Miért macska él a saját és nem a csomagolás "

Miért macska él a saját és nem a csomagolás

Most házimacska nem lát ki a létezését terelés, de a BBC Earth megfigyelő kiderült, hogy ez a jövőben változhat. Vagy nem?Mennyire nehéz, hogy a macskák jön össze a nyájat?

Kérdezd Daniel Mills, a professzor az állatorvosi Behavioral Medicine, a University of Lincoln (Egyesült Királyság).

Egy nemrégiben készült tanulmány, Mills és kollégája Elis Potter kimutatta, hogy a macskák több független és jobban kedveli a magányt, mint a kutyák.

A nehézségek szembesültek a kutatás során, volt még egy megerősítő kétértelmű hírnevét ezeket az állatokat.

„Tegyék, amit akarsz, akkor nagyon nehéz - mondja Mills -. Mindig ez van minden a maga módján.”

Bármilyen macska tulajdonosa egyetértene. De miért macskák nem akar együttműködni minden olyan hasonló gondolkodású, és nem egy ember?

Vagy, ha megnézzük ezt a kérdést, másrészt, hogy miért olyan sok állat, mind a vadon élő és háziasított, nem bánom a csoportban élő?

A természetben, a létezését az állomány széles körben elterjedt. Madarak kap csomagolásban, gnú - az állományokban és a hal - az iskolákban. Igen, és a ragadozók gyakran vadásznak együtt.

Még házimacska-családról - oroszlán - él büszkesége.

Képviselői faj veszélyeztetett lett áldozata egy ragadozó, ezt a biztonság kedvéért.

"Ez az úgynevezett diszperziós," - mondja biológus Kreyg Paker a University of Minnesota, St. Paul (USA).

„A ragadozó megragad csak egy, és ha van száz, majd egy esélyt, amit megevett csökken 1% És amikor te vagy az egyetlen, amit fogott semmilyen módon.” - magyarázza.

Másik előnye, él egy csoport az úgynevezett hatása a szeme: minél nagyobb a csoport potenciális áldozatok, annál nagyobb a valószínűsége, hogy észre fogja venni a közeledő ragadozót.

„És minél hamarabb meg fogja találni a ragadozó, annál több idő van rá, hogy ne találkozott vele” - mondja Jens Krause a Humboldt Egyetem (Németország).

Az ilyen kollektív éberség más előnyei. Például, egyesek több időt és energiát, hogy élelmet találjanak.

Azonban ez nem csak a találkozás elkerülésére ragadozók. Élő állatok egy csoportja nem kell sétálgatnak keresve megfelelő pár, míg a magánszemélyek, akik hosszú utat, akkor elég komoly probléma.

Nyilvánvaló, hogy talál egy partnert állatállomány sokkal könnyebb.

Amikor a csoport tagjai az utódok megjelenik, akkor hozta az egész világot: a felnőttek együtt tud működni, hogy megvédje a fiatalokat, vagy kap ételt neki.

Sok madárfaj, köztük az arab Drozdovoj timelii, tartózkodás Izraelben maradnak a csibék a családi csoport addig, amíg készek tenyészteni. Táncolnak együtt fürdik együtt, és még egymásnak ajándékokat.

Társas létezés is segít energiát megtakarítani. Madarak az állományokban és a hal a doorposts mozgott hatékonyabban, mint az egyén egyetlen.

Ugyanezen elv alatt a Tour de France kerékpáros alkotják a peloton. „Azok, akik mögött, kevesebbet költenek energia fejlesztése érdekében ugyanazt a sebességet,” - mondja Krause.

És (ez megerősíti a denevérek és a császárpingvinek) huddling együtt, akkor sokkal könnyebb melegen tartani, és melegen.

Mivel mindezen előnyöket, úgy tűnik furcsának, hogy egyes állatok elkerüljék a cég saját fajtája.

Azonban, amint az a házimacska, terelés létezése felhívja nem minden.

Néhány állat nem jelent előnyt a kollektív élet nem éri meg, hogy megosszák az étkezés.

„Mindig eljön az az idő, amikor a közelsége más egyének csökkenéséhez vezet az elfogyasztott táplálék mennyisége” - mondja John Frayksell, a szakember a területén integratív biológia, a University of Guelph (Kanada).Ebben az esetben a legfontosabb tényező a rendelkezésre álló elegendő mennyiségű élelmiszert, ami viszont attól függ, hogy mennyi étel van szükség egy adott állat.

A macska nagyon igényes ebben a tekintetben. Például, a leopárd eszik mintegy 23 kg hús pár naponta.

Általános szabály, hogy a verseny az élelmiszer között vadmacska nagyon magas, és ezért leopárdok szívesebben élnek és vadásznak egyedül.

Ezt a szabályt azonban van egy kivétel - oroszlánok. Szerint Packer, aki már tanult afrikai oroszlánok majdnem 50 éve, ez az állat nagyon fontos, hogy a saját területén.

A szavanna füves olyan helyek, amelyek szolgálhatnak ideális búvóhely fogása zsákmány és az állatok, amelyek szabályozzák ezeket a területeket, lényegesen nagyobb a valószínűsége, hogy túlélje.

Ez a sikeres együttélés lehetséges, mert az egyik oroszlán megölte az áldozat - gnú vagy zebra - elég takarmány több nő.

„A méret a termelés teszi lehetővé számukra, hogy csoportokban élnek, de valójában vannak nyomva azt a földrajzi jellemzői élőhely” - mondta Packer.

Azonban a házimacskák egy teljesen más a helyzet, mert zsákmányolnak kis állatokat.

„Elkapta egy egér, macska akarja, hogy mellette valaki, mert ő fog enni magam - mondta Packer -. Ez így megy, és ez semmi megosztani.”.

Ezek önös oly mélyen gyökerezik a macska viselkedése, hogy a háziasítás még nem sikerült megnyerni a legnagyobb szeretettel ezeknek az állatoknak egyedül lenni.

Ez kétszeresen is igaz, ha figyelembe vesszük, hogy az ember nem háziasított macskák. Tény, hogy sajátos módon nekik, macskák háziasított magukat.

Minden házimacska leszármazottja közel-keleti vadmacska (Felis silvestris), „Forest Cat”. Az emberek nem csábítják ezek az első macskák az erdő; macskák nem jönnek be a csűr, ahol ellenőrizetlen takarmány sok egerekben.

Gyorsan véget ennek felháborodást, macskák megalapozta az igazán szimbiotikus kapcsolat.

Macskák élvezte rengeteg élelmiszer istállók, és az emberek boldogok voltak, hogy megszabaduljon a kártevők.

„Ők tartják a magas fokú függetlenséget és időt tölteni velünk csak akkor, ha maguk is akarják” - mondta Dennis Turner, felinologist specialistája és az állatok viselkedése az Institute of alkalmazott etológia és állati pszichológia Horgen, Svájc.

„A macskák alakultak sok mechanizmus, hogy távol tartsa ezeket a mechanizmusokat akadályozzák az állományt létezését.” - mondja Mills.

Macskák megjelölje a területét annak érdekében, hogy elkerüljék a nem kívánt találkozás egymással. Ha hirtelen szembe, a hajuk égnek áll a és soft tabs mutatja karom.

Bizonyos helyzetekben, úgy tűnhet, hogy a házimacskák is megemészteni élet csoportokban. Például a vidéki területeken lehet egy egész nyáj a macskák, akik együtt élnek a pajtában.

Azonban Frayksell azt mondta, hogy ez a benyomás csalóka.

„Ezek a macskák szeszélyesek és a közösség, sőt, a csoport nem - mondta -. Úgy egyszerűen osztva a terület, ahol a termesztett utód.”

Sőt, még az arcát a legmagasabb veszély, ami gyakran okoz az állatoknak, hogy egyesítsék a saját védelmük, a macskák nem valószínű, hogy működjenek együtt.

„Ez egyszerűen nem jellemző viselkedés a számukra, akkor is, ha fennáll annak a veszélye,” - hangsúlyozza Monique Yudell biológus, a University of Oregon. A macskák csak nem hiszek a túlerő.

Mindez megmagyarázza, hogy miért macskák szerzett hírnevet, mint az állatok nem lehet kénytelen élni egy csoportban.

Mindazonáltal van néhány bizonyíték, hogy a macskák megvetését csoport életében gyengülni kezd.

Ugyanakkor érdekes az a tény, hogy a házimacskák nem lehet olyan makacs, mint a vad rokonai.

Amikor a kutatók összehasonlították a házimacska négy vad - a skót vadmacska, ködfoltos párducot, hóleopárdok és afrikai oroszlánok, -, amelyek jellegüknél fogva már a legtöbb házimacska, mint az oroszlán él csoportokban.

Az igazságosság meg kell jegyezni, hogy a házimacskák sokkal jobban tolerálják egymás társaságában, mint elődeik.

Annak ellenére, hogy a csoport a macskák élnek pajták, közösségek mulandó, ők nagyon jól együtt élni egy ilyen kis helyen.

A római Colosseum élnek egymás mellett mintegy 200 macskák, és a japán szigeten Aoshima macskák száma hat alkalommal az emberek száma.

Talán együttműködés ezen telepek nem fejlődött ki, hanem egy életforma nagyon eltér a magányos életmódja ősei.

Ugyanakkor, a tudósok engedményeket tenni annak érdekében, hogy ellenőrizzék a viselkedés a macskák a kísérletek alatt.

Amikor Yudell végzett első kísérletek macskák, nagyon nehéz volt, hogy alanyok feladatok elvégzésére készített nekik.

Korábban dolgozott a kutyák, és ők is szívesen bármilyen feladatot egy élvezet. De a macska sokkal nehezebb kérem.

Yudell elért siker csak akkor, ha ő kezdett, hogy a macskák a lehetőséget, hogy válasszon a jutalmat.

„Úgy tűnik számomra, hogy nehezen kölcsönhatásba macskák, mert keveset tudunk róluk” - mondta.

Ha a tudósok képesek behatolni a mélybe a macska agyában, helyébe kénytelen kohézió jöhet okos hatásokat.

Állati viselkedés, beleértve az a tendencia, vagy reluktancia alkotnak csoportokat, nagyrészt a szerkezet a neurális hálózat.

Szerint Frayksella is hiszem, nem szükséges, hogy az egyik pillanatról a változás, amit hoztak létre sok éven keresztül a természetes szelekció.

„De ki tudja Lions tette, így lehetséges, hogy a megfelelő lánc mutációk mindig megtörténhet - mondta -. És ha meg tudják csinálni a trükköt, talán egyesület macskák a csoportban - nem egy ilyen őrült ötlet.”