Miért levelek sárgulnak paradicsomos

Miért levelek sárgulnak paradicsomos
Néha az érlelés során a paradicsom látható elszíneződés és szárítása növények levelei. Első pillantásra nem egyértelmű, ezért ez történik, mert a növények biztosítva volt, és megfelelő öntözést, és baromfi trágyát alkalmazták optimális mennyiségben. Ennek leküzdésére, meg kell találni arra, hogy miért a levelek sárgulnak paradicsom.Ha a többiek előtt kezdenek megsárgul alsó levelek a régi és a színe teljesen megváltozik az egész levéllemez, nem erek, a botanika, ez a jelenség értelmezhető, mint ez: ok miatt van hiány a tápanyagok, elsősorban a nitrogén.

Ha a sárguló figyelhető csak a levelek alján, és az új típusú észlelünk, akkor aggódj túl sokat, ha nem éri meg.

Lehet, hogy a palánták képesek voltak növekedni zsír és robosztus, ami egy kicsit eszkalálódott, és transzfer folyamán az edényt egy üvegházban növény gyökérzete volt sűrű szövevénye. A legtöbb esetben csak egy csemete, és több időt vesz igénybe, hogy alkalmazkodjanak az új feltételekhez. Ez nem meglepő, hogy a paradicsom bokrok lehet kezdeni fordulni sárga levelek, az alsó és befejezve a legtöbb tetején. Ez annak a ténynek köszönhető, hogy már kifejlődött a betegség, és ott van a elsorvadása benőtt gyökereit.

Továbbá, egy hasonló jelenség lehet Fusarium okozta hervadás. Beszélünk egy veszélyes gombás betegség, gyakran érinti a paradicsom. Ez tükröződik utrachivanii turgor a levelek, hervadó nézi őket, úgy tűnik, hogy a növény öntözés töltött sok héttel ezelőtt. A betegség egyik a talaj gomba, amely nem hal hosszú ideig a talajban, mert nagymértékben csökkenti a hozamot a paradicsom. A forrás a betegség terjedését a fertőzött magvak, növényi maradványok, valamint az eszközök, amelyekkel művelni a talajt. A elterjedése gombaspórák is hozzájárulhat, hogy a szél. Egy kedvező tényezőt figyelembe venni, és a legmagasabb hőmérsékletet, amelyen a betegség hatással lehet egy nagyobb számú növények.Annak a kockázata, hogy elütötte ez a betegség minden növény, kortól függetlenül, és abban az időben, amikor a palántákat, és a növekedési periódust egy üvegház vagy egy üvegház, és a tenyésztést a nyílt terepen. A betegség érinti a növény segítségével a gyökérzet, és akkor megy a szár, ahonnan nőnek és spawn megzavarja a működését az érrendszer növények. Amikor a fejlődés a betegség egy gyengülő növények, és vannak esetek, amikor megáll, hogy nem a víz és a tápanyagok. Komoly növekedésének késleltetése, ami kíséri sárgás paradicsom levele.

Miután átültetést, hogy egy állandó helyen a palánta első megfigyelt elszíneződés és elhalása az alsó levelek, majd a betegség kezd terjedni, hogy a felső részek, azaz a teljes pusztulását növények. Ha a növények kisebb nagyságrendű, a vereség, a nyár végén tudnak lekötni egy kis számú kis gyümölcsöt, hogy beérnek a tervezett időpont előtt.

Mi a teendő, ha a levelek pedig sárga paradicsom

Ahhoz, hogy megbirkózzon a betegséggel, tart sok időt és erőfeszítést igényel. Kötelező feltétel itt - szigorú ragaszkodás a megelőző intézkedéseket. Meg kell kezdeni a magot, amelyet ki kell cserélni újakra. Ha nő a paradicsom saját magvak, a magokat kell készíteni a vetés: fertőtlenítse - put 20 percig 1% -os kálium-permanganát oldattal (1 g per 100 ml víz), majd többször mossuk, a friss vizet.

Amellett, hogy figyeljen, és cserépbe fertőtleníteni kell. Hogy előkészítse a talajt mix használt földterület hozott olyan helyeken, ahol nincs jele a betegségnek: a rét, erdő szélén, előállítására egy új üvegház virágföldet. A növény továbbra is fertőzött bokrok jól kell gyűjteni és meg kell semmisíteni kívül a kertben a máglyán. Ne használja a tetejét ezeknek a növényeknek, hogy a komposzt és egyéb műtrágyák. Kell alávetni alapos fertőtlenítés és kerti szerszámok, amellyel a munkát végeztek a helyszínen. A ágy paradicsom főtt az új helyen, ami nem kell a fertőzöttek.

Hajlamosabbak a nagyszabású betegség terjedését területeken nehéz agyagos talaj. Ezért, amikor növekedést tervezünk paradicsom az ilyen helyeken, meg kell, hogy ásni a talajt bevezetésével durva homok. Megnövelt ellenállás, hogy legyőzze a betegséget paradicsomot bizonyítani, ha el vannak látva megfelelő mennyiségű foszfor és kálium műtrágyák, majd megpermeteztük a kálium-permanganát oldattal (1 evőkanál. L. vödör víz).