Miért nem harap ponty a fő tényezők hiánya harapás

Miért nem harap ponty a fő tényezők hiánya harapás

Hiányzó harapás ponty lehet köszönhető, hogy számos tényezőt kell figyelembe venni minden horgász

Időjárás és csípős

Természetesen sok tényező befolyásolja, hogy miért nem hajlandó harapni ponty. De az egyik leggyakoribb oka a hiányzás harapás rossz időjárás. A tevékenység a halak, és az étvágya negatívan érinti a következőket:  • magas hőmérsékleten (nagyobb, mint 27 ° C);
  • légköri nyomás;
  • éles hűtés vagy enyhe melegítés;
  • erős szél;
  • meleg, napos időjárás.

Miért nem harap ponty a fő tényezők hiánya harapás

Időjárási körülmények nagy hatással a harapás ponty

Miért nem harap ponty a fő tényezők hiánya harapás

A szaporodási időszakban ponty jobb várni a halászati

Rosszul megválasztott fogaskerék

Általában, Peck ponty tömegű 200-400 gramm. Fogás nagyobb mintát, mint 1 kg - ritkaság. Ezért a fogaskerék fogása ponty óvatosnak kell lennünk a fény és a láthatatlan. Egyébként tudja látni egy vastag damil vagy úgy érzi, nem természetes ellenállás poklovke, mert a horgász használ nagy számú nehéz súlyokat, vagy úszó egy pillanat alatt.

Gyakran tapasztalatlan horgászok nincsenek tisztában ezzel, és megpróbálja elkapni a „bruttó” fogaskerék. Például, úszók használják tömege 3 g, a vonal vastagsága 0,2 mm-es, vagy sokkal nagyobb horgok, hogy a halak nem tudják lenyelni.

Gyakran hiányában poklovok magyarázta helytelenül kiválasztott mélységet takarmány csali. Carp próbálta etetni az alsó, és amikor a horgot egy fúvóka fölött található, ezek teljesen figyelmen kívül hagyja.

Rajongók a halászat feeder gyakran ezeket a hibákat - ezzel túl rövid póráz és tegyen nehéz etetők, hogy amikor casting létrehoz egy csomó zaj és elriasztani a ponty. Ha a halászat az alsó fogaskerék is fontos, hogy a megfelelő típusú berendezés, a hal samopodsekatsya. Ellenkező esetben, akkor egyszerűen húzza a csalit, és a horgász nem is látni poklovku.

Miért nem harap ponty a fő tényezők hiánya harapás

A siker a halászat függ a megfelelően kiválasztott sebességfokozat

Hibák a takarmányozási és választott csali

Ezen túlmenően, a hő csalit gyorsan romlik. Figyelmetlen horgász, aki használja, hogy csökkenti a harapás. TURNED csali nem egyszerűen nem csalogatni a halakat, hanem éppen ellenkezőleg, akkor elriasztani a halászati ​​területről. a nyáron, ezért ajánlott használni a megvásárolt etetőanyag keverékek, amelyek közvetlenül a részletekben.Hiánya poklovok gyakran magyarázható rossz választás a fúvókákat. Természetesen mindannyian, mint a gyermek ásni férgek, bekapta a csalit, és elment, hogy utolérjék ponty őket. Persze, gyakrabban, mint nem hoz ilyen halászat fogási, de ez érthető. Miután az összes, csak az egyik kiviteli alakja a csalétket a hibát.

Miért nem harap ponty a fő tényezők hiánya harapás

Nem maradhat anélkül, hogy fogást, meg kell vele több lehetőséget csali és csali ponty

Carp íze más volatilitás - ma harap csak kukacok és holnap csak a tészta mézzel. Te soha nem lesz képes kitalálni, hogy mi csali, hogy hatékony legyen itt és most. Ezért nem harapás gyakran következménye törött halászat csali. Hogyan kerüljük el ezt? Ez elég egyszerű. Hozd a csalit több mint 5 megtestesítője. El kell fogadni, mint a csali (kukac, féreg, hajtókar és még sokan mások. Al.) És növényi (tészta, kukorica, kenyér, stb.)

Hely és idő fogása

Ok rossz harapás helytelenül kiválasztott halászat. Például a nyáron sikeresen fogása ponty a sekély vízben gyakorlatilag lehetetlen. Azonban sok horgász továbbra is dobja csali területek mélysége 30-40 cm, ahol a magas vízhőmérséklet kényelmetlen a halak számára. Hasonló helyzet figyelhető meg a tavasszal. Tapasztalatlan horgász próbálja elkapni Karasik mélytengeri területeket és gödrök. De elfelejtette, hogy ebben az időben gyakorlatilag nincs élelem, és a halakat tartjuk a part közelében.

Ha egy tó, vagy tó vízszintje drasztikusan csökkentek, ami elég gyakran a nyáron, akkor szükségszerűen vezet, hogy csökken a harapás miatt Carp időre van szükségük, hogy alkalmazkodjanak az új környezetben. Gyakran előfordul, hogy nem harap, és abban az esetben, ha az alján a tó borítja sűrű növényzet. Karas csak nem látja a csalit egy vastag alga. Nem harap a hal alatt vízvirágzás, amely gyakran kerül sor a nyár közepén.

Miért nem harap ponty a fő tényezők hiánya harapás

A siker a halászat függ a választott funkciók fogása ponty tó

Ha egy tartály gazdag takarmány bázis és nincsenek egyéb hal, a ponty csali gyakran elhanyagolja. Jelenléte azonban ragadozó halak is negatív hatással Klove. There tavak, amelyek elrejtik a csuka vagy süllő, akkor kevésbé valószínű, harapás, reggel és a nap folyamán, és inkább meg az élelmiszer éjjel.

Általában fontos, hogy figyelembe vegyék és a halászati ​​időre. Végtére is, vannak bizonyos óra, amely alatt a halak alig harap. Nyáron - ez napközben. Körülbelül 10 órától 18:00. Ez érinti napos és meleg időjárás. Ha beszélünk a kora tavasszal, éppen ellenkezőleg, csípős reggel mindig gyenge. A víz nem volt ideje, hogy felmelegedjen, és a ponty alig mozogni a víztömeg.

Számos jó oka a rossz harapás. Először is, ez a zaj a parton, ami félelmet kelt a halat. Ha közelében található egy csoport fiatal fürdés a víz, és jó szórakozást tölteni az időt, akkor a legjobb, hogy keressen egy csendes helyet. Másodszor, amikor a halak a nyílt területeken a kis mélységben, ne felejtsük el, hogy viseljen egy terepszínű ruha és úgy viselkedik, feltűnés nélkül lehetséges. Halak nagyon óvatos és figyelmes, hogy a part menti övezet, ezért vette észre, hogy valami baj van, megszűnik csipegessék.

Miért nem harap ponty a fő tényezők hiánya harapás

Attól függően, hogy a kiválasztott idő fogása ponty, attól is függ, a sikeres horgászat

Mit csinálsz, ha nincs harapás

Persze, akkor egyszerűen összegyűjti az összes felszerelés és menjen haza, de van több módon, hogy „erőt” a hal érdekli a csalit. Ehhez kövesse az alábbi utasításokat:

  • Helyének megváltoztatására horgászat, mert lehet, hogy hol leadott egy sort, egy csomó sár, vagy alga, amely megakadályozza a halak lásd a csalit.
  • Rendelkeznek a szükséges halászati ​​eszközök? Aztán újra kezelni, egy vékony damil, horgok kisebb méretű és könnyű úszik.
  • Változás a mélységet. Ritkán, de előfordul, hogy a ponty nem alján tápláljuk be és a középső réteg a víz. Ez annak köszönhető, hogy a különbségek a légnyomás, ami hatással van az úszóhólyag halak, és nem engedi meg, hogy az alján lesz.
  • Kísérletezni csalik. Különböző kombinációk kipróbálása, például egy szendvicset a kukacok és a kukorica. A tészta, akkor egy újabb íz vagy a textúra változás (minél vékonyabb, vagy vastagabb).