Miért levelek sárgulnak paradicsomból az üvegházban, és hogyan kell harcolni

A legtöbb újonnan kamionosok és a gazdálkodók egyre nagyobb paradicsom során számos kihívással, az egyik leggyakoribb probléma a sárguló a levelek a palánták az üvegházban. Ebben a cikkben fogunk beszélni, hogy miért levelek pedig sárga paradicsom az üvegházban, és hogyan kell harcolni? Ezen kívül, itt fogjuk megvitatni az oka ennek a betegségnek és az azonnali Önnek hatékony módszerek harc. De mindenek felett, azt kell mondani, hogy a levelek a paradicsom is sárgák különböző okok miatt. És ott vannak nagyon. És annak érdekében, hogy hamarosan megszabadulni a betegség - „A megsárgult paradicsomlevelekből”, meg kell vizsgálni az okokat, az adatokat részletesebben.

Miért levelek sárgulnak paradicsomból az üvegházban, és hogyan kell harcolni

Ha az elsárgult levelek paradicsom palántákat akkor megtörténhet, hogy:

  • Helytelen és kifogásolható ellátás,
  • Különböző betegségek.

Ha a levelek elsárgulnak és a növények az üvegházban, az első dolog, ki kell igazítani az ellátást a növények. Nos, akkor érdemes megfontolni más okok miatt.

Miért levelek sárgulnak, egy paradicsom? gombás betegség

Ha, ültetés után az üvegházban paradicsom levelei sárga színűre, akkor megtörténhet eredményeként a vereség a gomba növény. Azon betegségek között a növényi kultúrák a leggyakoribb betegségek, szürke penész. Ez befolyásolja a paradicsom palántákat, amely megakadályozza a további növekedés a növények.

A pusztító folyamat eredményeként néz ki, mint a következő sorrendben:

  • Először is, ez egy gombás betegség sújt nagyon gyökér. Ennek eredményeként, a paradicsom levelek válnak ernyedt. Ezen felül, akkor elveszíthetik élénk zöld színű.
  • Ezután a gomba kapcsol az alsó levelek. Ők sárgák.
  • Nos, továbbá palánták csak meghal.

Elég gyakran, a sárguló levelek paradicsom következik be, amikor a növények nem volt ideje alkalmazkodni az új feltételekhez további csírázást.

Miért levelek sárgulnak paradicsomból az üvegházban, és hogyan kell harcolni

De ha a levelek kezdtek megsárgul a tetején, majd egy betegség, az úgynevezett - csúcsi rothadás, vagy klorózis. Betegség hatással van nemcsak a levelek, hanem a gyümölcsöket. Az ok a klorózis jelentése:

  • Kalcium hiánya,
  • Amennyiben nem tesz eleget a mikroklíma az üvegházban,
  • A hiánya vagy a nedvesség hiánya.

Határozzuk meg a jelenléte egy klorózis. A betegség elsősorban érinti a felső része a palántákat. Ebben az esetben a növény elpusztul fiatal levelek. Mivel ezt a funkciót, akkor gyorsan meg a betegség jelenléte és megkezdi időben történő eltávolítása.

Ha az elsárgult levelek üvegházhatású paradicsom, akkor tudja, hogy ez megtörtént nemcsak azért, mert a betegség jelenlétét. Azonban az első jelei a megjelenése más betegségek nagyon eltérőek. A megsárgult levelek kisebb pontokat. Hibás ellátás a növények jelennek meg, és más betegségek társított sárgás a lombozat. Például ez lehet egy betegség, például burgonyavész. Ez akkor fordul elő, ha gyakran a víz az ágyak és nem ad nekik, hogy megszáradjon.


A megsárgult levelek felnőttek paradicsom. Mit kell tenni,

Ha már van egy felnőtt paradicsom palántákat megsárgult alsó levelek csak egy normális természetes folyamat. Mivel a növény megpróbálja elveszíteni extra súlyt is, a formáció erős és egészséges gyümölcs. Félsz ez a jelenség nem éri meg. Ezen túlmenően, a normális növények növekedését, azt javasoljuk, hogy rendszeresen vegye le a sárguló levelek. Ennek eredményeként ezek a tevékenységek, a sárga levelek kevesebb lesz.

Bizonyos esetekben, sárguló levelek jelezheti mechanikai sérülés a gyökérzet. De komolyan aggódni, hogy nem szükséges.

Miért levelek sárgulnak paradicsomból az üvegházban, és hogyan kell harcolni

Hibák az ellátás a paradicsom palántákat

Ha ültetett paradicsom, és a levelek színe sárgára változik, akkor lehet bármilyen okból. A leggyakoribb ebben az esetben - nem illetékes ellátást, ami kiválthatja a jelenség. Ezért ebben a pillanatban meg kellene állnunk részletesebben.

A meleg és napos idő paradicsomos levelek megsárgul és göndör, azt jelzi, elégtelen mennyiségű nedvességet, ha öntözés. Paradicsom levelei sárgák annak a ténynek köszönhető, hogy a növény egyetlen fő gyökér, amelyből kiterjed a sok, sok finom gyökerei, amelyhez vizet gyakorlatilag nem éri magas hőmérsékleten elpárolog. Ennek eredményeképpen az adatok gyökerek nem tudnak a nedvességet.

De sok víz is befolyásolja a növények növekedését és gyümölcsök. Ennek eredményeként, lappang a nedvességet a növény kezd aktívan növekszik lombozat, ami sárgára vált ebben az esetben. Vékony bőr a gyümölcs a növény kezd tört. Ebben az esetben a paradicsom van, és nem tudja, hogy érett. A helyzet orvoslása, lehetséges a talajon keresztül kijuttatott nitrogén műtrágya.

A paradicsom nagyon érzékenyek a túlhűtés a gyökérzet. A hűvös gyökerek lassan szívódik fel a talajban növekedéséhez szükséges az anyag. Ezen kívül néhány kihal összesen. Ha az ilyen betegség, hogy egy újabb megsárgult levelek és kék árnyalat

Hiányából származó kén a talajban, nem a levelek a paradicsom lelassul, de a szert egy sárga árnyalat.
Amikor hiánya magnézium a talajban a növény levélzetére, sárgára, és kezd fordulni a tetején. Ezen túlmenően, a barna foltok jelenhetnek meg a leveleken. Megsárgult levelek és szárak a paradicsom az üvegházban, arra utalhat, hogy a palánták nincs elég foszfort.

Miért levelek sárgulnak paradicsomból az üvegházban, és hogyan kell harcolni

Amikor a talaj nem elég mangán, a paradicsom levelek pedig sárga és kiszáradnak azonnal. És a hiány a vas lombozat megsárgul, de a tartozás továbbra is sűrű és ugyanakkor ez nem történik meg kihalás.

Egy másik hiba, nem megfelelő és nem elég jó szellőzés üvegházban paradicsom. Ezt a jelenséget nevezzük egyszerűen - az oxigénhiány. Ennek eredményeként, a palánták a nap folyamán nem világos zöld színű. És este is elhalványul. És mert az oxigénhiány léphet paradicsom levelén sárgás. Palánták tudott normálisan fejlődnek, és nézd egészséges, meg kell szellőztetni a üvegházhatású gyakrabban. Azonban ez nem éri meg a hideg időjárás. Ne feledje, hogy a hideg levegő chill palánták paradicsom és azt élettelen. Ennek eredményeként, a jó termés, akkor nem lesz képes várni.

Miért levelek sárgulnak paradicsomból az üvegházban, és hogyan kell harcolni

Nos, itt is tartják a fő oka a sárguló lombok paradicsom üvegházi időszakában a növekedés. Fontos, hogy megfeleljen az összes vonatkozó ajánlások gondoskodás egy növény érdekében, hogy elkerüljék a betegség megjelent, és a lomb zöld golyó van.

Általában kövesse a szabályokat a vizsgálat során, és okainak megszüntetésére a növényi betegségek. És persze ne felejtsük el, hogy figyelemmel kíséri a tápanyagok a talajban. a műtrágya, ha szükséges. Felvenni a megfelelő a csemeték itatni és természetesen számukra napfény. Légy tudatában annak, hogy csak ebben az esetben a palánták lesz egészséges és gazdag aratás.

Hogyan növény, és nő a korai káposzta

Hogyan, hogy elpusztítsa a takácsatkák uborkán