Miért viszkető hason terhesség alatt a korai és késői szakaszában

Miért viszkető hason terhesség alatt a korai és késői szakaszában

Ez az érzés, hogy sok ismerős nők, akik vagy terhes. Ez akkor fordul elő leggyakrabban, a végén a második, a harmadik trimeszterben, amikor a magzat már gyorsan növekszik, és egyre nagyobb méretű, de előfordulhat bármely szakaszában. Ugyanakkor a hasi bőr elviselhetetlenül viszket. Néha viszkető hasa a terhesség alatt olyan erős, hogy úgy tűnik, lehetetlen fenntartani.Általában ezt a funkciót megmutatkozó különböző terhes eltérő intenzitású és akár teljesen hiányoznak: nem minden terhes nők panaszkodnak viszkető bőr a terhesség alatt.

Ma megnézzük

Miért karcos gyomra a terhesség alatt?

Miért viszkető hason terhesség alatt a korai és késői szakaszában

A terhesség alatt hasa lányok növekszik, és ennek eredményeképpen a bőr megnyúlik, néha úgy tűnik, striák, közismertebb néven striák, ami viszkető bőr. A terhesség alatt, a női test aktívan kitéve hormonális változások, és ezért a folyamat összekötő törött hormonok, mint például a kollagén és elasztin, amelyek felelősek a bőr rugalmasságát.

Következésképpen anélkül rugalmassága striák jelennek meg a bőrön formájában hegek - ez striák. Az ilyen viszketés a gyógyászatban az úgynevezett egy polimorf dermatosis terhes. Ő nem okoz káros tényezők „mellett az esztétikai”, vagy a várandós anya, sem a test születendő gyermeke, csak bizonyos területein fordul elő a bőr, nem különbözteti meg egy speciális kifejezés és abszolút jellege azok eredetét.

De vannak olyan esetek, amikor a viszketés kísérti, azt jelezheti, hogy a máj nem a legjobb állapotban, és jelzi a betegségek, mint a cholestasis, hepatitis, epehólyag-gyulladás, és más ilyen súlyos betegségek. De megjegyezzük, hogy a májbetegség viszketés legyőzi nemcsak a gyomor, hanem a hát, a mellkas, a karok és lábak. Ez az, amikor a várandós anya és a félelem nem csak a saját egészségét, de az élet jövendő baba. Ha egy terhes nő annak érdekes helyzetben volt beteg hepatitisz A, epekövesség vagy krónikus holitsestitom, akkor a fent felsorolt ​​tünetek, fennáll annak a veszélye, hogy ez is szenved ilyen betegségben például akut cholestasis „holetsistitny pancreatitis.” Lehetséges fennakadások kockázatát a máj, hogy terhes lehet, ami több mint harminckét éves vagy azoknak, akik ápolják a fiú, vagy akiknek a többes terhesség, vagy ha több tényező is van egyszerre.

Ez is az egyik oka annak, hogy a viszketés gyomor terhesség alatt lehetséges allergiás reakciókat. És nincs abszolút bizalom azt hinni, hogy ez a probléma csak nőket érinthet - Allergia, allergia is kialakulhat azokban a gyengébbik nemre, akik a terhesség előtt soha nem szenvedett, és nem adja meg semmilyen jelentősége. És elérjük azt, teljesen hétköznapi dolog, hogy mindig körül a terhes lány - ez lehet az élelmiszerek és kozmetikumok, lehet sokféle gyógyszerek, por, mindenféle szövet, gyapjú szeretett kisállat, és még sok más, mint akár lehetetlenné gondolja.

Érdemes figyelni a higiénés létesítmények és gondoskodni magukról. Ezeket az alapokat, még azokat is, amelyeket használni naponta a terhesség előtt, míg okozhatnak viszketést. És még ha azt vették észre, hogy az illatos gél irritálja a bőrt, zuhanyzó, meg kell adni azt.

Viszketés okozhatnak a bőrbetegségek, mint például ekcéma, vagy viszketés. Szintén késő mérgezés, vagy preeclampsia terhes viszketés is előfordulhat. De ha a gyomor karcos az alsó részbe, azt jelezheti, gombafertőzés vagy bakteriális hüvelygyulladás.

És mellesleg, viszketés oka lehet egy kellően nagy számos súlyos betegség, mert a viszketés, súlyos diszkomfort sürgősen el kell küldeni az orvos.

Tehát miután az összes, van-e olyan betegség?

Annak érdekében, hogy észleli a betegség, meg kell, hogy adja át néhány tesztet. vér kémiai. májfunkciós tesztek, ultrahang a has. Miután a választ az összes vizsgálat fel kell készülni, hogy menjen a jelenlévő nőgyógyász, leírni neki a kísérő tünetek és kap egy diagnózist a probléma.

Mit kell tenni annak érdekében, hogy elkerüljék a viszketés?

Miért viszkető hason terhesség alatt a korai és késői szakaszában

Ha karcos a gyomra, de nincs más tünete, és minden vizsgálat nem volt semmilyen rendellenességet, meg kell ragaszkodni az egyszerű szabályokat:

  • Ez megköveteli az abszolút ellenőrzést a táplálékfelvétel mennyiségével, és a tenger gyümölcsei, egzotikus termékek és vysokoallergennye termék jobb zárni az étrendből egyáltalán
  • annak érdekében, hogy csökkentsék a terhet a máj, akkor kell használni, mint a kis zsíros, sült, fűszeres és sós ételek, valamint mindent, amit lehet, hogy csökkenti a bevitt tejtermékek;
  • Ez áll tökéletesen tapad a közös higiéniai szabályoknak;
  • oly számos tényező befolyásolhatja, a legjobb ideje, hogy használja hipoallergén higiéniai és kozmetikai termékek;
  • A napi hidratálják a bőrt a test speciális hidratáló krémek és testápolók, de ha azt szeretnénk, természetes és természetes, akkor az olívaolaj. Akkor is meg kell, hogy speciális krémek striák.


Valószínűleg a kilencvenkilenc ki száz százalékig a terhes nők az utolsó trimeszterben hasa bőrviszketés, hogy elkerülje ezt kell tennie:

  • terhesség alatt, hogy azt mondják „nem” szintetikus ruhákat, hogy ne viseljen mellett a bőr, gyapjú ruhák és nem viselnek túl feszes ruha és rossz közérzetet okozhat;
  • leküzdeni a viszketés terhesség alatt is biztonságos e népszerű módja - fürödni a főzet a zabpehely vagy egy string.

Viszketés gyomorban a terhesség alatt

Azt kell mondanom, hogy a hasa viszket szinte minden terhes nő. És nem feltétlenül a viszketés miatti striák. Bőrirritáció a has a terhes nők - a szokásos eset, bár hogy őszinte legyek, és nem olyan kellemes. Elég gyakran viszkető hason terhesség korai szakaszában, és ez a viszketés biztosan nem beszélünk striák, mert striák jelennek eredményeként a növekedés has terhes, és a korai szakaszban, nem has nem növekszik. És mégis, miért megy hasa viszketés?

Mi a feltétele viszketés gyomor?

Miért viszkető hason terhesség alatt a korai és késői szakaszában

Az igazat megvallva, az előfeltételek hasa viszket nagyon nagy szám. Némelyikük megpróbálja kivenni most, talán valaki olvassa ezt a cikket találják magukat, és megérteni a választ.

Akármilyen furcsa hangzik, de az egyik oka annak, hogy terhes minden alkalommal a kísértés, hogy karcolja a hasad allergiás. By the way, nagyon gyakran van az allergia a terhesség alatt a nők, hogy ő soha nem szenvedett a terhesség előtt. És amilyen gyorsan megjelent a terhesség kezdetén, akkor eltűnik a szülés után. És ez annak a ténynek köszönhető, hogy a természet gondoskodott, hogy amikor egy nő teste születik egy új élet, az immunrendszer csökkent is. Előfordul, hogy a női test nem tudta levenni el csak keletkezett az életet, ami neki „de nem a várandós anya!” Valaki más.

Vegyünk egy egyszerű példát. Terhesség előtt volt, enyhén szólva, a hideg csokoládé, és itt élesen húzta őket. És egy időben evett egy kilogramm. Vagy egy születésnapi bulin, ahol ő volt a meghívott egy közeli barátja, élvezem az ízét egy fél torta. A logikus következtetés a test - a gyomorban vagy más, a testrészek kiütés ND sprinkles. És így van az allergia.

És így a testet a terhesség első napjának képes reagálni bármilyen termékeket. És kiütés, viszkető, bárhol megjelenhetnek a szervezetben. Aggódni az újonnan vert allergia teljesen felesleges, mivel miután a természetes befejezése terhesség a női test visszatér a normális állapot és az allergiák eltűnnek, mint egy rossz álom. És annak érdekében, hogy minimálisra csökkentsék a hatását allergia kell nézni ki a használt termékek élelmiszer-és a minőség és a mennyiség.

Rendkívül érzékeny és száraz bőrre

A nők, akik abban a helyzetben, a bőr a gyomor érzékenyebbé válik, és ezért reagál szó szerint mindent - szintetikus, izzadság, por, ruha, touch, és egyéb hasonló tényezők.

Még a legkisebb nem tartása a napi higiéniai vezet a bőrirritációt.

Annak érdekében, hogy megbirkózzon vele rendelkeznek különleges képességekkel, nem kell, akkor csak a következő előírt szabályok terhes nők - a lehető legkisebb legyen egy fülledt és poros környezetben, ruha kell csak természetes anyagot, és semmiképpen nem lehet szűk. Nos, amit minden lány nem napi rendszerességgel megjelölése nélkül - a zuhanyozás elején és a végén a nap, a bármely megfelelő hidratáló - legyen krémek, testápolók, vagy egy közönséges növényi olaj, mint szeretné.

Az elutasítás a szervezet kozmetikumok

Néha előfordul, hogy a törekvés a szépség egy nő hajlandó fizetni egy csomó pénzt, és a jó, hogy egy kicsit, ha nem nulla. Gyakran sűrűn előfordul, hogy terhes vásárol végtelenül drága krém striák, szakított vele egy jelentős halom pénzt, és ő nemcsak hogy nem segít, hanem okoz bőrpírt és bőrviszketés. Ebben az esetben a legjobb, ha vásárolni olívaolaj, úgy viselkedik, nem rosszabb, és néha még jobban, mint sok drága krémek és ezért nincsenek ellenjavallatok, és nem tartalmaz semmilyen anyagot.

Viszketés és toxémia

Miért viszkető hason terhesség alatt a korai és késői szakaszában

Az is előfordul, hogy viszket a korai és késői mérgezés. Ha a terhes súlyos toxicitás és erős viszketés, akkor nem késleltetheti, és kell lennie arra, hogy keresse fel kezelőorvosát, mert ez annak a jele lehet, hogy a vese és a máj nem tud megbirkózni a feladatukat. Ebben az esetben az orvos írja elő kezelést. De egy ilyen diagnózis és kezelés nem lehet megvalósítani, csak egy orvos, nem egy terhes magát, olvastam egy csomó hasznos irodalomban.

Striák a hasa emlékeztessem magam

Miért viszkető hason terhesség alatt a korai és késői szakaszában

Szinte minden nő „szereti” Néha egy beszélgetés egy baráttal visszaemlékezni, hogyan viszkető hason születéskor abortuszt.

Tekintettel arra, hogy az elmúlt hetekben a gyomor, amelyben él következő ember, nagyon gyorsan, a bőr kezd hyperextension, elvesztette rugalmasságát, és ennek következtében, a lány kezd nyaggatni elviselhetetlen viszketés.

És ha ez megtörténik, a bőr csak robban. De ha ez nem egy nagy kár, mert minden bőr széllökések meggyógyítani a bőrön, akkor egy fiatal anya, ez a legtöbb, hogy vagy van egy probléma, mert a szakaszon nem ochen-, hogy örömet a szem véleményüket.

Hogyan lehet leküzdeni a striák?

Striák - ez a probléma a gének szintjén. Valaki bőre rugalmasabb, valaki kevesebb. És ha a bőr nem olyan rugalmas, mint amilyennek lennie kellene, akkor valószínűleg a szervezet jövőbeli anyukák fog „mutogatni” nyúlik, de meg kell próbálnunk, hogy ezek a kiterjesztések nem volt egyáltalán.

Meg kell választani a megfelelő krémet vagy testápolót terhes ellen striák. És, kezdve a 20. héten minden nap, reggel és este, zuhanyozás után, alkalmazza a nedves bőrre kozmetikai. Meg kell jegyezni, hogy a nyújtást, általában vannak kialakítva az alhasi és a comb, így ezeken a területeken kell különös figyelmet kapnak. Csökkentse a csíkok megjelenését is lehetővé teszi a kötést viselnek.

Ha nem terhes, csak a születés előtt látta a testét nyújtás, ez nem jelenti azt, hogy nem. Nagyon gyakran előfordul, hogy a striák jelennek meg csak a születés után, amikor a bőr már nem kell feszíteni. Ha ez megtörténik, akkor biztosan nem idegesek, és aggódni, mert a modern kozmetológia számos különböző módon lehet megszabadulni a striák.

Vannak nők, akik has karcos terhesség korai szakaszában. Ez viszket, természetesen. Ez lehet az oka a striák, de a legtöbb esetben ez okozza a száraz bőr vagy allergia. Ha viszkető elkeseredett hihetetlen erővel, akkor ebben az esetben jobb, hogy konzultáljon egy bőrgyógyász tanácsát.

Mit mondhatunk a következtetésre? Terhesség - egy nagyon érdekes helyzet a jövőben anya testében. Ebben az időszakban, mivel a hormonális változások a szervezetben a nők szenvednek semmilyen változást, beleértve az allergiát vagy nyújtás. De minden nő kell csak vigyázni magadra, tiszteletben magad és a tested, és nem számít, terhes-e vagy sem, csak kövesse az egyszerű szabályokat - nem sokat eszik, tiszteletben tartja a személyes higiénia, a kopás és enni csak jó minőségű, és élvezze a természetes kozmetikumok, az élethosszig tartó és akkor mindig lesz gyönyörű! A fentiek alapján, tudjuk, hogy a következtetést, hogy a viszketés terhesség alatt a legtöbb esetben nem terheli semmilyen fenyegetést bármely várandós anya, vagy. Sőt, még meg nem született baba. Mégis, ha a viszketés elég erős hangsúlyos és tesz kényelmetlen, akkor azonnal meg kell menni egy konzultáció a szakember. Csak az orvos segíthet a kezelés vagy eloszlatni minden gond! Valószínűleg az egész világon nincs terhes, ami nem aggódik az egészséges jövő a baba, de ne vigyük túlzásba a saját tapasztalatait. De striák lehet foglalkozni ma. Minden jó tapasztalatok biztosan nem fog. Csak a pozitív érzelmek. Minden rendben lesz!