Miért nem Isten hallja imánkat 1. rész

Azt szeretném kérdezni, hogy: ha beszél Istennel, ő is hallja meg? Ha kér valamit, akkor ad? Nem mindig, Isten mindig hallgat rám. Néha azt hiszem, ő nem, és nem válaszol a hívásomra, az én hangom, imák. És azt mondja nekem ugyanezt néha azt mondják, és most azt mondod magadnak: „Isten mindig meghallgat minket. Kérünk Őt, áll a templom, de valami nem érzem, hogy voltunk egyre, amit kérünk az imában. "Lássuk, mi az oka ennek, és hogy Isten miért nem hallja, ha azt mondjuk neki valamit. Miért, ha küldünk neki a kérését, imáját, Krisztus nem adja meg a kívánt? Mit felkelni előtte, mint ő indul el, mi az a feltevést, hogy a végrehajtható teszi imánkat, a petíciót, erős vágyat?

Ma beszélünk ima mások - ha az anya imádkozik a gyermek, a házastárs vagy az apa, a gyerekek, a felesége, a másik oldalon. Hogyan készítsünk imánkat, hogy mások is hallották?

Emlékszem, egy történet a Máté evangéliumából - esetében a kánaáni asszony, aki pontosan leírja a jelenlegi helyzetet a szülő, és imádkozott a gyermekét. Ha megkérdezzük a legtöbb szülő, hogy mit akarnak, akkor minden egy ima - ima a gyermek, hogy ő vissza, normálisan fejlődnek jól viselkedett, okos volt, így javította ki magát, hazament, rosszról cég ... A szülők hordozás szívében a fájdalom, azt akarják, hogy az ima - és legfőképpen egy imát a baba - már hallott, és válaszolt az Istennek.

Krisztus gyógyító a kánaáni asszony leányát

Azt hiszem, ez a nő Kánaán felfedi néhány titkot. Emlékeztetem Önt erről az eseményről:

És íme, egy asszony Kánaán jött ki az azonos partok, kiált vala néki: Könyörülj rajtam, Uram, Dávid Fia, az én lányom súlyosan gyötörtetik ördög. Ő azonban így válaszolt neki egy szót sem. És az ő tanítványai hozzá menvén, kérik vala őt, mondván: Küldj el őt, mert utánunk kiált. Ő ezt felelte, én nem küldött, de õ az elveszett bárányt az Izráel házának. De jött, és imádták őt, mondván: Uram! segítsen nekem. Ő ezt felelte: Nem jó az, hogy a gyermekek kenyerét, és odadobni a kutyáknak. Azt mondta: Igen, Uram! Még a kutyák is esznek a morzsákat, amelyek lehullanak uruk asztaláról. Ekkor Jézus így válaszolt: Óh asszony! nagy a hited; Legyen néked a te akaratod szerint. És a lánya meggyógyult még abban az órában (Máté 15 :. 22-28).

Ez a nő volt a probléma a gyermek - ez volt az ördög. Azonban nem az, hogy az ördög minden emberi szenvedély? Lehet, hogy a gyermek, és nem tetszik neki, de ő lehet inni. Nem az, hogy a démon az alkoholizmus? Vagy a szerencsejáték, fogadás állandó - mindez egészségtelen, démoni tetteket. Más szóval, hogy a függőség, ez a szenvedély a démoni, nem igaz?

És miközben az asszony felkiáltott, az Úr tette nincs válasz. Semmi baj. Csend! Sky zárva. Szenvedő fájdalom férfi azt mondja, hogy az Isten, és ő - nem, nem reagál! A tanítványok jön az Úr, és azt mondják neki: „Engedj neki, mert utánunk kiált! Tedd azt, amit akar, és hadd menjen el innen, mert sír, ő mögöttünk, és felveti egy kiáltás. "

De ne lakjanak ebben az esetben, és elveszi csak ürügy.

Az Úr azt mondja: „Nem azért jöttem, hogy vegyenek részt minden ember, én küldött csak az elveszett juh, Izráel házának, hogy azoknak, akik az izraeliek”.

Canaan hallja ezeket sértő, elriasztja szóval, ha az Úr azt mondta neki: „Ne gondoljátok, itt vagyok nem neked, én csodákat mások számára.” De ennek ellenére, ő jött, és imádták őt, mondván: Uram! segítsen nekem.

Canaan Jézus lábainál

Lord ő nem válaszolt, és elutasítja azt, hogy sérti őt, és látszólag nem hagy reményt. Elmondja neki: „Nézd, nem jó, hogy a gyerekek kenyeret, és adja meg, hogy a kutyák, hogy az élelmiszer-én gyerekeknek néhány kóbor kutyák. Ez nem felel meg, akkor nem fog működni. Nem tudom megtenni - foglalkozik veled. "

Ő tolja neki, és ő megfogja a szavakat újra, majd azokat az ima. Ahelyett, hogy a kétségbeesés, azt válaszolta: „Igen, Uram, igaz, ahogy beszélt. Nem bánom, nem tagadom, amit mondasz, akkor ezt a jogot. Értem, amit mond. Hívott egy kutya - nos, elfogadom, hogy igen, én vagyok a kutya, kóbor kutya, azt kell kidobni, ahogy mondtad, én meg kell vetni, és hagyjuk, hogy így legyen. " De aztán azt mondja: „De a kutyák az utcán, nem, nem, igen, és leesik minden baba. Úgyhogy a te és én legalább néhány zsetont. Apró! Nem azt kérem, a jó étel, akkor kapsz Ő gyermekei, akkor adj a morzsákat alá a táblázatban az Úr. "

És akkor az Úr Stoops rá. Ez az Isten, aki nem kell semmit, a Mindenható, aki azt csinálja, amit akar, ami bűnös mindent - és most ő csinál, amit akar, teljesíti a kívánságát, a nő. Azok, akik engedelmeskednek minden engedelmeskedik magát, Urunk Iisus Hristos, engedelmeskedik a nőt. Igen, engedelmeskedni, engedelmeskedik Isten és ember meglepődve ő alkotása. Meglepett, csodálkozott, és azt mondta:

„Ó, asszony! nagy a hited! Mi a teremtés! Milyen szép lélek, milyen szép nő, egy szép szív! hitetek jó! Még mindig hisznek nekem? Még mindig szeretsz engem, és nem vonulnak vissza? Szeretlek én vezetek, visszataszító, megalázó, és még mindig hiszel nekem? Nagy a te hited! Bravó! Legyen a te akaratod. Legyen úgy, ahogy mondod. Mit mondtál? Behajtott a gyermek? Mit akar, akkor ezt fogom tenni! "

És azt mondja az evangéliumban, hogy a lánya meggyógyult abban az órában. Egy jó esetben. Happy End, mint a gyerekek azt mondják. Mi a jó befejezés, milyen jó vége, és egy jó fejlesztési ügyek! Az ő gyermeke meggyógyul.

És most össze életüket, problémák, és ez a nő kérelmét. hasonlítsa össze őket, és azt mondják: „Sok szempontból olyanok vagyunk, mint, és nincs sok hozzá. És megyek az Istennel való találkozásra, és kimegyek, hogy tegyen valamit, de még ez a figyelemre méltó mondat, nem tudom megmondani, hogy az életemben. Mi ez? Ugyanez az egyik, hogy abban az órában, a lánya ... Más szavakkal, úgy, hogy én is, azt mondta: „Imádkozzatok, hogy tud a baba, és meggyógyult! Milyen jó! Gyermekem hazajött, ő dobta a kábítószerek létrehozott egy jó család, és már nem tudja, hogy hol eltűnnek, nem tér haza az éjszaka, a séta, és kínozza magát és engem. "Tehát nincs ilyen fejlesztés esetben. Mi valahol elveszíti a fókuszt imáink, valahol a zsákmányt. Hogy vagyunk, hogy megközelítse Krisztus feküdt, ahogy közeledett rendesen, hogy volt valami, hogy mi vagyunk az Ő imádkozik, hogy a csoda? Amennyiben megszakad a kapcsolat Istennel, hol vagyunk rosszul? És? Azt akarom, hogy most már irányította a figyelmet.

Nézzük megáll, és hiszem. Miért nem Isten hallja imáinkat?

Azt hiszem, az első nagyon fontos feltétele annak, hogy a meghallgatáshoz te könyörögj egy gyerek, egy férj vagy feleség - ez reménytelen. Ha megáll a remény arány, az intelligencia, szépség, lehetőséget jogaik, amikor a „kétségbeesés” minden ez, azt hiszem, akkor a ima Istenhez kezd végezhető el megfelelően, és azt hiszem, már elvesztette ezt a reményt az embereknek, hogy a legjobb ima. Mert sírni kétségbeesve elvesztették mindent, nincs remény, voltak csalódottak, orvosok, pszichiáterek, filozófusok, jogászok saját világ „bölcsek” a világ, politikusok, színészek, énekesek. Elvesztette a remény kezd remény valami mást.

Azonban még nem lemondtak magukat, hogy képesek, banki megtakarítások, egy szép házban, a tulajdon és a bizalom valami mást, és nem Istennek. Ahhoz, hogy egy csoda, szerelmes barátom, rövid, fontos, hogy ne támaszkodni dolgok ezen a világon, mert nem ad semmilyen olyan dolog, amit keres.

Ezért kell, hogy öbölben minden remény ezen a földön, és azt mondta magának: „Az egész! Csak Isten tud segíteni, kaptam a határon, hogy a szélén a szakadék, én kétségbeesés, „És amikor azt mondja:” Nincs remény „- és akkor elkezd támaszkodni Isten !. Aztán jön az óra az Isten.

Ez azt mondta egy barátom, Paul, ő megbénult, és 45 éves kor költözött a fény. Amikor elérte a kétségbeesés - mentális, érzelmi, spirituális, kísértésbe essen, stb akkor azt mondta nekem: „Minél többet nem vagyok kétségbeesve. Ez az óra „Isten tehát azt mondta:

- Előbb-utóbb lesz egy csoda az életemben!

- Honnan tudja?

- Rájöttem, hogy elvesztette a reményt. Kétségbeestem minden emberi.

Amikor az emberek vesztik el a reményt, Isten lesz a remény, akkor kezd kibontakozni az ellenkező irányba, nézi az eget, hogy létrejöjjön a szemét, küzd, hogy sírni vagy sírni csendben, de a csendes sírás Isten megérinti és megrázza az eget.

Mi, a legtöbben még mindig van némi kényelmet. Emlékszem, az erdőtüzek Görögországban, amikor az emberek jöttek a kétségbeesés. Emlékszem a világ akkor tomboló hurrikánok, tornádók, áradások, és az emberek írtak a tetőn nagy betűkkel: „Isten segítsen minket!” Isten segítsen minket, már nem hivatkozhat az emberek, senki sem menthet meg minket, csak te!

Ha helyesen otneseshsya e kétségbeesés, ez a reménytelenség, amikor meglátja őt jó szemmel, és nem fullad az egóját, a depresszió, csüggedés, kétségbeesés, és fordult be egy U-turn Istennek. A leszállási pontja Krisztus jeleként a Vízkereszt, érezni Krisztus érintése most, amikor a szélén egy szakadék, és nem hozott egy kereszt, és úgy érzi, hogy emelkedett, és elkezdi a földhöz, ahelyett, hogy lóg a mélység felett - a legtöbb jó időt az imádságban. A legjobb, hogy imádkozzon egy ember, aki tele van fájdalommal, és elvesztette a reményt. Könnyebb beszélni, hogy Isten és a meghallgatásra.

„Tudod, van pénzem, de nem tudok várni rájuk. Mit lehet tenni a pénzt? Van pénz, add vissza az öröm, az egészség, hacsak nem tudják, hogy a baba egészséges felebarátodat, mint imádkozom Istenhez? "

Pénz nem, az emberek nem, nos, akkor ki?

És te, aki a pénzt, és egy szép házat, a szépség és minden mást, te beszélsz magadban: „Ó, tudom én ezt az egészet. Tudok a pénzt, hogy változtatni az eget és a földet néhány helyen, de amit kérek, nem nem tudok adni. "

- Igen, a helyzet nagyon jó!

- Hogy lehet az, én vagyok a kétségbeesés!

- Ez a jó a helyzet. Kétségbeesés abban, hogy a világ lesz a nagy remény. Eljön majd az idő, amikor azt mondja: „Hagyj, innen minden, amit szeretnék mondani. Majd szólok most, akik több mint te, aki te vagy, az egyetlen, aki tudja, hogy egy csoda. "

Ezért, hogy imádságunk hallatszott, az első dolog, hogy meg kell - ez nem reménykednek, hogy bármi a világon. Tehát soha nem megy, hogy hirdessük az ember, aki vigaszt talál a jólét, aki azt képzeli magát, ha nagy, nagyra magát. Ez az ember biztos magában, ő hajlott, hogy igazolja magát, úgy érzi, jó is, és ezért sehol máshol nem lehet kezdeni keres segítséget. Vagy talán, de mindent, amit akar, hogy önmaga legyen. „Minden magát - mondja - megtörténhet, hogy teszi őt a kórházban, már a pénzt.”

Itt megpróbálja, de ha egyszer sötét a reményben, hogy ő hozott az embereket, akkor elkezd csoda obezumevaet, és azt mondja:

- Van millió, talán ad, ha szükséges?

És az orvosok azt mondják neki:

- Igen, ez nem a milliók. Mi már tehetetlen, hogy segítsen.

- De miért van annyi pénzt?

- Az a pénz nem oldja fel a betegnek. Pénzét nem tudja menteni egy másik, a férfi.

Akkor megbolondul.

És ez a nő is zavart. Ő volt kétségbeesett, remegés, és azt mondja, hogy ő sírt. Ő kimondott sír. Tól kétségbeesés férfi kiabál, üvölt. Ezért mondom, hogy az első feltevést - kétségbeesés dolog ezen a világon.

Ugyanakkor a második lépésben a második lépés annak érdekében, hogy Isten meghallgatja az imát a szomszédok - az, hogy a csüggedés nem lesz depressziós, megbénult az „I”, és akkor nem lenne zsibbad, és nem csinál semmit, és hogy ez volt a lendület, hogy Krisztus Istennek, Jézusnak.

Sokan elveszítik a reményt, és azt szeretnék valahol kapcsolni, de nem megy a megfelelő személy. Meg kell értenünk ezt, és felkiáltott: „Uram, irgalmazz”. Te nem csak hív, nem csak sikoltozni és sírni ki Krisztusnak. Érted ezt? Krisztusnak. Sehol máshol.

Mindenható Úr. Mosaic templom kommunikáció. Sophia Konstantinápoly

Elmész különböző bűvészek, és hallottam ezt a hosszú szenvedés anyák, azt mondták nekem. Egy időre a bizalom és a sok szív őszintén nekem ez: „Hol én csak nem megy” - az istenek és a démonok, és a szó szoros értelmében. Amikor megy a médiumok, mágusok, jövendőmondók, és ott, és itt, csak találni legalább némi reményt, hogy hisz valamiben, kérjen segítséget ...

És azt mondják, hogy? „Jézus, Te vagy egyedül! Ha csak azt mondják, hogy csoda történt az életemben, ha megérinti a lelket a gyermekem (házastárs, barát, testvér, szomszéd, apa). Ha csak, te ... nem remélek az emberek ... "

Az emberek emberek, és ők is ne essen kétségbe, valamint nem árulja el nekünk, de - nem kap ez rossz - az emberek nem adnak, amit akar, mert ez az, amit akarsz, kedves ember, ez nagyon nagy, nagyon fontos, hogy ez a hatalmas és végtelen. Azt akarod, hogy tökéletes, de a férfi nem rendelkezik ezzel. Csak az Úr Iisus Hristos van ez. Nem valamiféle felsőbb hatalom, nem valami általános, illetve az egyetemes ellátás és egyéb ilyen homályos dolgokat, és Iisus Hristos.

Ez a felhívás kell mennie, hogy te kiáltott, „Jézus az enyém!”

Archimandrite Andrei (Konanos)
Fordítás bolgár Stanka Koszovó
Dveri.Bg

Megosztás:

ortodox naptár

hamarosan ünnep

szent napok


A helyszínen egy ortodox keresztény. Könyvtár az atyák és a tanárok az egyház.


Multkalendar - történetek életét ortodox szentek.


Moszkva Sretensky kolostor Sretensky Rabbiképző és tovább képzés tanfolyamok a laikusok.

Békeimádság Ukrajna


Nem lehet közömbös az emberek ezekben a napokban a nehézségeket okoznak az ukrán nép. Az összes templomok Ukrajna továbbra is imát a megbékélésre a hadviselő felek. Szorgalmazzuk az olvasók teljes szívedből, és hogy imáját. további

Világ. Man. szó

egyedülálló projekt

Friss hozzászólások

A kódex a banner:

templomok Térkép

Keresés az oldalon

Katechetikai tárgyalások megkezdése előtt a keresztség szentsége sor a szellemi és oktatási központja a feltámadás (régi) egyházközség :. hétfőn 18.00 óráig szombaton 17-30ch. több

Amikor a régi ortodox templom Feltámadás könyvtár mûködik. A könyvtár sokféle ortodox irodalom és a fikció. több

plébánia levél

Arra kérünk, segítséget!

Kedves Testvéreim!

Szellemi és oktatási központ tapasztalható nagyobb szükség van állami támogatásra. Mint minden ortodox egyház és a központ csak akkor létezik, adományokból hívek és jótevők. Hálásak lennénk, minden segítséget.

Meghívjuk Önt, hogy vegyen részt ebben a szent ügy!
A banki adatokat.

  • Yandex pénzátutalás végzik a folyón. A templomban