Miért levelek sárgulnak a paradicsom, üvegházban és szabadföldi termőföld

Miért levelek sárgulnak a paradicsom, üvegházban és szabadföldi termőföld

Megmondja, mit kell tenni, ha a sárga és száraz paradicsomlevelekből, és mi az oka a rossz egészségi növények.

Miért levelek pedig sárga paradicsom üvegházi és az üvegházhatás

Ha azt veszi észre, hogy az alsó levelek kezdett fordulni sárga paradicsom és elsorvad, az ok abban rejlik az alábbi problémákat.1. Nem tartjuk öntözés rendszer. Mivel a túlzott vagy elégtelen párásító egyaránt veszélyes a paradicsomra. Ha a talaj száraz, a víz a paradicsom mérsékelten. Ha visszaállítja az optimális öntözési rendszer ággyal és rendszeres lazítás a talaj a növények gyorsan észhez térnek.

2. A paradicsom ill. A levelek színe sárga paradicsom a legyőzése Fusarium hervadásának és más betegségek. Annak érdekében, hogy mentse a betakarítás, meg kell felismerni a betegséget, és elkezdenek foglalkozni vele.

3. A növény nem elég mikrotápanyagok és ásványi anyagokat. Lehet, hogy a paradicsom csak be kell szedni. Időszakban az érés gyümölcs növények kell nitrogénműtrágya komplex.

Miért levelek sárgulnak a paradicsom, üvegházban és szabadföldi termőföld

Lehetőség van arra is, hogy feldolgozza a paradicsom népi jogorvoslat. Például, a levelek és gyökerek a fekete nadálytő oldatot gyógyszertár. Infúziós comfrey levél (1 kg 10 liter vízzel, hagyjuk 4-5 napon át) keverve egy kis mennyiségű húslevest fekete nadálytő gyökér. A kapott koncentrátumot vízzel hígítjuk arányban 1: 3 és permetezzük vagy öntjük őket bokrok paradicsom. Minden 2-3 méter kirakodás vödör töltött megoldás.

4. Paradicsom sérült gyökérzet. A probléma lehet bujkál, hogy a növényi gyökerek felfalják a kártevők, és hogy véletlenül kárt a gyökerekhez, amikor az átültetést csemeték földbe vagy lazítás.

Ha ez egy mechanikai hiba, sárguló levelek annak a ténynek köszönhető, hogy a növény dobott minden erejüket, hogy az újabb járulékos gyökerek. Miután a gyökérzet visszanyeri, hagy ismét kapnak egy egészséges zöld színű.

Ez az, amiért levelek pedig sárga paradicsom nyílt terepen

Többnyire sárga foltok a leveleken paradicsom nőtt a nyílt terepen megjelenő ugyanazon okokból, mint az termesztési menedéket. Van azonban néhány árnyalatokat.

1. Alacsony hőmérsékleten. Ez a probléma szinte ismeretlen üvegházhatású paradicsom, de az „utca” paradicsom hideg időben kaphat kihűlés, amelyek következtében - sárguló levelek.

2. A vereség betegségek és kártevők. Fusarium, valamint más betegségek, paradicsom okozhat sárgás a levelek a növény. Ezen túlmenően, ez a probléma azt jelezheti, hogy a gyökerek a növények csodálkoztak kártevők.

3. hiánya öntözés. Ha az utcán volt forró, száraz időjárás, a paradicsom és elveszti a szükséges mennyiségű nedvességet, a levelek kezdenek megsárgul.

4. bővelkedés nedvességet. A túlzott öntözés is veszélyes, és veszélyezteti a megjelenése sárga foltok paradicsom levelei.

5. hiány elemek és ásványi anyagok a talajban. Hiánya tápanyagok, különösen a nitrogén és a kálium, is okozhat sárgás. Vissza a zöld levelek a paradicsom, meg kell etetni őket komplex műtrágya.

6. A kár a gyökerekhez. Ha nadlomali paradicsom gyökerei palánta ültetés vagy azok megrongálása alatt gyomlálás és kapálás, a levelek sárgulnak röviden. Miután a növény új gyökerek képződnek, A zöld.

Miért megsárgul és száraz levelek paradicsom palántákat

Sárgás levelei paradicsom palántákat leggyakrabban társított hibák a gondozás vagy helytelen termesztési feltételek.

Miért levelek sárgulnak a paradicsom, üvegházban és szabadföldi termőföld

Sárgás palánta levelek - gyakran az eredménye, hypothermia és a helytelen öntözés

1. Egy kis tartályba. Szűk körülmények nem teszik lehetővé a gyökérzet a palánták normálisan fejlődnek. Ez azt jelenti, hogy a levelek sárgára és hervad nélkül nem.

2. Túlzott vagy elégtelen öntözés. Palánták nem fonnyadt, romlott, a víz is mérsékelten.

3. Hypothermia. Fenntartani az optimális paradicsom palántát fejlesztési hőmérséklet - 18-22 ° C-on

5. Az hiánya világítás. Anélkül, jó napfény, fotoszintézis lehetetlen. Nem meglepő, hogy a sötét szobában palánták paradicsom kezd megsárgul.

6. savtartalom a talaj. Bármilyen probléma könnyebb megelőzni, mint helyrehozni. Ezért kívánatos, hogy kezdetben egy speciálisan előkészített talaj növekvő palántákat. Ha kiderült, hogy a talaj a konténerek palánták savanyú, a helyzet lehet korrigálni hozzáadásával egy kis hamu.Miért levelek sárgulnak paradicsomos kiültetés után

1. Rossz öntözés. Ha a víz a palánták paradicsom túl kemény, vagy éppen ellenkezőleg, a szabálytalan, ez ahhoz vezethet, hogy a megjelenése sárga foltok paradicsom levelei.

2. Kár, hogy a gyökérzet. Ha a gyökér rendszer működésének rosszul paradicsom, akkor elkerülhetetlen, hogy sárguló a levelek. Az ok eshet a mechanikai sérülés a gyökerekhez, amikor az átültetést, gyomirtást vagy kapálás. Ebben az esetben a növény magától meggyógyul.

3. Betegségek és kártevők. Ha sérült a vírusok és betegségek a növények és a kártevők gyakran levelek kezdenek megsárgul. Ebben az esetben azonnal mentse a növény, és indítsa el a harcot a betegségek és rovarok.

4. Hypothermia. Ha az ültetés után a talaj hőmérséklete csökkent, a palánták elhalványul és sárgás. Menteni a helyzetet is, körültekintően bujkál paradicsom rossz időben.

Mi a teendő, ha paradicsom sárga felső levelek

Ha csak a felső sárga paradicsom levelei, és az alsó ugyanakkor zöld marad, az ok - a tápanyagok hiánya.

Miért levelek sárgulnak a paradicsom, üvegházban és szabadföldi termőföld

Sárgás a felső levelek - a jele hiány elemek

1. Kalcium. Amikor kalciumhiány a felső levelek sárgulnak, a tippeket a levelek deformálódnak, virágok esnek, a tetején a gyümölcs termelt burjánzó sötét foltok. Ha meszes talajt ültetés előtt, a legvalószínűbb, hogy túl messzire mentek a nitrogén műtrágyák, amelyek akadályozzák a szabad kalcium felszívódását. Fix helyzetben lehet formájában permetezéssel bokrok kalcium-nitrát (20 g per vödör víz).

2. A kén. Kénköves „éhség” vezethet lignification és vékonyodik a szárak, erek és bőrpír fokozatos sárguló a levelek. Ebben az esetben, a paradicsomot bepermeteztük egy oldattal magnézium-szulfátot (10 g 10 liter vízben).

3. Vas. A tünet hiánya a vastartalom a talajban - sárga foltok közepén a lap és a paradicsom mentén föeret. Ahhoz, hogy visszatérjen a növények egészséges színét, bepermetezzük őket egy 1% -os vas-szulfátot vagy vas-kelát. Azt is végeznek gyökér termékenyítő azonos anyagot. Sárgulásmérő megy keresztül a nap.

4. mangán. Tünetei mangán-hiány hasonlóak a tünetek a vashiány. Az egyetlen különbség az, hogy a nem egyenletes színű a vénák, sárga-zöld. Helyreállítani a szükséges mennyiségű mangán hajtjuk levélkezelés egy 1% -os kálium-permanganát.

5. Boron. Eredetileg hiányban bór felső levelek zöldek maradnak színű, de deformált tövénél. Ha a probléma nem oldódik meg, a levelek sárgulnak, a vénák vált sötétbarna. Ennek megelőzésére, a paradicsomot bepermetezzük egy bórsav-oldat (10 g 10 liter vízben).

Mi a teendő, ha paradicsom sárga alsó levelek

Sárgás alsó levelek kevésbé veszélyes, mint a sárguló a felső, mert nem mindig jelzi a növényi betegségek. Leggyakrabban a növény megszabadul az idősebb levelek minden erejét erőforrásokat a fejlesztés a gyümölcs.

Miért levelek sárgulnak a paradicsom, üvegházban és szabadföldi termőföld

Sárgás az alsó levelek nem mindig utalnak komoly probléma

Paradicsom jól érzi magát, meg kell felelniük az ajánlást, már megadott:

1. rendszeresen, de mérsékelten öntözött növények.

2. Kerülje a hipotermia.

3. Időben magatartás átfogó etetés.

4. betegségek elleni küzdelemben és a kártevők.

5. A hiánya kiegészítő elemek. Például sárgulás az első két pár valódi levél, amely kíséri megcsavarodás felfelé jelezheti hiánya molibdén. Ebben az esetben a sárgaság első megnyilvánult formájában a kis foltok, majd lefedi a teljes felületen a lap. Föeret zöldek maradnak. Ebben az esetben, a folyamat a paradicsom ammónium-molibdát-oldat (2 g, 10 liter vízben).

Sárguló alsó levelek végül elszárad, és leesik magukat, de jobb, hogy távolítsa el őket magad, hogy a növények nem költenek rájuk tápanyagokat.

Károsodásának megelőzése érdekében a bőr egy száron a paradicsom, távolítsa el a leveleket óvatosan. Ehhez tűzi őket le, nyomja meg a száron, és csak ezután óvatosan húzza ki.

Mi van, ha a szélén a sárga levelek a paradicsom

Elsárgulhatnak szélein paradicsom levelek jelzik alultápláltság növények szükséges elemeket.

1. Nitrogén. A levelek sárgulnak, és égett a szélein, majd később - meghal. Növények húzzák, elgyengülnek, satnya. Ebben az esetben szükség van, hogy végezzen egy nitrogénműtrágya. Például, a karbamid (1 evőkanál 10 liter víz).

2. Kálium. A fiatal levelek deformálódnak, kanyargó cső, a régi - sárga a széleken. Feldolgozandó paradicsom a kálium-nitrát (1 evőkanál 10 liter víz).

Mi van, ha a levelek pedig sárga és elhervadnak a paradicsom

A hervadt és megsárgult levelek paradicsom - leggyakrabban az eredmény a kihűlés vagy elégtelen öntözés.

1. „Meleg” paradicsom. Ehhez tegyük őket egy meleg helyre, és öntözik vízzel szobahőmérsékleten.

2. Takarmány a paradicsom. Wilting és sárgás levelek miatt lehet hiány a lényegi elemek. komplex nitrogén műtrágyák lehet használni.

3. Vegye ki a palántákat a ragyogó napsütésben. Közvetlen napfény is jobban elnyomják paradicsom. A tökéletes világítás - a környezeti fény.

Mi van, ha a paradicsom yellow leaf curl és

Curl levelek paradicsom - a „súlyosbító körülmény”, ami azt jelzi, egy sokkal súlyosabb probléma, mint egy egyszerű hipotermia. Az okok sárguló és kanyargós a levelek lehet három.

Miért levelek sárgulnak a paradicsom, üvegházban és szabadföldi termőföld

Ha a paradicsom levelek színe sárgára nem csak, hanem sodrott, a növények kell mentőt!

1. A hiányzó ásványi anyagokat és elemeket. Abban hiány nélkülözhetetlen anyagok a paradicsom növekedését növények kell megtermékenyíteni. Az eljárás során a paradicsom? A legegyszerűbb módja annak, hogy egy komplex műtrágya kész. Továbbá, lehetőség van arra, hogy megszórjuk a bokrok fahamu réteg 0,3 cm-es vagy öntsük az egyes bokor 0,5 liter oldatot kálium-nitrát (2 evőkanál vödör víz).

2. Egyenetlen levél növekedés. Az éles ugrás a paradicsom növekedését levelek csavar. Ez azért van, mert a lap mentén húzzák, és ő lamina nem tudnak növekedni, miután a középső erezet. Ezt a problémát meg lehet oldani azzal, paradicsomot egy napos helyre.

3. kártevők. Curl levelek azt jelezheti, hogy az üzem támadták meg a lárvák, az atkák és levéltetvek. Ahhoz, hogy megszabaduljon a kártevők, lehet feldolgozott paradicsom népi jogorvoslat. Például, minden öt nap permetezni az infúziót a hagyma héja (1 evőkanál. Egy vödör vizet, hogy ragaszkodni éjszakára). Az is lehetséges, hogy spray paradicsom 1% kálium-permanganát oldattal.

Szintén figyelni szóló cikkünket az oka a sárguló levelek a padlizsánt és a paprikát.