Miért néhány hideg, a másik pedig folyamatosan meleg

Normális esetben a testünk hőmérsékletét 36-37 fokos, enyhén hullámzó a nap folyamán. Ez az állandó hőmérsékletet biztosítani kiegyensúlyozó hőtermelés és a hőátadás mechanizmusok által kifejlesztett testünket.Miért néhány hideg, a másik pedig folyamatosan meleg

Mivel a koordinált munka hőszabályozó mechanizmusai fentiekben testhőmérséklet függetlenségünket ingadozása környezeti hőmérséklet, azaz a különbség a hidegvérű állatok.

A test 75% -át emészti a termelt energia fenntartani a stabil testhőmérséklet, időjárástól függetlenül

Úgy tűnik, hogy ha a testhőmérséklet állandósága biztosítható ugyanaz minden hőszabályozó mechanizmusai, miért van különböző felfogások azonos környezeti hőmérséklet? Ennek több oka is, úgyhogy kezelni annak érdekében.

Női gyorsan fagyasztva

Miért néhány hideg, a másik pedig folyamatosan meleg

A testhőmérséklet a nők-ha 0, 4 fokkal magasabb, mint a férfiak, és a láb és a kéz - 2,8 fokkal hidegebb

Emellett hőelnyelő nőknél függ a menstruációs ciklus stádiumától függően a zsigerek hőmérséklet ingadozhat egy fokkal. Tehát, ha Ön folyamatosan küzd a fele a jogot, hogy aludni a paplan, ne feledjük, hogy az ember nagyon meleg. A férfiak is kell kivédeni, hogy a hőt a gyönyörű fele kéz érint, mint két „jégcsapok.”

terhesség

Miért néhány hideg, a másik pedig folyamatosan meleg

Nagyon gyakran terhes nők panaszkodnak, hogy folyamatosan meleg. Ez a jelenség egyik szabványok és a munkával kapcsolatos hormon, mint a progeszteron. A szerepe ez a hormon előkészítése és támogatása a fogamzóképes. Pontosabban, a progeszteron felelős a javítására faggyú, megnövekedett vérnyomás, gátolhatja a méh izomrángások, stb

Általánosságban elmondható, hogy a szerepe ennek a hormon, hogy megteremtse a szükséges feltételeket a normális fejlődését a magzat, beleértve hőmérsékleti körülmények között. Éppen ezért a kismama változás a hőszabályozás, amelyre jellemző a túlsúly hő folyamatok hőátadási folyamatokat.

pajzsmirigy problémák

Miért néhány hideg, a másik pedig folyamatosan meleg

Rendellenességeket a pajzsmirigy teheti meg, mint „Merzlyakov” és a „fülledt” srác. Ez annak köszönhető, hogy az összeg által termelt mirigy hormon tiroxin és trijód-tironin. Ők felelősek az energiatermelés testünkben (a bontást a glikogén, vércukorszint emelkedést, a zsírok lebontását, stb.)Hypothyreosis is jellemzi bőrszárazság, hámlás körmök, törékeny és hajhullás, duzzanatokat az arc, gyengeség és állandó fáradtság

Ha van egy Ezen hormonok hiányának csökkentik az anyagcserét és csökkenti az energia mennyiségét a szervezet által termelt, melynek 75% -a, mint tudjuk, mi organizmus tölt fenntartani a stabil hőmérsékletet. energia hiány csökkenéséhez vezet a testhőmérséklet, és ennek következtében állandó chilliness és hideg intolerancia. Az orvosi körökben csökkenése pajzsmirigyhormon nevezik hypothyreosis.

Ellenkező esetben, ha van egy szintnövelés pajzsmirigyhormon - pajzsmirigy-túlműködés, a személy aggódik a túlzott izzadás és meleg intolerancia. Az ilyen ember mindig fülledt és meleg, a szapora pulzus, lehetnek problémák a szívritmust. Annak ellenére, hogy normális vagy akár megnövekedett étvágy emberek hyperthyreosis gyorsan fogyás, és az ő ingerlékenység, idegesség okoz sok szorongást másoknak.

Rendellenességeket a vegetatív idegrendszer

Miért néhány hideg, a másik pedig folyamatosan meleg

Zavarok a rendszer is vezethet mind fokozott érzékenység a hideg és a hő. A jogsértés természetét hőfelvétel függ a hatása bármely, az autonóm idegrendszer nagyobb jelentőséggel bír a szervezetben - a szimpatikus és paraszimpatikus. Az első esetben (sympathicotonia) fordul elő szívdobogás, megnövekedett vérnyomás, előfordulása láz, hideg végtagok, sápadt, stb

A második esetben (vagotonia) megfigyelt lassú pulzus, fokozott verejtékezés, csökkent vérnyomás, az érzés a hő a fej és az arc, gyengeség, nehéznek a fej, fulladás, stb Ezek a hatások nem lehet tartós, szisztémás vagy helyi szórványos. Nagyon gyakran előfordulhat, hogy a vegyes rendellenesség egy tünetegyüttes, amely tipikus a minden esetben, vagy helyettes megnyilvánulása.

Raynaud és scleroderma

Miért néhány hideg, a másik pedig folyamatosan meleg

Raynaud-kór gyakran a nőket sújtja, egy nagyon fiatal korban - 20-40 évben mutat éles görcs hajók, általában a felső végtagok. Klinikailag görcs nyilvánul egyfajta zsibbadás és hideg az ujjak, a sápadtság és a cyanosis, súlyos fájdalmat.

Az viszont, Raynaud-kór csak veszélyes szisztematikus tünete a betegség a kis vérerek nevű scleroderma. Az E betegség bizonyos mértékig összefüggő genetikai hajlam, de a felbujtó a megjelenés hipotermia és idegrendszeri fertőzést.

Diagnosztizálása az oka megsértése hőfelvétel

Annak érdekében, hogy megértsék az oka az állandó hideg, vagy éppen ellenkezőleg, a közelség érzése kell alávetni bizonyos diagnosztikai teszteket. Köztük:

  • teljes vérkép;
  • egy vérvizsgálat pajzsmirigyhormonok;
  • Egy elektrokardiogram (EKG);
  • Szív ultrahang (echokardiográfiás);
  • Amerikai hajók a felső / alsó végtag.

Hogyan kell kezelni a érzékenyebbé válhat a hidegre / hő?

Ha minden teszt normális, hogy foglalkozik a hideg vagy meleg intolerancia legyen saját.

Az első esetben, meg kell figyelni, hogy a kontraszt zuhany. Ő nem csak javítja hőszabályozás a test, hanem erősíti az immunrendszert, így kevésbé valószínű, hogy szembenézzen a hideg. Továbbá, annak érdekében, hogy javítsák a hőszabályozás hasznos lesz mezítláb a lakásban / házban.

Ahhoz, hogy az hideg a lába nagyon jó talpmasszázs kézzel vagy egy száraz ecsettel. Ez az egyszerű eljárás növeli a vér áramlását a végtagokban, és enyhíti az érzést fagyossághoz.

A második esetben, minden erőfeszítést meg kell javítására irányuló hőátadási folyamatokat. Viseljünk világos színek természetes anyagok, amelyek jól át a levegőt, ami szükséges a szokásos bepárlással és levegővel érintkezve. Cserélje a ágynemű selyem, mert ez a leginkább lélegző anyagból, amely szintén hipoallergén tulajdonságokkal.

Segítség DOC.ua: Időpont orvoshoz, a terapeuta itt.