Miért levelek sárgulnak a paradicsomot és mit kell tenni, az agrár-Gazette

Sárgás levelek a paradicsom alig lehetséges, hogy elkerüljük a legalább egy kertész. Ez nem furcsa - a paradicsom sárga levél nagyon különböző okok miatt, és egy tápanyagok hiánya, valamint a betegségek, kártevők, egy felesleges vagy hiányzó nedvességet, napfény ... Options miért levelek sárgulnak, egy paradicsom, egy csomó, és az egyik megoldás - fizetni különös figyelmet sárguló, nekigyürkőzünk, és mentse a növény. Úgyhogy foglalkozik.Miért levelek sárgulnak paradicsomos: a fő oka

- természetes biológiai folyamat

- Betegségek és kártevők paradicsom

- hiány vagy a felesleges nedvességet, fény

- a gyökérzet probléma

- hiánya, vagy tápanyagfölösleget

Sárgás a levelek a paradicsom, mint egy természetes biológiai folyamat

Amikor átültetést palánták, hogy egy állandó lakóhely gyakran az a helyzet, hogy a paradicsom sárga alsó levelek. És ez - normális. Ez a létesítmény korszerűsítése az új körülmények között. Kiültetés növények - stressz és szenvedés az első helyen, az alsó levelek a rendszer meghibásodása tápanyagellátását. A fő feladat a növények számára -, hogy életképes maradjon a csúcson és az alsó levelek adományoz palántákat.

Ha ebben az esetben a paradicsom leesik az alsó levelek - a növény megbirkózott nagyon - ha nem, akkor óvatosan távolítsa el megsárgult róka, amely a hatalmat a fiatal növényi részek és mostoha. Egy ilyen intézkedés segít a növények és szellőztetett, hogy csökkentsék a betegségek kockázatát.

Sárgás a levelek paradicsom a kártevők és betegségek

Miért levelek sárgulnak a paradicsomot és mit kell tenni, az agrár-Gazette
Mole - komoly kártevője a kerti növények

Kártevők is okozhat sárgás, elhervadnak paradicsomlevelekből. Tehát, drótférgek, lótetű, és más rovarok nem idegenkednek enni gyökerek Paradicsom, és levéltetvek paradicsom - nem ritka. De ahhoz, hogy lakjanak a kártevők, akkor nem fog - ez, mégis, egy külön kérdés.

Sárgás paradicsom levél egy hiánya vagy a felesleges nedvességet

A nedvesség hiánya egyértelmű - a növény megpróbálja a párolgás megakadályozására a nedvesség, így paradicsom levélgöndörödés és megsárgul. De van egy másik oldala a öntözés. Ha túlzott öntözés paradicsom, zöld tömege aktívan bemegy növekedés szopás ki a földből az összes nitrogén és tagadja, hogy a legértékesebb eleme a következő fázis - csomózás és alkotó gyümölcsöket. És persze, hogy nem a nitrogén vezet sárguló levelek a paradicsomot. Ezért fontos, hogy össze öntözés termékenyítő paradicsom.

Túl sűrű ültetési lehetséges sárguló levelek a paradicsom egy fény hiánya (főleg - az alsó levelek, ahol a fény áthatol a legrosszabb).

Sárgás paradicsom problémákat a gyökérzet

Ha azt észleli, hogy a paradicsom sárga alsó levelek - lehet probléma gyökereit. Gyenge gyökerek - gyenge erőművek, így a hiány az ásványok, amely befolyásolja a színét paradicsom levele.

Problémák a gyökerek a paradicsom előfordulhat:

- eredő károsodás által említett kártevők

- mechanikai sérülés - ha pontatlan átültetést, kapálás a talaj, gyom ki van húzva. Lesz csak az idő, amíg teljesen kifejlett, egészséges járulékos gyökerek és visszaállítani a táplálkozás.

- Rossz palántákat. Overgrown, vastag palánták, vagy kis tartályban a termesztés egy gyakori oka a gyenge gyökerek kusza egy szűk labdát. Az ilyen hosszú palánták gyökeret az új helyen, hiszen minden növényi rendszerek működésének kialakításában az új rendszerben. Ebben az esetben fontos, hogy jó stimulánsok használata gyökereztető írja Kornevina az utasításoknak megfelelően.

Még egy paradicsom palántákat gyorsan vezethet egy érzés enyhe permetezés lombozat műtrágya nitrátok vagy foszfátok. Ezt meg lehet tenni, legalább minden nap, amíg a fiatal növények ismét zöld és buja.

Sárgás paradicsomlevelekből hiányából vagy tápanyagfölösleget

Az egyik fő oka annak, hogy a sárguló levelek a paradicsom. - hiánya (legalábbis - feleslegben) tápanyagok. „A jelenség” hiány különböző elemeinek különböző tüneteket, de nem egy biológus, de a hétköznapi kertész, hogy megkülönböztessék őket elég nehéz szemmel - a paradicsomlevelekből meg sárga vagy barna foltok, a levelek a paradicsom hervadás, göndör ... megkönnyítése diagnózis, figyeljen, ha az megnyilvánult betegség: a levelek alsó vagy felső.

Ha az alsó levelek pedig sárga paradicsom, nagy valószínűséggel ez:

Hiánya nitrogén paradicsom

Amikor a nitrogén éhezés paradicsomos mindent válik nem feltűnő, a kis, sápadt: paradicsom levelek színe fehér vagy sárga (klorózis). sekély, levélerek kaphat kékesvörös árnyalatú. Az egész növény úgy néz ki gyenge, élettelen. Veszélyes nitrogén hiány a paradicsom, az nemcsak a felépülését zöld tömeget, de közben megalakult a gyümölcs - gyümölcs nőnek a kis, fás, érett gyorsan.

Miért levelek sárgulnak a paradicsomot és mit kell tenni, az agrár-Gazette


Nagyon gyakran sárga paradicsom levelek sugallják nitrogén hiány

Abban az esetben, hiány nitrogén paradicsom sürgősen megtermékenyítő nitrogén műtrágya. Ez lehet karbamidot (evőkanál 10 liter vízben), molyhos ökörfarkkóró (1 liter ökörfarkkóró vödör víz), madárürülék (0,5 liter vödör víz) hozzáadásával a fa hamu. Satnya, vékony, erősen kifeszített paradicsom növények felvidíthat levélevő (permetezés) azonos szerek, de gyengébb, koncentrációja.

A felesleges nitrogén is káros a növény paradicsom növekszik a zsír, egyre sok zöld, gyümölcs kialakulása és érése lelassul, a levelek jelennek paradicsom elhalás - sárga és barna foltok, végül meghal. Ebben az esetben, a paradicsom levelei vannak csavarva, és erősen elágazó szára. Megszabadulni a felesleges nitrogén erős lehet mosás talaj.

Hiánya foszfor paradicsom

Foszfor ellenállást biztosít a paradicsom a hideg és a betegségek, felelős azért, hogy az energia növények fejlődését a gyökérzet. Amikor a foszfor-hiány paradicsom levelek kicsik, azok szélei vannak hajtogatva, az alsó része a lap és a szárak válnak lila, a felső lap - Sötét zelenіy. Ha nem teszik foszfát műtrágyák, hagy fellépő nekrózis paradicsom kiszáradnak, és leesik, a fiatal levelek nőnek kicsi, nyomott a szár. Továbbá, ha a foszfor-hiány a paradicsom a gyökerek megjelennek „rozsdás” patina, bronz és a gyümölcs érik nagyon lassan.

Miért levelek sárgulnak a paradicsomot és mit kell tenni, az agrár-Gazette
Hiánya miatt a foszfor paradicsom levele lilára

Ez paradicsom szükséges, hogy táplálja a foszfor műtrágya az utasítások szerint.

Hiánya kálium paradicsom

A kálium felelős a kialakulását a szárak és a paradicsom petefészkek, a sejtek megújulását döntő szerepet játszik a érése a gyümölcs. A hiány kálium érnek paradicsom egyenetlen foltok láthatóvá belül paradicsom sötét polosy- alsó levelek széle mentén zsugorodó (az úgynevezett levélégés) és növekedni kövér új, kis, pokruchennymi, szárak drevesneveyut, nem lédús odrevesnevevshimi. A hiány kálium levél válik sötétzöld az első, majd a barna foltok jelennek meg a leveleken a paradicsom a széleken alkotnak folyamatos szegély időt. Idővel, a sárga foltok a paradicsomlevelekből átterjedt a közepén a lap be van csomagolva benne.

Miért levelek sárgulnak a paradicsomot és mit kell tenni, az agrár-Gazette
hiánya kálium lehet meghatározni a határ „égési” az alsó levelek paradicsom

Ahhoz, hogy kitöltse a hiány a paradicsom lehet obrabatyvayut kálium-humát, kálium-szulfát, kálium-monofoszfát (mielőtt termőtest időszakban, mint lehetséges és kálium-klorid).

A cinkhiány paradicsomos

A hátránya, cink, szintéziséért felelős a vitaminok és foszfor anyagcserét, már megnyilvánult formájában barna, szürkés szabálytalan alakú foltok a régi paradicsom levelei. amelyek elhalnak idővel. Ha nem teszik ki a hiányzó ez az elem, a kis sárga foltok fordulnak elő fiatal levelek.

Miért levelek sárgulnak a paradicsomot és mit kell tenni, az agrár-Gazette
Brown és barna foltok a leveleken a paradicsom jelezheti cink hiány

Magnézium-hiány paradicsomos

Magnézium kulcsszerepet játszik a kialakulását a klorofill, annak akut hiány lép fel termőtest. Amikor a magnézium-hiány paradicsomos levélgöndörödés befelé, paradicsom sárga levél között a vénákban. Régi levelek borítják barna vagy szürke foltok, végül elszárad, és leesik. Amikor a magnézium-hiány paradicsom termés érése idő előtt kellően kicsi.

Miért levelek sárgulnak a paradicsomot és mit kell tenni, az agrár-Gazette
Hiánya magnézium kezdődik levél sárgás, de nem vénák

Segít kezelni a problémát, a permetezés a bokor egy gyenge megoldást a magnézium-nitrát.

Ha a paradicsom sárga felső fiatal levelek, akkor lehet:

Kalcium hiánya a paradicsom

paradicsom befolyásolhatja csúcsi rothadás tetején a kalcium hiánya a felső levelek - a csúcsokat, mintha megégett. Ebben az esetben a régi lemez, éppen ellenkezőleg, - sötétednek. Strikes rothadás csúcsi rügyek, gyümölcs.

Miért levelek sárgulnak a paradicsomot és mit kell tenni, az agrár-Gazette
A kalcium hiánya a paradicsom nyilvánul apikális rothadás gyümölcsök felső kombiné és

Hiánya bór paradicsom

Ez a látszólag egzotikus elem bór felelős a megtermékenyítés és a beporzás a paradicsom. Amikor bór hiány paradicsom hal meg pont a növekedés, a növény kezd bokrok, könnyebb felső levelek, göndör, virágok esnek.

Miért levelek sárgulnak a paradicsomot és mit kell tenni, az agrár-Gazette
Hiánya bór érinti paradicsom nemcsak sárguló levelek, hanem a problémák beporzás és megtermékenyítés

Hiba segíthet bokor permetezésével bórsav oldat.

Kén-hiány paradicsomos

Tünetei hiánya kén paradicsom szinte ugyanaz, mint abban az esetben, nitrogén hiány, azzal a lényeges különbséggel, hogy nem kapcsolja sárga először az alsó és a felső levelek paradicsom. A levelek elvékonyodnak, törékennyé, növényi növekedést lassítja, van sárga vagy fehér levelek a paradicsom. Ez végül pirosra.

Elég ritka vashiány, klór- és a mangán paradicsom.

A másik probléma sújtó tulajdonosai kerti telek - sárgás és nekrózis a levelek elszáradnak a pomidorov.Pochemu csavart levelek paradicsom nélkül látható sérülés. Először is, a hirtelen hőmérséklet-változás. Másodszor azért, mert a forróság: igyekeznek csökkenteni növényi levélfelület, illetve - a terület a párolgás. Harmadszor, paradicsom levelek csavart egyidejűleg eltávolítja a nagyszámú laterals az alsó levelek. Ezekben az esetekben a levél curling paradicsom nem igazán zavar kertészek.

Miért levelek sárgulnak a paradicsomot és mit kell tenni, az agrár-Gazette
Twisted paradicsom levelek nem feltétlenül jelenti azt, egy betegség vagy ásványok hiánya - ez lehet egy éles hőmérséklet csökkenés, hő vagy aktív pasynkovanie

Áttekintettük okozó fő problémát a sárguló levelek a paradicsomból. Ez történik leggyakrabban hiánya bizonyos ásványi anyagok, hanem meghatározza az otthoni, ami nem elég paradicsom, nehéz. Ezért a legfontosabb ajánlás az, hogy kap egy jó termés lesz az alábbiak szerint: használja a komplex műtrágya kifejezetten paradicsom.

Figyelem, csak ma!

Kapcsolódó hírek