Miért szeretjük az egészségtelen élelmiszerek - élelmiszer

Miért szeretjük az egészségtelen élelmiszerek - élelmiszer

Általában a keserű íz receptorok nyelvünk a legérzékenyebbek, míg a bimbók édes és sós - a legkevésbé érzékeny. Brokkoli, spenót, kelbimbó és takarmány - összes ezeket a termékeket hasznosnak tekinthető. Sokaságát tartalmazó ásványi anyagok, vitaminok és rostok, ezek egy álom dietetikus - dietetikus, aki utálja ha és azt akarja, hogy boldogtalan, megfosztva az édes élet örömeit.Másrészt, az összes termék, hogy esik az ízlése - krumpli, hamburgerek, desszertek és még vörös hús - a legvégén a termékek listáját a kiegyensúlyozott étrend. Szakértők hívja őket a káros és azt állította, hogy nem kell többet enni, mint egyszer egy héten, és akkor is csak mértékkel. Miért van az, hogy az élelmiszer, mint a vonzó íz, veszélyes az egészségre?

Ennek oka, hogy a legtöbb „finom” élelmiszer tartalmaz sok zsírt, cukrot vagy sót, vagy mindkettő, hogy a másik, a harmadik együtt. És mi ízlelőbimbók inkább ezeknek az anyagoknak annak a ténynek köszönhető, hogy az evolúció során fejlődtek kedvelem őket. Őseink nem tudta számára ma, a bőséges étel és ezek az anyagok nem elegendőek, ezért az emberi test megtanulta értékelni és megőrizni őket.

Miért szeretjük a zsíros ételeket

Miért szeretjük az egészségtelen élelmiszerek - élelmiszer

Hasábburgonya, fish and chips, fánk, pizza, sajtos, sütemények,
szalonna, szalámi, hamburgerek, milkshakes, fagylalt.

Ez lehetővé teszi, hogy tárolja az energiát. A zsírok magas kalória - bennük kétszer annyi kalóriát, mint a szénhidrátok. Mivel azonban az a tény, hogy hosszabb ideig tart megemészteni, a szervezet inkább tárolni őket, hogy kell használni, ha van az élelem hiánya.

Élelmiszer forrásai őseink nagyon szaggatott. Ha lehetséges volt, hogy készítsen egy mamut, például ételt elég etetni az egész törzs lehetett, egy pár napig. Ez azonban ritka, így őseink megtanulták, hogyan kell tárolni több zsírt és függ a zsír tartalékok idején élelmiszerhiány. Az a személy, aki rendelkezik a legnagyobb olaj-, úgy egy evolúciós szempontból a legalkalmasabb - képes volt túlélni a nehéz időkben. Emiatt az agy és az ízlelőbimbók, mint a zsíros ételeket.Miért szeretjük az édes

A számos ilyen termékeket, természetesen tartalmazza a különböző desszertek és sütemények és muffinok, különösen azok, amelyek borított mázzal és kocsonya. Azonban, az ízesített tej és a joghurt is tartalmaz sok cukrot. Ezen túlmenően, sok termék adunk magas fruktóztartalmú kukoricaszirup, amely szempontjából a biológia, és a nagy, túl, egy cukor.

Miért szeretjük az egészségtelen élelmiszerek - élelmiszer

Sütemények, aprósütemények, fagylalt, fánkok, kekszek krémmel, lekvárok, csomagolt gyümölcslevek,
szódavíz, cukorka, csokoládé, a legtöbb desszertek, ízesített tej.

Testünk édes - az energia. Mindig élelmet keresve, az ősi emberek felderítési szakértői leggazdagabb energiaforrások. Általában ez volt az érett gyümölcs, édes és könnyebben emészthető, mint az éretlen. Sok tudós azt sugallják, hogy az édes - ez is egy jele a bőség. Ebben az összefüggésben, amikor eszünk valami édeset agyunkban által aktivált receptorok öröm, hogy kiadja a dopamin. Tény, hogy a hatások a cukor képest hatásait gyógyszerek, mint például a heroin. Tudja meg, mi az az arány a cukorfogyasztás.

Miért szeretjük só

Miért szeretjük az egészségtelen élelmiszerek - élelmiszer

Chips, keksz, dió, csomagolva, keksz, sült burgonya, perecet,
sós sütemények, pattogatott kukorica, szalámi és a hús sótartalma, sajt, savanyúság.

Korábban, a só nem volt olyan hozzáférhetők, mint most. Ebben az esetben ez a legjobb forrása a nátrium, ásványi rendkívül fontos az izmok és az idegsejteket. Amellett, hogy a konyhasó, nátrium tartalmazza csak kis mennyiségben az állatok vérében, hús és a tojás. Ezért, sót nagyra értékelik. Egyes tudósok úgy vélik, hogy ez az anyag, mint a cukor, elősegíti a dopamin felszabadulását az agyban.

Miért nem tetszik a zöldek

A legtöbb zöldséget (brokkoli, kelkáposzta, kelbimbó, stb) van egy keserű íz, és „ízléstelen”, ismét csatlakozik egy sor termékek, amelyek rendelkezésre álltak a mi őseink. Keserű íze sok mérgező növények, és az evolúció agyunk megtanulta, hogy egyszerűen imádják.

Többek között, ott is a feldolgozott élelmiszerek. A feldolgozás során, ezek a friss, és hogy tegyék ismét finom, a gyártók hozzá őket a különböző ízek és ízfokozók. Azonban a kezelés elpusztítja az összes létfontosságú tápanyagot, és a végén, mindent, amink van - ez üres kalóriák. Emiatt sok a feldolgozott élelmiszerek szintén nem hasznosnak tekinthető.

Mindazonáltal néhány „rossz” ételek is lehet gazdag a fontos tápanyagokat. A só lehet példaként. Mi teszi a termékek valóban káros, mert ez az összeg, amit fogyasztani őket. A fölösleges bármi rossz nekünk, de az eredmények a modern civilizáció nem a különböző finomságok, így megfizethető, hogy nehéz lesz ellenállni a vágy számukra.

Pszichológiai vágy gyorsétel

A gyerekek gyakran kapnak édességet (édes és zsíros ételek), mint a jutalom az a tény, hogy jól viselkedett. Az agy hozzászokik, és végül elkezdenek társítani ezeket az élelmiszereket valami dédelgetett és kívánatos. Hasonló viselkedésminta gyakran fennáll a felnőttkorban - az állam a stressz vagy érzelmi felindulás, egy csomó ember vigasztalni magukat tápanyagfelszívódási, és mint általában, finom ételek és szemét.


Forrás: buzzle.com
Fotó: bonesuckin.com, huffingtonpost.com,
laviezine.com, todayifoundout.com