Miért orr hideg emberekben - az okok, hogy hideg

Okok hideg orr emberekben rejlik a megsértése hőszabályozás folyamat, amely által ellenőrzött hipotalamusz. Feeling állandó hideg lehet okozta zavar a kardiovaszkuláris és az endokrin rendszert. Megsértése a perifériás vérkeringést a szervezetben elkerülhetetlenül megnövekedett hőcsere a környezethez, így a lágy szövetek válnak hidegebb, és az a személy kezdi érezni kényelmetlenséget.Miért orr hideg emberekben - az okok, hogy hideg
Általános szabály, hogy a hideg orrát az eredménye a mozgásszegény életmód és az alacsony stressz. Megsértése a mikrocirkuláció a vér kombinálva pszicho-emocionális túlerőltetés hátrányosan befolyásolhatja a folyamatokat hőszabályozás.

Ok fokozott érzékenység hidegre lehet hormonális, alacsony hemoglobinszint a vérben, Raynaud-betegség, dohányzás, stb A cikket, megtudhatja az oka kényelmetlen érzéseket, annak valószínűsége, hogy a betegség és annak következményeit megsértése hőszabályozás.

Mintegy hőszabályozás

Miért az emberek úgy érzik, a meleg és a hideg? Az alapot a meleg és hideg érzet élettani folyamat ismert szabályozók. Hogy fenntartja a normális termális egyensúlyt a környezet, és megakadályozza túlhûtést és túlmelegedés a test.

A testhőmérséklet szabályozása a hipotalamusz, amely szerepet játszik az emberi szervezetben fedélzeti számítógép. Enyhe hőmérséklet-változások a környezetben csapdába termoreceptorok, amelyek továbbítják a jeleket a megfelelő részei az agyban. Ha szükséges, utasítja a hipotalamusz, hogy fokozza vagy csökkentse a hőátadást, miáltal az emberi test hőmérsékletét állandó értéken tartjuk - 36,4-36,7 ° C-on

Megsértése hőszabályozás mechanizmusai vezet az a tény, hogy a testhőmérséklet kezd csökkenni. Ez azért van, mert ez a személy úgy érzi, hideg kezek, lábak, orr, fül, arc, stb Ha az idő nem áll helyre a hipotalamusz, akkor vezethet kritikus hőveszteség lassul katabolizmust, és ennek következtében a halál.

Szív- és érrendszeri betegségek

Hideg orr riasztó jel, amely 82% -ban jelzi hibásan működhet a keringési rendszerben. Leggyakrabban, az azonos probléma, amellyel az idősek, valamint a dohányosok és a neurotikus. Ha egy személy folyamatosan fagyasztás végtagok és az orr, az azt jelezheti, a fejlesztés különböző betegségek, ami lesz szó az alábbiakban.

alacsony vérnyomás

Vérnyomáscsökkentés leggyakrabban fordul elő, mert a szabálytalanságok a munka a szívizom (myocardium). Akut hipotenzió nagyon gyorsan vezet csökkent gázcsere a szövetekben és a hypoxia. Ismeretes, hogy az oxigén az egyik katalizátor a metabolikus folyamatokat a szövetekben. Hiánya lassítja a katabolizmust, melynek során nagy mennyiségű hőt.Más szóval, hipotenzió megakadályozza redox reakciók révén, amely a test hőmérsékletét egy bizonyos szintet. Minél alacsonyabb az oxigén koncentrációja a szövetekben, annál több a személy úgy fogja érezni hideg orr.

Miért orr hideg emberekben - az okok, hogy hideg

Raynaud-kór

Raynaud-betegség - érgörcsös patológia amelyet az jellemez, elváltozások felületes kapillárisok. A hideg orr lehet előszele egy súlyos betegség, amely hatással van a felső végtagok. Raynaud-betegség panaszkodnak egyfajta állandó hideg az ujjak, zsibbadás és a bőr sötétebbé. Provokál betegség fejlődhet ki:

  • reumás betegségek;
  • gyakori epizódok hipotermia;
  • pszicho-emocionális túlerőltetés;
  • endokrin rendszer patológiája.

Korai kezelés megkezdése betegségek tele anyagcserezavarok a végtagok és a lágy szövetek elhalása.

vasoneurosis

Ha valaki hideg orrát, azt jelezheti a fejlesztés keringési dystonia (VVD). A vegetatív zavarok az esetek többségében másodlagosak, és ott a háttérben:

  • depresszív rendellenességek;
  • hipertóniás betegség;
  • endokrin rendellenességek;
    Miért orr hideg emberekben - az okok, hogy hideg
  • szívkoszorúér-betegség.

A kóros folyamatok jellemzően részt hipotalamusz szerkezetekben, amelyek részt vesznek a hőszabályozás. Légzőszervi rendellenességek, amelyek a háttérben a IRR, megakadályozza a szöveti oxigenizáció, és ennek következtében, sima az áramlás a katabolikus reakciókat. Mennyiségének csökkentése során felszabaduló hő vezető reakciókat, hogy csökken a testhőmérséklet, és ennek megfelelően, előfordulása kellemetlen érzés a végtagokban és az orr.

egyéb okok

Miért fagy orrod az utcán? A probléma a fagyasztás orr és a végtagok számos jelentéktelennek tűnik, sőt szórakoztató. Tény, hogy az érzés a hideg mindig jár a hőátadás sérti a környezetet, ami gyakran kíséri a betegséget, elég komoly.

diabetes mellitus

Az egyik a cukorbetegség szövődményeinek sérti a hőszabályozás folyamat. Constant ugrások vércukorszint kedvezőtlen hatása a hypothalamus és így a termikus egyensúlyt a környezettel. Továbbá, a cukorbetegség érrendszeri betartása jelentősen csökken, ami hátrányosan érinti a perifériás keringés.

Állandó érzés hideg kombinálva szomjúság jelezheti a diabétesz kialakulását.

Zavarok endokrin lassú biokémiai reakciókat a szervezetben, és a bomlási folyamat bonyolultabb anyagok melynek eredményeként hő szabadul. Ebben a tekintetben, fokozott érzékenység a hőmérséklet-változás.

pajzsmirigy diszfunkció

Pajzsmirigy diszfunkció (csecsemőmirigy) mirigy negatívan befolyásolja a lipid metabolizmust, így az izmok helyébe zsírszövet. Ez azzal jár, megsérti összehúzó termogenezisben amelyben a test hőmérséklete emelkedik a zsugorodás miatt az izomrostok. Csökkentése az ATP hidrolízis megakadályozza hőfejlődés, és ennek eredményeként, egyensúlyának helyreállítása a hőmérséklet. Csökkentése hőtermelés jár csökkentve a belső átmérője felületén a hajszálerek, ami a zavar a vér áramlását a orrhegy. Ezért a hideg egy személy úgy érzi, kényelmetlen, és nem sokáig melegen tartani lépett a meleg szobában.

következtetés

Fokozott érzékenység a hideg lehet egy prekurzora súlyos szisztémás betegségek. Ha valaki hideg orr, valószínűleg következménye zavarok perifériás keringés. Befolyásolja a vérkeringést a csúcsa az orr és a végtagokon endokrin és szív- és érrendszeri betegségek, valamint az egészségtelen életmód. Meg kell jegyezni, hogy a fizikai inaktivitás és a dohányzás negatívan befolyásolja a rugalmasságát hajszálerek, és ennek következtében az arány a vér áramlását a lágy szövetekben.

Magasabb orvosi oktatás, aneszteziológus.