Miért levelek sárgulnak a paradicsomot a mezőn és az üvegházakban

Miért levelek sárgulnak a paradicsomot a mezőn és az üvegházakban
Néha kertészek szembesülnek ilyen kellemetlen jelenség a sárga levelek paradicsom. Így a növény jelzi némi probléma, de néha még megfelelő ellátást lehet nehéz meghatározni az oka ennek a betegségnek. Ahhoz, hogy megszabaduljon a sárguló levelek, elemeznie kell az állam a növény egészének, hogy megértsék a klimatikus viszonyok és a talaj tulajdonságaitól, ahol növekszik a paradicsom.Kis helyet a gyökérzet

Gyakori oka a korlátozott hely működéséhez a gyökérzet. Ez gyakran a helytelen kiültetés palántákat a nyílt terepen. Paradicsom - ezek olyan növények, amelyek szeretik a bőséges helyet és gyorsan képez lenyűgöző gyökérzet. Ha a palánták nőnek minden alkalommal egy kis cserépben, majd gyökerei kezdenek szorosan körülfon a földön, és túl, és a transzplantáció után a növény aktívan alkotó fiatal gyökerek. Emiatt a régi alsó levelek sárgulnak, mert az egész ereje paradicsom levelek, hogy új gyökereket. Ezért kezdetben magokat ültettek konténerekben, és ültetett egy üvegházban vagy nyílt terepen, amikor a gyökerek még nem teljesen fonott tér bankot.

De ha már átültetett növények egy gyökérzet, amely túlmutat a földes tarja, segíthet a növény segítségével a permetezés. Ehhez, hogy egy gyenge sóoldat műtrágya, keverés kloridok, nitrátok, foszfátok és más komponensek koncentrációja nem haladja meg az 1%. Egy liter vizet lehet venni legfeljebb 10 gramm etetés. Fontos figyelembe venni, hogy egy folyékony formában műtrágya sói százalékos kevesebb lesz, mint a száraz formában. Ha a palack folyékony nincs részletes koncentrációjának jelzése a törvény azonos módon - 10 ml folyékony egy liter vízben etetés. Ez jobb, hogy egy gyenge megoldás, mint a túl messzire, mert különben a növény is éget.

Sárguló alsó levelek - a hiánya a nitrogén

Ha azt veszi észre, hogy a sárga paradicsom csak az alsó levelek, és festett egy egyedi színt egy levél, és nem annak egy részét, az ok abban rejlik, hogy nincs nitrogén. Ebben az esetben meg kell tartani műtrágya üzemek. De ne tévesszük össze a korai és időben sárguló a levelek, mint az öregedő, hogy továbbra is sárgák, és leesik, akkor nem kell aggódni.

A levelek sárgák miatt hipotermia

Egy másik gyakori oka a sárga levelek a paradicsom - van hypothermia, amely leggyakrabban befolyásolja a növények a nyílt terepen. És ez lehet hűtésre, mivel a külső környezet és a belső, azaz a talaj. Az alacsony hőmérséklet, növény gyökerei kezdenek apadni, és vált alultáplált. Ennek eredményeként, paradicsom levelek válnak sárga, kékes árnyalatú. A betegség elleni küzdelmet, ki kell zárni a provokáció és optimális hőmérséklet paradicsom. Éjjel, a hőmérséklet nem süllyed 12 ° C hőmérsékleten és között tartjuk nap + 22-25S.Paradicsom a nyílt terepen kívánatos, hogy egy ágy egy, hogy ha a hideg időjárás, nem tudták elrejteni egy terelıtárcsás, karton vagy más anyag kéznél. A legjobb, hogy figyelmeztesse a növény hipotermia, és nem engedi meg, mint kezelni a problémákat a növény, ami hatással lehet a növekedésre és a termés.

Hibás lazítás és kiültetés palánták

A levelek paradicsom festhető betegesen sárga színű, ha megsérül az átültetés során a palántákat, valamint pontatlan lazítás. Ebben az esetben indítsa megsárgul alsó levelek. Szükséges, hogy időt adjanak a helyreállítás a növény, amely növekszik az új járulékos gyökerek és egészséges levelek. Ha a paradicsom biztosítja a tisztességes ellátást és nincs más negatív tényezők, a szín, a lombozat maga hamarosan jön a szokásos megjelenésű.

elégtelen öntözés

Ez nem túl gyakori oka a sárga levelek paradicsom, de ez a hely. Paradicsomra megváltoztatta a színét a levelek nagyon jól kell, hogy száraz a talaj, mert a paradicsom az jellemzi, hogy ellenáll a szárazság. A legjobb, hogy végezze el a nagyvonalú, hanem egy ritka öntözés paradicsom. Jellemző, hogy a teljes felnőtt paradicsom root root lenyűgöző elérte méter hosszúak. A nedvesség és tápanyag áll a növény, mert ez a mély Taproot. Tehát, ha a kiadások gyenge öntözés, a nedvesség nem tud csak séta végén a gyökérzet és a növény marad víz nélkül.

gombás fertőzés

Terjedése a gomba gyakran váltanak sárguló levelek a paradicsom. A legtöbb ilyen fertőzések rejtve a talajban, ami komoly problémát jelent a kertész, így megszabadulni őket lesz elég nehéz. Azonban, ha fennáll a gyanú, talajszennyezés ez azért szükséges, mert az őszi óvatosan ásni az egész kert. És ásni a földbe kell lennie elég mély, hogy jelentősen csökkenti az esélyét megfertőzni növények. De ahhoz, hogy megszabaduljon a fertőzés a talajban az első alkalommal nem valószínű, általában még legalább néhány évig a megfelelő ellátást.

A fertőzés lehet rejtett nemcsak a talajban, hanem a magok a paradicsom és még kültéri eszközök, amelyeket az ásás és a munka a föld. Ebben az esetben be kell tartania a következő szabályokat: Ne használjon szerszámokat szennyezett talaj egészséges helyet a letelepedésre, vagy végezzen alapos fertőtlenítés az egyes eszközök.

Gombák lehet megtámadják a növényeket bármely növekedési fázisban, akár nőnek egy üvegházban vagy a nyílt terepen. És minden esetben, egy gyors iramú gomba okozza a kialakulását sárga levelek, valamint a gyengülő egész bokor és az alacsony hozam, a rossz minőségű. Küzdelem a gomba meg szinte lehetetlen, ezért nagyon gondosan figyelemmel kíséri a feltétele a talaj, tartsa a magot egy tiszta környezethez és csak engedélyezett eszközöket tartanak rendszeresen történő fertőtlenítése.

Az egyik leggyakoribb gombás fertőzés paradicsom - egy métely. A meglehetősen könnyű felismerni, mint amikor úgy tűnik, nem csak a levelek sárgulnak, hanem elvesztik rugalmasságukat, lelógó néz ki, mint egy hosszú szárazság. A legjobb mérőszáma, hogy ezt a betegséget - ez permetezés növények speciális készítmények minden 1-12 nap. A hatékony és népszerű eszköz a „Fitotsid” és a „fitosporin”.

Hiánya tápanyag

Nézd meg a növények és elvégzi a megelőző intézkedések, és ha a betegség már előfordult, megszünteti a negatív tényezők, majd a paradicsomot arról is köszönöm a jó iskola kitermeléssel.