pedig egy bőséges termés. És az okok, amelyek miatt az alsó levelek sárgulnak paradicsom legtöbb nem.

Miért levelek sárgulnak a paradicsom fotó