Miért paradicsom levelek göndör és a színe megváltozik

Miért paradicsom levelek göndör és a színe megváltozik

Alsó paradicsom levelek göndör megsértve gazdálkodási gyakorlat

Az egyértelmű válasz a feltett kérdésekre, hogy nem, mert az okok is több.Ha több, mint 5 napig megtartja az intenzív hő, + 30 ° C felett, a hőmérsékletet az üvegházban csak gördül. Paradicsom levelei nincs elég víz elpárologjon, hogy a megfelelő védelmet a túlmelegedés ellen az összeg. +35 ° C és feldolgozó üzemekben légzés növeli a tápanyagok oldódnak gyorsított ütemben és a felvételt a talajból új anyagok és azok felhalmozódása nehéz. Eljön az éhezés a levelek, így azok mentén behajtva a centrális véna.

Egy ilyen helyzetben szükség van, hogy csökkentse a levegő hőmérséklete:

 • Átlátszó fedő felület üvegházak kell fehéríteni (a szabadban felett telepítési paradicsom kell húzni lutrasil vagy fehér finom hálós szövet).
 • Adj rendszeres szellőztetés. A hő az üvegházban ajtó nyitva tartják, ami egy tervezetet.
 • Sötét talajtakaró növény gyökerei kell, hogy fedezze a könnyű anyagból készült, mint a széna, szalma vagy fehér karton.
 • Növények, hogy enyhíti a stresszt, a levelek is oldatával permeteztük a cirkónium vagy karbamid (1,5 evőkanál 10 liter víz), és miután egy-két nap - gyenge kálium-permanganát oldattal.

Miért paradicsom levelek göndör és a színe megváltozik

Az egyik ok, paradicsom levélgöndörödés - a hő

Ebben az esetben, továbbá a paradicsom levélgöndörödés rájuk tűnhet megszárad béren kívüli. Növények kell kálium műtrágya takarmány nem tartalmaz klórt. Kívánatos, hogy használja a kálium-nitrát (10 liter víz - 1 evőkanál), öntés minden egyes növényvédő 500 ml oldat (természetes, után öntözés). Ön is használja hamu podsypaya és óvatosan felzárkóztató nedves talajba 0,5 csésze alatt minden növény.

Miért paradicsom levelek göndör és a színe megváltozik

Amikor a kálium-hiány paradicsom levelei tekercs, a végeiken képződött szárad bordure

Ha túltelítettség talaj szerves (túlzott bevezetése rothadt tehén trágya, baromfi trágya, stb), vagy ásványi nitrogén műtrágya üzemek hiányozhat foszfor, kálium, kalcium, réz és mások. Elements. Ebben az esetben meg kell etetni a komplex műtrágya, például kálium-monofoszfát (1 teáskanál 10 liter vízben) hozzáadásával egy csipet réz-szulfát vagy Rastvorinom (2 evőkanál 10 liter víz). A jövőben gondoskodni növénytápláló egyensúlyban kell lennie.

Miért paradicsom levelek göndör és a színe megváltozik

Amennyiben felesleges nitrogén a talajban paradicsomot hiányos más elemeket

Gyakori öntözést gazdag paradicsom kezdődhet problémák gyökérzet, nyilvánul meg a bomlás (hervadó) gyökerek, és ennek következtében nem elegendő biztosítása hagy tápanyagot, ami az utolsó csavarás. Továbbá, a felesleges nedvességet okozhat gombás betegségek. Ezért a paradicsom ésszerűnek kell lennie, hogy a víz, azaz a bőséges, de nem túl gyakran.

Miért paradicsom levelek göndör és a színe megváltozik

Eltávolítása benőtt mostoha - stressz paradicsomra

Mostoha sokkal leeresztő paradicsom, ezért azokat el kell távolítani az időben, elkerülve eszkalációs 4 cm Cut (kitörési), még akkor is, amelyik nőtt mostohafia -. Ez megterhelő a növények, nem is beszélve egy pár. És ha a mostoha eltávolítják még az alsó levelek, akkor nem csak csavarja a leveleken, de a petefészek gyümölcs ledönteni. , Pasynkovanie kell végezni egy időben, hogy megkönnyítse az élet a növény. Néhány után ezt az eljárást, amikor a seb kiszárad, célszerű a növényeket oldattal cirkónium.

Miért paradicsom levelek göndör és a színe megváltozik

Stolbur - Mycoplasma betegség paradicsom

Sajnos, a paradicsom, és sok más növény által érintett kórokozó mikroorganizmusok, amelyek közé tartoznak a vírusok, és mycoplasma (precellular primitív élet). A fertőzés kap egy üvegházban fertőzött növényi anyagból lehet tárolni a növényi maradványokat. Rovarok hordozzák a fertőzést a beteg egészséges növények, így a kártevők ellen küzdeni kell, azonnal és könyörtelenül.


Ha a felső paradicsomlevelekből átöblítjük, majd mentén hajtogatva, és vásárolt egy lila árnyalat, akkor valószínű, hogy a növény érintett stolbur. Csinálj valamit lehetetlen. Ezeket a növényeket el kell távolítani, és égett, így egyáltalán nem a termés nem marad.

Ha a paradicsom összeomlott a gyűrű felső levelek, meg kell nézni is, hogy a szár. Az állapota is változtatható, leggyakrabban megvastagszik és megváltoztatja a színét az irányt világosabb színű.

Miért paradicsom levelek göndör és a színe megváltozik

Twist a felső levelek paradicsom

A problémák okainak ebben az esetben a következők:

 • megsértése talaj tápanyag;
 • a túlzott talajnedvesség.

A helyzet orvoslása érdekében meg kell egyrészt, hogy csökkentsék a számát öntözést, de nem növeli, mint azt sokan hiszik. Másodszor, a pálya éjszakai hőmérséklet az üvegházban (ez nem kell alá 16-19 ° C-on). Éjjel, az üvegházhatást ajtó és az ablakok (ha van) be kell zárni. Harmadszor, a növények nem rendelkeznek a nitrogén. Ahhoz, hogy kompenzálják a hiányzó ez az elem, meg kell megtermékenyíteni cserjék szerves trágya vásárolt a boltban. Használja ezt a terméket szigorúan az utasításoknak megfelelően. Solutions csirke trágya, trágya és humusz is nitrogénben gazdag, de nehéz megtalálni a megfelelő arányban, sőt gyakran tartalmaz gyommagvak és különböző baktériumok. Ezért jók a talajjavításra ültetés előtt palánták.

Megjegyzés: ha a levelek fodros le, mintha egy hajó - ez nem egy betegség. Ez a viselkedés levelek is magas színvonalú jellemzői. Néha föeret a levéllemez gyorsabban növekszik, ezért a levél hajlított és csavart. Kiderült, hogy a fő véna paradicsom botok, és a lap meg van hajlítva.

Miért paradicsom levelek göndör és a színe megváltozik

Leaf legördül paradicsom betegség nem

Az egyik leggyakoribb érintő betegségek paradicsom az üvegházban van Cladosporium, más néven barna folt. A kórokozót a gomba Cladosporium fulvum vagy Fulvia fulva. Ok elváltozások gyakran válik magas páratartalom (75% feletti).

Az alsó levelek jelennek meg jellegtelen formák sárgás-zöld foltok a könnyű kis olíva. Aztán elsötétül, kezdve a központ. Megbetegedett levelek kezdenek megsárgul és elszárad. Fokozatosan a betegség magában foglalja az összes növény: a felső levelek, virágok és fiatal gyümölcsfák. Néhány leírni tünetek másképp: levelek paradicsom üvegházban elszürkült és hullámos. Különböző leírása annak a ténynek köszönhető, hogy a szürkés virágzás megjelenik a betegség korai, amikor a gomba rögzíti a teljes felületen a lemez helyszínen változtatja színét és válik sárgásbarna.

Miért paradicsom levelek göndör és a színe megváltozik

A levelek a paradicsom, barna folt érintette a kezdeti szakaszban

Üvegházhatású szükséges levegőt rendszeresen, a levegő páratartalma ne haladja 60-70%. paradicsom bokrok megöntözzük a gyökerek körül a szár, nem bepermeteztük. A beavatkozást a nap folyamán, és nem éjjel. Észlelésekor a betegség tüneteinek paradicsom bepermeteztük réz-oxi-klorid vagy biológiai fungicid készítmények, például, „Bravo COP” fitosporin vagy más módon, amely magában foglalja a réz. Minden beteg leveleket eltávolítani és megsemmisíteni ki az üvegházhatást.

Azzal a szándékkal, hogy egy régi lemez. Abban hiány elhalványul hagy szerez egy sárgás árnyalat, sekély. A gyümölcsök vannak rögzítve kicsi. Amennyiben felesleges, épp ellenkezőleg, egy erős növény, nagy levelek, a színe gazdag zöld. Szárak nőnek gyorsan nagy átmérővel. Idővel, a felső levelek kezdenek göndör, gyümölcsök gyakorlatilag rögzítve. Ahhoz, hogy kitöltse a hiány hogy a szerves trágya, amikor feleslegben a talaj vízzel mossuk.

Miért paradicsom levelek göndör és a színe megváltozik

Paradicsomlevelekből a nitrogén hiány

A hiánya az elem levelek fodros befelé, az általános színe sötét növények. Nézd satnya bokrok. foszfor bősége gyakorlatilag nem fordul elő. Ellentétben foszfor éhezés áll nitrogént levelek elszáradnak foszfor hiány sötét színű, és hiányzik a nitrogén, ezzel szemben világos. Miután érzékelte a tüneteket a növények sürgősen megtermékenyíteni foszfátműtrágya.

Miért paradicsom levelek göndör és a színe megváltozik

A levelek elszíneződése és göndör - hiánya foszfor

A hiánya az elem jelenik meg kaotikus szürke bronz foltok, befolyásolva mind a vénák. Levelek válnak melenkimi. Szövetek die, lemezszélek göndör felfelé. A megoldás - a bevezetése komplex ásványi műtrágyák.

Miért paradicsom levelek göndör és a színe megváltozik

Foltok paradicsom levelek cink hiány

Miért paradicsom levelek göndör és a színe megváltozik

Ez egy ilyen termés, azt szeretném, ha

Reméljük, hogy a magyarázatok hasznos lesz, akkor kellő időben intézkedéseket, és gyűjtsük össze a kiváló hozamokat.

Most van itt az ideje

Fűtetlen üvegházakban az ideje, hogy felkészüljenek a téli: eltávolítására növényi törmelék, mossa le a fedelet (üveg, polikarbonát), adjunk hozzá rothadt komposztot (trágya), ásni, fertőtleníthető.

Abban az esetben, havazás, kívánatos, hogy megerősítse a keretet.

 • Hogyan építsünk egy téli üvegház saját kezűleg: kézművesek tippek
 • Növekvő üvegházi uborka polikarbonát kezdőknek: megosztás magas hozamot titkok
 • Hogy ne fulladjon egy sor kiválasztásában paradicsomfajta üvegházak polikarbonát
 • Az üvegházhatást okozó paradicsom a kezdők, különösen a termesztés és az öntözés a paradicsom, üvegházban
 • Ház napenergia növényzet Aleksandra Ivanova vagy a Vissza a jövőbe Kijevben
 • Az ágyak üvegházban polikarbonát
 • Üvegházak hajnal a cég NPO AgroNovatsii
 • Milyen eszközöket kell használni a harcot a gyomok ellen
 • Azt jelenti, a kártevők elleni védekezésre és kerti betegségek
 • Hogyan készítsünk egy polc palántanevelés saját kezűleg

előfizet
a hírlevelünkre