Miért levelek sárgulnak paradicsom - mit tegyünk, fotó

Között kamionosok nagyon gyakori kérdés: „Miért levelek sárgulnak paradicsom?”. Természetesen mindannyian szeretnénk ültetni, és nőtt szeretettel növényeknek gyönyörű kilátás, nem fáj, és adott méltó hozamot. De, sajnos, az életben, nem mindig ez a helyzet, hogy kívánatos lenne. Néha, a gazdálkodók kell tölteni a nappal és az éjszaka a helyszínen, annak érdekében, hogy elfogadható eredményt.Milyen okai vannak a fonnyadt lombok paradicsom, valamint mik a módszerek, hogy elkerülje a kellemetlen jelenség, igyekszünk feltárni ezt a cikket.

7 fő okai sárguló levelek

1 ok - hiánya működésének a gyökérzet

Miért levelek sárgulnak paradicsom - mit tegyünk, fotó
Gyakran előfordul, hogy ez a jelenség azzal magyarázható, hogy sérti a fejlesztés átültetett anyag. Például egy chur zsíros és erőteljes növények eléggé gyorsan eszkalálódik, amely összeköti a gyökérzet egy nagy darab. Lehet, hogy a földterület nem volt elegendő a kiválasztott magok száma. Érdemes megjegyezni, hogy a transzplantációs nem túl megoldani ezt a problémát.

Az új hely csak akkor vezet „reset” minden rendszer. Ez azt jelenti, hogy a növény indul a vészüzem nő fiatal gyökerek, provokálni sárguló levelek, vissza fognak esni, és a helyükön jönnek az új, fiatal levelek. De ha hagyjuk nőni paradicsom nélkül átültetést, a levelek színe megváltozik a halál az egész növény.

2 okból - Hypothermia

Miért levelek sárgulnak paradicsom - mit tegyünk, fotó
Egy éles hőmérséklet csökkenés az alsó oldalán vezet megsértését gyökér táplálkozás. Fontos megjegyezni, hogy el kell kerülni a hipotermia az nem csak az egész növény, amely a felületére hat, de az alkatrészek a föld alatt. Elég, ha a hőmérséklet csökken, és a következmények nem sokáig váratott magára: megsértette fázisa paradicsom, és néha egy bokor egyáltalán megáll gyümölcsöt.

Ahhoz, hogy megértsük az oka egy ilyen sárguló a levelek nem nehéz: a levelek sárgulnak világoskék.

3 ok - mechanikai sérülés a gyökérzet

Miért levelek sárgulnak paradicsom - mit tegyünk, fotó
Ha a növény kiderült, csak sárguló az alsó levelek, arra lehet következtetni, hogy nem volt sérti a helyi gyökerek tevékenységét. Például abban az időben az ültetés a földön volt egy kis szünetet, vagy a rendszeres eltávolítása gyomok és lazítás történt kevés kárt gyökereit.

De ez a probléma megoldódott magától. Egy bizonyos idő elteltével a paradicsom kezd meghonosodni a saját. És amint növekszik az új gyökerek, zöld színű helyreáll.

4 ok, - a nedvesség hiánya

Miért levelek sárgulnak paradicsom - mit tegyünk, fotó
A bokor paradicsom egy hosszú, erős gyökerei, amely eléri a másfél métert. Ez lehetővé teszi a növény tolerálja száraz időszakokban. A nagy részét a gyökerek általában fekszik nem mély - 20-25 cm-re a felszíni. Emiatt előfordulhat, hogy néha a nedvesség hiánya, és már, ami viszont azt eredményezi, hogy sárgulnak és kanyargós a levelek.Ha a probléma az, hogy észre, és rögzíti a nedvesség hiánya - a növény gyorsan visszatérhet az egészséges állapot.

5 oka - Bőséges páratartalom

Miért levelek sárgulnak paradicsom - mit tegyünk, fotó
Amikor a paradicsom rengeteg nedvességgel telített, akkor megtörténhet, hogy a gyors növekedés a levelek. Általában esik az első felében a vegetációs időszak.

Az aktív növények fejlődését, kertészek gyakran figyelmen kívül hagyják, amikor kerti ágy újra kell újabb adag nitrogén. Emiatt felügyelet, a lombozat is terjed a sárgaság, és ha a probléma továbbra is fennáll, nem lesz repedés a gyümölcs.

6 ok - hiánya nélkülözhetetlen ásványi anyagok

Miért levelek sárgulnak paradicsom - mit tegyünk, fotó
Azt mondtuk, hogy hiányzik a nitrogén okozza a sárguló, hogy gyorsan terjed az egész lombozat növények. Továbbá, a bokor problémák lehetnek a kalcium: klorózis jelenik meg a felső, levélzetet és gyümölcsöket (felső) kialakított rothadás. Ha a talaj telített szerves anyag, de rosszul felruházva réz (gyakrabban ez történik tőzegtalajok), kezd megjelenni halványsárga az alsó lap.

Lásd még: Curl elhagyja paradicsom: okok és ellenőrzési módszerek

Ha amellett, hogy a sárguló levelek láthatóan megerősítette és megszilárdul, és néhány történt woodiness a szár, akkor valószínű, hogy a növény nem elég kén. Abban az esetben, ha egy világos sárga szín jelenik meg a régi és fiatal levelek, és gyorsan szárad, bőséges öntözés - a talaj szüksége mangán és vas.

magnézium-hiány együtt jár a kialakulása egy sárga-piros pigmentáció, sőt, további a laphoz felkunkorodhatnak felfelé. Vannak esetek, amikor a foszfor-hiány okozza sárguló levelek csak a felső, és a felesleges - az egész növény.

7 ok - a vereség Fusarium hervadás

Miért levelek sárgulnak paradicsom - mit tegyünk, fotó
Sajnos, ez egy gombás betegség gyakran találhatók ilyen növények, mint a paradicsom. Az eredmények azt mutatják nemcsak a sárga levelek, hanem csökken a turgor. Van egy olyan érzésem, hogy a növény öntözni nagyon ritkán. Ezt a problémát súlyosbítja az a tény, hogy a gomba elég szívós - lehet hosszú ideig él a talajban. Hatásuk rendkívül negatív hatással az általános állapota a növény és a termelékenységet.

A források az e betegség elterjedésének lehet, nem csak a fertőzött magok, hanem darab korábban megállapított növények, amelyek jelen vannak a komposzt vagy a munkaeszközök. Vissza a forgalmazók a vita átvihető szél és magas hőmérséklet - a ezek a tényezők a betegség előrehaladtával gyorsan és lesz egy magról palántákat. Fokozatosan, a fertőzött gyökereket, majd a szár, és ezt követően, az átmenet az érrendszerre a növény.

Futás az erőmű nem a tápanyagok a talajban és a nedvességtől. Van egy késés növekedés, ami a teljes sárguló levelek. A már kialakult gyümölcsök satnya, és továbbra is kis méretű.

Alapvető megelőző intézkedések

A legfontosabb feltétel - nehéz elvégezni az összes szükséges intézkedést, hogy megakadályozzák ezt a problémát. Kell kezdődnie még kisebb magvak fertőtlenítésére ezek előzetesen 1% -os kálium-permanganát oldattal (100 ml vízzel feloldjuk 1 g anyagot). Ajánlatos ebben az oldatban merítjük a magok nem nagyobb, mint 20 perc alatt. Miután ki kell öblíteni folyóvízzel.

Amellett, hogy ezeket az intézkedéseket kell előre szerek cserepes, kerti edények és a talaj keveréke.

Mielőtt nőhet bizonyos fajták paradicsom, ismerkedjen meg a szabályokat a belépés és a távozás. Ne feledkezzünk meg a megfelelést a kívánt hőmérsékletet és a jó ellátás, mivel ezek a feltételek elengedhetetlenek a megelőzés a kellemetlen jelenséget sárguló levelek.

Abban az esetben, ha a felszínen a levelek sárga foltok keletkeznek, meg kell próbálni mindent megtenni, hogy megoldja ezt a problémát. Először is gondoskodunk a öntözőrendszerrel. Aztán, hogy egy gyenge megoldást a műtrágya, a maximális számú sók. Például, 1 liter vizet adunk hozzá, 10 g műtrágya. Ez lehet nitrátok, kloridok és mások. Ne csak meghaladja a koncentráció, különben azt kockáztatja, ami az égési folt. Egy ilyen megoldás kell permetezni paradicsom naponta többször, kezdve a tetejét. Végezzünk permetezés szükséges, amíg nem nő vissza az új zöld levelek.

Nem valószínű, hogy lesz, hogy teljesen visszaállítani a lombozat a növény, és a bokor még menteni. Fordítson kellő figyelmet a paradicsom, és akkor menteni nem csak a növény, hanem a szüret.

Hetente egyszer küldünk az e-mail a legjobb új anyagok oldalunkat ez idő alatt. Leiratkozás bármikor! * De ígérjük, hogy mi nem fog zavarni :)