Miért nehéz lélegezni

Miért nehéz lélegezni

Gyakorlatilag minden egyikünk szembesülnek azzal a ténnyel, hogy egy pillanatra, „levegőt” a mellkas és időnként nehéz lesz lélegezni. Ezek lehetnek a tünetek az oxigénhiány miatt nehéz fizikai megterhelés, és lehet, hogy sokkal komolyabb oka járó súlyos betegség. Ha szeretné megtudni, hogyan lehet felismerni a tüneteket, és hogyan kell eljárni egy ilyen helyzetben, akkor terjed ki ez a cikk.A fő ok, hogy miért van szomorúságra

Ha közben a légzés, úgy érzi, nehéz láb, kellemetlen lehet a következménye az ilyen jelenségek:

 1. Fertőző betegségek a légutakat. Ez a legnyilvánvalóbb ok, amely következtében fordul elő olyan betegségek, mint a SARS, tüdőgyulladás, influenza, és így rekedt köhögés együtt látható egyéb tünetek - .. A magas hőmérséklet, láz, orrfolyás, stb Ezért felismerni a betegség igen egyszerű. A fő veszély ebben az esetben a kockázatot a bronchitis, a tuberkulózis és a elzáródásos tüdőbetegség.
  Miért nehéz lélegezni
 2. A másik ok, hogy miért van egy fájdalmas légzés, érrendszeri betegség kialakulásához. Ezek a tünetek jelenhetnek meg, miután a stroke, trauma, vagy elhúzódó influenza. Általános szabály, hogy a légszomj kíséri erős álmosság, alacsony üzemi kapacitás és odafigyelni. Ebben az esetben van szükség, hogy nézze meg a neurológus, aki tényezők azonosítása egyes megsértése a folyamatokat.
 3. Szívbetegség. Okoznak légzési nehézség, légszomj, hiányzik a levegőből. Ezek a tünetek nem lehet figyelmen kívül hagyni, mert lehet az eredménye, a vereség az artériák, melyek táplálják a szívizmot. Ezen kívül egy nagy köhögés, légzési elégtelenség mélység és a ritmus - ezek az első jelei angina. Ezért kell egy részletes diagnózist.
 4. Idegrendszeri betegségek és tünetek - másik oka a légzési rendszer problémáit. Ebben az esetben a személy úgy érzi, egy erős érzelem, mert az agy nem kap elég oxigént, valamint sérti a vérnyomást. Ha teljes körű légzés és oxigénellátás cella nem kapunk, a légúti görcs jelentkezik. Általában ez a betegség nem szorul azonnali segítségre. Elég, hogy a nyugtatók, és pihenni, enyhíti a stresszt. Azt javasolta, ritmikusan és egyenletesen lélegezni korai normalizálása a légzési folyamatot.
 5. Asztma - népbetegségnek, ami azt eredményezi, nehéz kilégzés emberekben. Ha a beteg úgy érzi, a legerősebb roham, légszomj. Ellentétben a szív nehézlégzés, amikor egy személy nem tudja a levegőt, és a támadás akkor nehéz lélegezni. végtag duzzadás nem figyelhető meg. Ez abban az esetben is azonnal szakorvoshoz, különben esetleg végzetes.
  Miért nehéz lélegezni
 6. Progresszív vérszegénység - egy másik probléma légzés. Ez elég nehéz azonosítani, mert a szokásos vizsgálat a szív és a tüdő nem észrevehető. Ez megköveteli, hogy a beteg, hogy egy vérvizsgálat. Az ebben a betegségben, a személy úgy érzi, a krónikus fáradtság, a csökkent állóképesség, fáradtság és rossz közérzet.
 7. Allergiás reakciók. Bound lélegzet - ez egy tipikus reakció a külső ingerekre. Például, egy súlyos allergiás reakció okozhat angioödéma, hogy azonnali kezelést igényel, hogy az orvos.


Hogyan kezeljük a nehéz légzés?

Miért nehéz lélegezni

Függetlenül attól, hogy mi az oka provokált szövődmények a légzést, ez sérti mindig beszél komolyabb betegségek. Ezért ne vegyenek részt az önellenőrzést és önálló kezelést, és azonnal forduljon orvosához. Először is, menj a recepción, hogy a körzeti orvos, aki küld egy képzett konzultációt és a profil az orvos.

Így megbeszéltük a fő esetek, amikor kaphat zihálás köhögés, légszomj és nehéznek a mellkasban. Ha lesz nehéz lélegezni, azonnal forduljon szakorvoshoz további diagnózist.