Miért nem lehet azt mondani előre a terveikről - 5 területek

Miért nem lehet azt mondani előre a terveikről - 5 területek

Lefogy. Tanuljon angolul. Futtatás minden reggel. Minden alkalommal, amikor meg egy új személyes cél, akkor megosztja ezt a hírt barátaival, a szülők és a kollégák. Azt mondja nekik, hogy mi lesz, hogy ezt-meg-az. Vagy boldogan tájékoztatni, hogy már elkezdték megtenni.Majd 95% -ában, kiderül, hogy nem hozta a végén kezdődött. Miért nem mondja előre a terveikről? És miért hajlamosabbak a cél elérése érdekében, amit nem mondta el senkinek?

Egy érdekes kísérlet

Német pszichológia professzora Peter Golvittser tanulmányozza ezt a jelenséget több mint 15 éve. Egyszer, töltött egy érdekes kísérletet. Egy kísérleti egerekben Golvittser kiválasztott csoport joghallgatók az egyetemen. A kísérlet: megtudja befolyásolja-e nyilvános nyilatkozatokat szándékai elérni személyes céljait.

Erre Golvittser nyilatkozatokat lehet például: „Megyek, hogy amennyire csak lehetséges, a jogi oktatás”, „megyek, hogy egy sikeres ügyvéd,” és így tovább. Minden utasítást, a diákok arra kérték, hogy értékeljék a skálán „Teljesen egyetértek”, hogy „Határozottan nem értek egyet”.

Amikor a diákok telt el a kérdőívet, Peter Golvittser úgy találta, hogy a hallgatók többsége válaszol a kérdésekre, és aláírta a nevét. Egyesek nem töltötte ki a kérdőívet, és megtartották szándékok titok.

Miért nem lehet azt mondani előre a terveikről - 5 területekAzok, akik megtartották szándékok titkot ...

A diákok nem tudják, hogy a szándékok ellenőrizni fogják a gyakorlatban. Ők lemondtak profilok és megfeledkezett róla. De a kutatók által vezetett Peter Golvittserom valamit gondolni ...

Pszichológusok várt egy darabig, majd mesterségesen olyan helyzetet teremtett, hogy teszteljék a válaszadók „tetvek” :-) Azt kérte a diákokat, hogy segítsen nekik a projekt, amely szükséges az elemzés húsz büntetőügyekben. A diákok azt mondta, hogy meg kell dolgozni, mint kemény, mint azok. Ugyanakkor mindenkinek joga van a „pontszám” a segítséget, és hagyjuk minden pillanatban.

Büntetőügyekben nem volt könnyű. Követelték a felvételét az agy, hogy a legteljesebb, és a kitartás. A kísérleti eredmények összekevertük. Aki nyilvánosan beharangozott a kérdőívben a jövőben, „egyesült” a munkát. Úgy megriadt a cél elérését. Ez annak ellenére odaadás az elképzelést, a karrier törvény!

Csak azok, akik megtartották reményeket velük, tényleg nem a kemény munka, és hogy kövessék.

Miért az emberek mondani másoknak a szándékai?

Golvittser úgy véli, hogy ennek köze van egyfajta identitás és integritás. Mindannyian azt szeretnénk, hogy tökéletes legyen az emberek. De kijelentéseket szándékok és a kemény munka kemény, de gyakran pusztán szimbolikus. Ez csak segít szert függetlenségét annak szerepét. Például: „Én egy ügyvéd”, „író vagyok”, „Fotós vagyok”, „én vagyok a programozó.”

De Peter kielégíthetetlen Golvittser végzett másik kísérletben annak érdekében, hogy további helyességének ellenőrzésére. A diákok mutatjuk öt kép a Legfelsőbb Bíróság. Fényképek a különböző méretekben. Nagyon kicsi ahhoz, nagyon nagy. Az alanyok azt kérdezte: „Hogy érzi magát hűvös ügyvéd most?”

Az alanyokat megkértük, hogy rangsorolják a közömbösség és válaszoljon a kérdésre, hogy kiválasztunk egy öt fotók. Mi egy nagy fotó is választja, a teljesebb érzést.

Senki sem lepődött meg, amikor a diákok, akik korábban kijelentette, céljuk nem tudtak a gyakorlatban, kedveznek a további képek. Még az egyszerű állítás a tervéről, hogy legyen egy jó ügyvédet, hogy úgy érzi, mintha már jó ügyvédek. Ez növelte az önbecsülésüket, paradox módon csökkenti a képességét, hogy a kemény munka. Ők lettek legendák a fantáziáját. A legenda nem poros és piszkos munkát.

Tehát, mondjuk kevesebb, hanem több üzleti, elérve a csúcsra!

Nincs motiváció? Ugyan az ingyenes webinar Yitzhak Pintosevicha „Act! 1 lépés. " Vegyünk egy lépést egy jobb változás!

Te egy szakértő, vagy szeretné, hogy az egyik?

Ingyenes ajándék Yitzhak Pintosevicha - „Hogyan válhat egy szakértő, és az álmaidat!”