Miért levelek sárgulnak palánta paradicsom áttekintést a fő oka

Veteményeskert az országban kezdődik a paradicsom. A kedvenc az összes, és a leggyakoribb a kultúra, amely képes növekedni a kezüket a magtól a betakarítás. csemete termesztés nem igényel nagy erőfeszítést, de néha, csak tegnap a zöld és vidám paradicsom palántákat, hirtelen eltűnik az alsó levelek kezdenek megsárgul, vagy halványul, borított sárga foltok. A magról nevelt beteg, és az okok eltérőek lehetnek. Ezek lehetnek osztva külön csoportokat :. Talaj környezet, a táplálkozás, öntözés, betegség, műtrágyázás stb elemezve termesztése a vetéstől a betegség, képes azonosítani az okot, és kijavítani.Pochvosmes sűrű, ha öntözés pop-up egy nagy dudor. Megfelelően előkészített talajba tagjai humusz, homok, tőzeg vagy erdőterület. Ahelyett, hogy az utóbbi két komponens előállítására Tőzeg keverék vetőmag, akkor megteszi a talaj a kertben, ahol nem vegyszereket használnak, hogy megvédje. Meg kell cserélni a talajt megfelelően előkészített szubsztrátum, transzplantáció a növény. Szúrt villát vagy hegyes rúd talaj széle mentén a leszállás az a tartály aljára, hogy behatoljon a belső levegő.

Miért levelek sárgulnak palánta paradicsom áttekintést a fő oka

Megsárgult paradicsom palántákat

Bőséges öntözést a pangó víz hatására „root fulladás.” A gyökérzet a növények nem elég oxigént. Leállítása öntözés a talaj szárítási ¾ hajó magasság vagy mélység a hosszúkás ujját. Akkor is növény átültetett egy másik szabad kapacitással, és az első napon enyhén nedvesítsük meg a növényi szórással finom (igény szerint). Amikor átültetést eltávolítani a beteg gyökereket. Ültetés előtt a gyökereket mártott kornevina megoldás.

A magról nincs elég nedvesség a talajban szárítva. Egyszerűen a víz a növények meleg vízzel védte.

A paradicsom esetében nagyon fontos, hőmérsékleti viszonyok a talaj. Miután csírázás és maximum 2 hetes talaj nappali hőmérséklet legyen + 18-20 ° C-os éjszakai +15 ° C-on A következő 2-3 hét, a nappali hőmérséklet ugyanaz marad, és éjszaka kell csökkenteni + 12-13 ° C-on Ha a palánták egy kicsit éjjel tálcák tiszta edényeket, hűvös helyen.

Miért levelek sárgulnak palánta paradicsom áttekintést a fő oka

Megfelelő öntözés nagyon fontos a paradicsom palántákat

Boldog az első 10 nappal a csírázás után, a levegő hőmérséklete + 15-17 ° C-on, és éjszaka + 8-10 ° C-on A szoba szellőztetés szükséges csökkenteni a hőmérsékletet, a palánták ebben az időben, kívánatos, hogy távolítsa el a tervezetet. Éjjel palánták átrendeződik, hűvös helyen. 15-20 nappal ültetés előtt a nyílt terepen palántákat keményedő eljárásra van szükség. Stressz állapot ültetés után a nyílt terepen, a változó környezeti feltételek járna egy hosszú fájdalmas állapot, a növények, ami azt eredményezi, sárguló levelek, valamint más funkciók.

Paradicsom - a szeretet a fény. A hiánya a világítás, a hosszú ideig tartó felhős napokon csökkenti a fotoszintetikus aktivitás a levelek kezdenek megsárgul. Kiegészítő világítás szükséges.

A száraz levegő okoz hervadó az egész növény és / vagy sárguló a levelek. El kell távolítani a növényeket a forró sejtekkel, ahol a levegő mindig szárazat. Spray növények finom permetet. Felvételi növeli a páratartalom, és további nedvességet vegetatív tömeg növények.

Miért levelek sárgulnak palánta paradicsom áttekintést a fő oka

Az okok a sárguló levelek a paradicsom palántákat tétel

Sárgás az alsó levelek is megfigyelhető növekvő palántákat túl kicsi a térfogata konténerek alacsony minőségű csákány, mechanikai sérülés gyökerek lazítására után öntözés növények és más természetes okok.

Megfelelően elkészített és megtermékenyített virágföldet kell lennie 80-90%, hogy biztosítsák a palánták nőnek tápanyagokban. Saját hiány vagy jóllakottság talaj tápanyag a növények ugyanúgy néz elnyomás. Határozza meg, hogy melyik elem hiányzik, akkor színezni a leveleket.  • A gyenge szubsztrátja növény vékony izrosshiesya átlátszó zöld levelek és szárak. Kell termékenyítő teljes műtrágya, jobban integrált, ahol minden elem egy optimális arány (NPK, nitrofos, Kemira-univerzális, krisztallin, kristallon). 3 típusú tartalmazó műtrágyák bór, cink, mangán, magnézium, molibdén.
  • A hiánya a nitrogén a levelek borítják sárga foltok, egyre világoszöld szürkés árnyalat levél pengék, fölös mennyiségű növényi intenzív zöld, zsíros, de laza. Elég takarmány karbamid- vagy nátrium-nitrát.

Miért levelek sárgulnak palánta paradicsom áttekintést a fő oka

foszfor-hiány paradicsom

 • Amikor sárga foszfor-hiány Apex levéllemez mentén vénák és a szárak vegye kék-lila vagy bíbor-bronz színű (nem tévesztendő össze a funkciót szőlőfajtából vagy hideg hatására alacsony szobahőmérsékleten). A feleslegben lévő foszfor egész lapot intenzíven sárga. Tedd felnőtt palánták alatt egy teáskanál nélküli felső szuperfoszfát és a víz a növények, illetve takarmányok kivonat szuperfoszfát (gyökér, levélzet).
 • A hiánya kálium elhagyja a szélén van borítva barna határ és a levelek összegömbölyödik egy csőbe. Lamina válik lila-kék árnyalatot. A legjobb, hogy az egyes növényi fa hamu.
 • A növények depressziós, ha a talaj hiánya más elemeket is, így ásványi anyagok (magnézium, kalcium, bór, réz, vas, kén, stb). A levelek vegye sárga-zöld mozaik színét. Lombkezelés készen arra, hogy nyomokban (vásárolni a boltban, nézd meg a készítmény) korrigálja az állam a növények. Akkor a növényeket oldattal Kemira tartalmazó és nyomelemeket. A koncentráció az oldatok nem több, mint 0,1-0,05%.

Külső megnyilvánulásainak hiánya egyedi tétel vezethető vissza egyéni jellemzők. Mi lehet korlátozni az illető öltözködés műtrágya.

 • Kalciumhiány nyilvánul meg a csúcsi levél klorózis.
 • Fejezi ki a réz jelzi megszerzése levelek alsó küszöbértékű sárgás színű.
 • A hiánya kén növényekben figyelhető megvastagodása a levél, amíg lignification szárak (hard-beszerzés).
 • Világos sárga színe a széleit a levéllemez, emelkedik a régi levelek, hogy a fiatalok, azt mutatja, hogy a növények nem elég mangán. A levelek színe sárgára, elsorvad, esik.
 • Az azonos színű levelek, sárguló a levél erek, hanem a fiatalok a régi alsó nélkül süllyedés - hiányát jelzi a vas.

Miért levelek sárgulnak palánta paradicsom áttekintést a fő oka

Hiánya Mg paradicsom

 • Magnézium hiány festékek régi levelek sárga-vöröses foltok. Az élek a fiatal levelek kezdenek megsárgul és összegömbölyödik, és leesik.
 • Időben magatartás táplálás segíti a növények gyógyulni és egymást követően egy megfelelő minőségű termés.

  Mint a többi zöldség, paradicsom palántákat kitéve betegségek megsérti a termesztési technológia. A legtöbb esetben gombás betegségek (gyökérrothadás Fusarium hervadás, barna levélfoltosság, stb). Egyes betegségek nyilvánul külsőleg jellegzetes változása levél színe.

  Miért levelek sárgulnak palánta paradicsom áttekintést a fő oka

  Fusarium hervadás paradicsom

  • Fusarium károsodás növények (népszerű említett egyszerűen sárgulás) kifelé megnyilvánuló a sárguló levelek, amely egyidejűleg kíséretében letargia (normál öntözés). Még ismeretlen eredetű, annak érdekében, hogy megakadályozzák a betegség, a növények kell kezelni műtrágyák (fitosporin, Bactofit, gyógynövény orvos, fitotsid, planriz, az utóbbi folyamatot és talaj) havonta 2-3 alkalommal.
  • Barna levélfoltosság kezdődik alsó küszöbértékű. A felső oldalon a lamina nyilvánul sárgás foltok az alsó szelíd micélium olíva lepedéket. Idővel, a levelek pedig barna színű, elszárad, és leesik. Megelőző és terápiás célokra beteg növények permetezni az azonos kémiai műtrágyák szemben Fusarium. Ezt fel lehet használni növényvédő kezelések 1% Bordeaux-elegy. Az eljárást megismételjük, miután 7-12 nap 2-3.

  Palánták nőnek fel egészséges, meg kell, annak ellenére, hogy az egészséges megjelenés, folytatják permetezés műtrágyák, ami növeli a teljes immunitást növények betegségekkel különböző jellegű.

  Most van itt az ideje

  Fűtetlen üvegházakban az ideje, hogy felkészüljenek a téli: eltávolítására növényi törmelék, mossa le a fedelet (üveg, polikarbonát), adjunk hozzá rothadt komposztot (trágya), ásni, fertőtleníthető.

  Abban az esetben, havazás, kívánatos, hogy megerősítse a keretet.

  • Hogyan építsünk egy téli üvegház saját kezűleg: kézművesek tippek
  • Növekvő üvegházi uborka polikarbonát kezdőknek: megosztás magas hozamot titkok
  • Hogy ne fulladjon egy sor kiválasztásában paradicsomfajta üvegházak polikarbonát
  • Az üvegházhatást okozó paradicsom a kezdők, különösen a termesztés és az öntözés a paradicsom, üvegházban
  • Ház napenergia növényzet Aleksandra Ivanova vagy a Vissza a jövőbe Kijevben
  • Az ágyak üvegházban polikarbonát
  • Üvegházak hajnal a cég NPO AgroNovatsii
  • Milyen eszközöket kell használni a harcot a gyomok ellen
  • Azt jelenti, a kártevők elleni védekezésre és kerti betegségek
  • Hogyan készítsünk egy polc palántanevelés saját kezűleg

  előfizet
  a hírlevelünkre