Miért újszülött csuklás okoz segítségnyújtás és gyermekgondozás a gyermekek számára

Miért újszülött csuklás? Tehát az a kérdés merül fel, sok fiatal szülő. Köztudott, hogy az első alkalommal ezt a bosszantó jelenség jár baba még az anyaméhben. Ennek oka a korai csuklás, az orvosok még nem alakított ki. Néhány tekintem, mint egy „próba” a nyelési reflex, mások azt mondják, így pipsqueak tanulni lélegezni. A szakértők azonban tudni, hogy pontosan mi okozza a görcsös zokogás csecsemők az első hónapban.Miért újszülött csuklás okoz segítségnyújtás és gyermekgondozás a gyermekek számára

Hol vannak a „iki”?
Között a mellkas és a has az újszülött a fő légzőszervi izmok - a rekeszizom. Ennek oka drasztikus csökkentése bevágva glottist, és ahol vannak jellegzetes „ikayuschie” hangokat.

Egy orvosi szempontból, a csuklás - nem más, mint a légzési rendellenesség. Az az idő, a görcs a légzőizmok és a hang egy újszülött mindössze 35 ezredmásodperccel. Ebben a rövid időszakban, amíg a baba csuklik, nem lélegzett.

Reflex összehúzódások a membrán provokálja zavaró a vagus ideg, amely átmegy a közelben a nyelőcső. Tény, hogy a csuklás használt gyerek védő mechanizmus, amely szorult idegek felszabadulnak.

Az epizodikus csuklás kialakulása válasz a külső ingerekre, és tart egy pár percig - a legnagyobb óra. Ez lehet kiváltani:
 • túlevés
 • elhamarkodott étel elfogyasztása,
 • hipotermia
 • ingerlékenység,
 • puffadás,
 • szomjúság.

Ez a hiba is könnyen eltávolíthatók, és nem okoz gondot a szülők körében. A választott módszer foglalkozó csuklás függ az oka, okozta.

1. ok: túlevés.
Nagy mennyiségű étel oka hiperextenziós a gyomor fal, amely nyomást gyakorol a membrán és irritálja az idegeket. Legutóbbi send impulzusokat az agyba, ami a fejlődés egy védekezési reflex - csuklás. A gyermek indulhat csuklott még folyamatban etetés, vagy közvetlenül annak befejezését követően.

Mit kell tenni: hogy az újszülött a karjaiban, így ez egy függőleges helyzetbe. Simogatta a baba a hátán, séta vele körbe a szobában, amíg a csuklás nem hagyja abba.

2. ok: gyors ételfogyasztástól.
Együtt az anyja tejében babák gyakran nyelni levegőt. Ezekben az esetekben a csuklás étkezést követően fellépő, amikor a helyzet a baba test változik, és a kapott légbuborék a gyomorban megnyomja a légzőizmok. Baba csuklás addig, amíg a levegő kikerül a tápcsatorna.Mit kell tenni: emelni a gyermeket „oszlop”, és várjon, amíg a srygnet. Miután görcsös böfögés hangokat meg kell szüntetni. Ha morzsát csuklás, majd adja meg a 2-3 evőkanál meleg víz.

3. ok: hypothermia.
Hypothermia akkor történik, amikor az újszülött test veszít hőt gyorsabban tud pótolni a hiányt. Ilyen helyzet áll elő a hosszú séták a hideg szél, izzadással vagy ritkán változó nedves pelenka. Csuklás morzsákat nem áll meg, amíg a hőszabályozás nem vissza a normális. Annak megállapításához, hogy a gyermek hideg, lehet rángatózott az állát, orr és a hideg láb.

Mi a teendő: Ha azt szeretné, módosítsa a nedves újszülött pelenka és nedves ruhát. Változás ruhát a baba meleg ruhát és takarót pakolás.

4. ok: ingerlékenység.
Befolyásolható gyerekek gyakran kezdenek csuklás válaszul idegi tapasztalatait. Provokálhat baj elhúzódó hiánya anyák, hangos zajok, a látogatások idegenek.

Mit kell tenni: hogy az újszülött a karjában, és vegye fel a figyelmét a beszélgetés, vagy egy játék. Akkor Popo baba meleg vizekben. Rendszeres rohamok csuklás nem felesleges, hogy bemutassák a morzsa neurológus.

Ok 5: puffadás.
Flatulentia távozó gázokat pererastyagivayut bél hurkok. Ezek emelkedik, irritálja a ideget. Puffadás kíséri szorongás újszülött. Ritka csuklás, sír, tömöríteni bütykök, feszülten.

Mit kell tenni: pat baba hasa óramutató járásával megegyező, vagy hogy a gyermek a karjában, és csatolja a hasára meleg pelenka. Gyakori hasfájás, és a csuklás forduljon a gyermekorvos. Ez azt tanácsolja vételére alkalmas gyógyszerek.

Ok 6: szomjúság.
Leggyakrabban gyötri szomjúság csecsemők mesterséges táplálás. Összehasonlítva az anyatej tápanyag tartalmú keverékek megnövekedett mennyiségű fehérje, ami növeli a szükségességét, hogy a gyermek testének folyadék. Csuklás palackba babák után kezdődik 10-30 perc etetés után.

Mit kell tenni: a nyugodt csuklás, hogy a gyermek egy kis forralt vizet.

Ha kell őrizni?
Gyanús lett a szülők kell, ha az újszülött csuklás napokig vagy tolakodó rohamok naponta többször. Ilyen állapotok kialakulását jelezhetik a gyermek bizonyos betegségek:
 • parazitafertőzések,
 • giardiasisnak
 • cukorbetegség,
 • uremia,
 • agyhártyagyulladás stb

Annak megállapítására, a pontos oka a Icahn lehetővé vizsgálat a szakember. A legjobb módszer a harc - megelőzés.
Kerülje csuklás baba tartsa be az alábbi megelőző intézkedéseket:
 • Ha a legtöbb újszülött csuklás etetés után, állítsa be a morzsákat diéta. Nem túltáplál baba, alkalmazza azt a mell gyakrabban - meg fogja enni kis adagokban. Alatt etetést folyamatosan az újszülött egy félig állapotban.
 • Távolítsuk a diéta élelmiszerek, amelyek kiváltó puffadás a baba. Általában a babák csuklás, ha jelen van az anyatejben alkatrészek hüvelyesek, káposzta, citrusfélék.
 • Figyelni, hogy a morzsát a mellkason. újszülött szájába kell szorosan illeszkedik a mell, hogy ne nyelje le a levegő.
 • Ha az újszülött üvegből etetett, ellenőrizze a palackok. Csuklás válthatnak szükségtelenül nagy lyuk a mellbimbó.
 • Wear újszülött rendre környezeti hőmérséklet. Nagyon gyakran a baba csuklás, amikor megdermedt.
 • Gyermekek palackban, hogy megakadályozzák a csuklás minden étkezés után kell adni egy üveg vizet.
 • Ha gyakori csuklás baba oka érzelmi megrázkódtatás, próbálja védeni őt a felesleges szorongást. Gyakran megy sétálni, állítsa be a helyes csecsemő alvás.