Miért nem lehet megijeszteni a gyermek oktatási célokra

Ne menjen a fogmosás - és teszlek Moidodyr öntettel. Ön nem enni - Baba Jaga fog enni magát. Feküdj le a szélén - jön egy szürke felső és harapás egy szárnyat. Felnőttek gyakran folyamodnak kitalált szereplők, így a gyermek engedelmesség.


De akár megfélemlítés - hatékony módszer az oktatás? És hogy ez problémákhoz vezethet később a gyermek életét? A falu megvitatta ezt a nehéz kérdést egy tanár és egy pszichológus.

Montessori tanár, szakértő „Montessori.Deti” közösség

Ha a szülő ijedt gyermek megszerzése érdekében az engedelmesség, a gyermek sugárzott üzenet: „Én, a fő védelmet és támogatást a világon, akkor hagyjuk.” A feltétel, amely hozzá van rendelve, ne változtassa meg a tényt, hogy vannak olyan körülmények, amelyek a szülő hagyja a gyermeket, vagy valaki gonosz elválasztja a gyermeket a szülő. A fiatalabb a gyermek, annál nagyobb a skála érzelmi katasztrófa. Baba Mama - szinte az egész világot, a gyermek óvodai - fontos része a világ, de még a fiatalabb diákok és a szülők a kamaszok fontosak, és kapcsolatot velük vannak, bizonyos mértékben a prototípusa minden egyéb kapcsolatok. Ha a szülő is hagy, azt jelenti, mindent ebben a világban, ami kedves nekem, tudom hozni, és hagyja.

Természetesen egy elszigetelt eset valószínűleg nem okoz komoly trauma az élet, bár sok múlik az érzelmi feszültséget a helyzetet, és a gyermek érzékenységét. De, sajnos, a legtöbb gyermek fenyegetett többször. Magyarországon a megfélemlítés - elég gyakori pedagógiai technika. Azt nem mondhatjuk, hogy nem járulnak hozzá az utat sok hazánkban komor felnőttek, akik nem várják az élet nagylelkűség és tele van a félelem, hogy minden boldogság fog fordulni csalódás. Még a jel ebben a fiókban van: sokat nevetni - a könnyek.

A legtöbb esetben, ha a szülő reagál fenyegetést nemkívánatos viselkedést helyett kifejtve, hogy tévedett, és hogyan kell megjavítani, a felnőtt ad homályos, negatív helyzetértékelése (nem rosszul viselkedik), és még az egész személy (nem, hogy szeszélyes, mohó) vagy azt követeli, hogy nem lehet megcsinálni csak egy lesz (alvás, nyugodjon meg).

Általában a gyermek nem áll szándékában a rosszul viselkedik: úgy viselkedik, ahogy csak tudott gondolni. Van egy igény, hogy találkozni akar, de nem tudom, hogyan, vagy vannak érzései lehetnek, nem örömet neki. Mindaddig, amíg a szülő nem bizonyította, hogy hogyan viselkedik megfelelően, és a gyermek nem érti, és nem emlékszik, homályos „stop viselkedik rosszul, de nem az. „Több, mint egy” stop akció, ne legyen egyedül. " Ahelyett, hogy a gyermek megértse, hogyan tud viselkedni, azt tanítani a gyermeket, hogy elutasítja, vagy maga, vagy azok egyes érzéseit. Ez komoly csapás az önbecsülés, hit a gyermek saját fontosságát és sikerét egyezőségét.

A legtöbb szülő nincs tudatában, hogy milyen kicsi a gyermek képes megtanulni, amíg ő fél. A fejlődő agyban egy gyermek egy stresszes helyzetben, összpontosítani, ami már képes, ahelyett, mastering egy újat. Veti minden erőfeszítést, hogy túlélje rovására az oktatás, akkor is, ha a helyzet nem veszélyes, de csak eddig, mint fenyegető. A félelem tanít csak jó - távol marad minden, ami kapcsolódik a szörnyű. Bonyolultabb következtetések félelem ne zavarja.Általában a gyermek, a szülő, aki úgy vélte, a fenyegetések tapasztalható állandó stressz okozta félelem, hogy legalább lelassul a fejlődés, és a legjobb képes kiváltani egy ideges viselkedés, mint az ágybavizelés, dadogás, tic, majszol körmök.

Különben is, előbb-utóbb a gyermek megérti, hogy a fenyegetés nem kerül végrehajtásra felnőtteknek: anya nem hagyott neki, nem számít, hogy mennyi veszély fenyegeti; A nagyi nem ad valaki másnak a nagybátyja, bár sokszor ígért; annak ellenére, hogy apa történet, nem Babai, mint a gyermek, sem szeszélyes, nem elvenni. A gyermek elkezd gyanakodni, hogy a szülők nem mond igazat. Sajnos, ez nem szünteti meg ezeket a negatív hatásokat, de csak növeli még egy. Felnőttek nem csak elveszítik a szokásos lehetőséget, hogy egy horror történet a gyermek végrehajtás - kinyitja a tehetetlen gyermeket létrehozó fokozat, amikor hiába fellebbezések segítséget elrettentő külső tényező.

Fontos megérteni, hogy a zaklatás semmi köze a lehetőségét tájékoztatása vagy szembenéz a következményekkel. Amikor azt mondjuk, a gyerek a veszélyeket, és pontosan megmagyarázni, hogyan kell cselekedni annak érdekében, hogy elkerülje ezt a veszélyt, segítünk a gyermeknek, hogy jobban tudatában, hozzáértő, sikeres.

Ha a veszély nagy, és nem engedhetjük meg a gyermek arcát, mi létre magatartási szabályokat és igyekeznek a gyermeket, hogy kövesse a szabályokat. Ha a veszély nem nagy, akkor lehet, hogy megakadályozza a gyermek, hogy megbizonyosodjon arról, hogy megértette, és ad neki egy szabad kezét. Fontos, hogy kész elfogadni bármilyen eredmény, nem az irigység miatt, és segít kezelni a következményeket. Ezzel segítesz a gyermek megtanul felelősséget vállalni, hogy kezelni a problémákat, kövesse a szabályokat és előírásokat elfogadni a család, óvoda vagy iskola, amely eljár.

pszichológus Center „Magikato” Gyakorlati Pszichológia

Pánik - reménytelen feladat. A félelem bizonytalanságot teremt a külvilág, így növelve a szorongás. A gyermek kevésbé valószínű, hogy sikeres lesz az életben. Miért a szülők megijeszteni gyerekek? Mint szülő, mi ez azokban az esetekben, amikor nem tudjuk megmagyarázni valamit a gyermek, hogy egyetértek vele, hogy kell csinálni, amit jónak.

A psziché alatti gyermek ötéves úgy van kialakítva, hogy tart a szülők szerint névértéken. Attól függően, hogy a temperamentum és érzékelés, minden gyermek reagál a rémtörténetek különböző módon: vérmes telt információra Baba Jaga süket fülekre, és melankolikus rémülten, majd felébred rémálmok róla. Továbbá, a gyermek elméje úgy van beállítva, hogy a kitalált tartják igazi. És mymra és Babayki szerezhetnek további részleteket. És ha a karakter a fantáziák a gyermek előtt megjelenni a szülők formájában élőkép, akkor hidd el, a szülő is jön a horror. Bizonyíték ez lehet a gyermekek rajzai a félelmek, hogy a gyermekek felhívni a tanácsot pszichológusok.

Gyűjtemény ijesztő képeket eltérő lehet. Például ha megijeszti a gyermek-rendőr bácsi, aki lovagol a rossz fiúk, akkor készüljön fel arra, hogy alkotnak egy torz képet a szakma. Végtére is, mik ezek a rossz fiúk, a gondolkodás a saját gyermeke. És ha veszít, akkor rosszul érzi magát, ezért nem fordulnak a rendőrséghez segítségért, és elfut vele. További gyakori módja, hogy megijeszteni - orvos egy fasz. Ez az ősrégi pugalka, ő tapasztalt másik szüleink és hangok különösen meggyőző. Ennek eredményeként, a gyerekek rettenetesen félt az orvosoktól.

Szeretnék tanácsot szülők nem szabadidejében magyarázatot, hogy a gyermek, mi a jó és mi a rossz, mit lehet tenni és mit nem. Csendben nélkül ijesztő. Akkor kapsz benne, nyugodtan alszik gyermek, aki nem kell pénzt költeni a pszichológusok a jövőben.

Illusztráció: Nastya Grigoryeva