Miért viszkető hason terhesség alatt, és mit kell tenni

Miért viszkető hason terhesség: okoz a korai és késői szakaszában. A várandós anyák annyira bizonytalan, hogy hajlandóak, hogy vizsgálja meg a terek az internet végtelen, keresve mélyebb értelmet a dolgok, amelyek még soha nem figyelt, ha nem a „érdekes” helyzetbe. Az egyik téma tanult - viszketés és bőrszárazság a has. Ezek a tünetek nem ritkák a terhesség alatt. Miért hasa karcos?A korai szakaszban

Az első és a korai második trimeszterben hasa még nem vette észre, így karcolás miatt a gyors növekedés a hangerőt nem lehet. Bőrviszketés a has a kezdeti szakaszban a terhesség miatt számos más okból.

Miért viszkető hason terhesség alatt, és mit kell tenni

Allergia. Terhesség - új állapot a nők számára, szokatlan testet. Minden szerv és rendszer kell alkalmazkodnia, és próbálja fenntartani a terhességet. Ez okozza a hormonális változások, csökkent immunitás (az immunrendszer nem utasította megtermékenyített petesejt, mint valami idegen). Még a nők, akik korábban nem tapasztalt allergia, akkor tapasztalja meg a hatását a terhesség alatt. Allergia okozhat krémek, olajok, tusfürdők és egyéb kozmetikumok. A test képes reagálni egy új módon, még azok is, krémek, testápolók, hogy használják a terhesség előtt, és nem okoz kényelmetlenséget.

Szárazság, érzékenység. Terhes bőrirritáció reagál a műszálas, piszoktól, izzadtság.

Stressz. Állandó szorongás, érzések nem ritkák a terhesség alatt. Ideges stressz okozza a viszketést az egész testét. Próbálj pihenni. Akkor sétálni, igyon egy kis teát. Ha ez nem lehetséges, hogy önállóan megbirkózni ideges feszültség, forduljon orvoshoz.Mérgezés. Hányinger, rossz közérzet és fáradtság a terhesség alatt is bonyolítja bőrviszketés. Nincs speciális kezelés ezt a feltételt nem igényel, mint általában, minden eltűnik 3-4 hónapos terhes.

Hírnökei striák. A terhesség korai szakaszában, a hasi bőr viszketés lehet előfutára striák (terhességi csíkok). Hogy megakadályozzák őket, akkor a különböző olajok és krémek. Sok várandós anyák inkább olívaolaj. Segít kezelni a problémát, a szárazság, ez nem okoz allergiát. Hogyan lehet megelőzni a striák, a jobb kenetet pocakját.

A későbbi szakaszokban

A fent részletezett okokból, has viszketés, újakat adunk a terhesség késői szakaszában.

Striák. Striák általában megjelennek a terhesség második felében. Megjelenésük miatt genetikai okai. Scratch nyújtást tilos a terhesség alatt. Ez ronthatja a helyzetet. Sokkal jobb, hogy válasszon egy krém vagy olaj puhítja a bőrt.

Polimorf bőrgyulladás. Ez a betegség gyakran fordul elő a terhes nők miatt a gyors növekedés a has a többes terhesség, hirtelen súlygyarapodás. Ebben a betegségben, a viszketés lokalizálódik az alhasi, vannak kis piros kiütések. Amikor az első tünetek forduljon orvoshoz, a betegség könnyen lehet kezelni.

Egyrészt az a kérdés, a has viszketés terhesség alatt látszik komolytalan. A probléma könnyen kiküszöbölhető a az alapvető higiéniai, étrend változás, törlése, a kozmetikai termékek, amelyek allergiát okozhatnak.

amikor riasztónak

A legújabb vizsgálatok kimutatták, hogy egy ilyen ártalmatlan tünet, mint a viszketés, válhat az első csengő a súlyos betegségek esetében, amelyek az orvosi ellátás van szükség. Súlyos viszketés lehet okozta hepatitis, epehólyag-gyulladás. Sőt, a viszketés nem csak a gyomor, hanem a karok, lábak, hát, mellkas. Ez viszketés felerősödik este, gyakran kíséri égő érzés. Betegségek veszélyesek, mert vezethet magzati halál.

Minden májproblémák orvosa határozza meg a vizsgálatok eredményeit, hogy van, hogy a várandós anya. Ebben az esetben, ha a vizsgálatok eredménye normális, de a hasa még mindig viszket - meg kell, hogy megnyugodjon, és keresse meg az okát a másik.

Belly kismama „van” minden joga karcolódik. Folyamatosan bővül, bővül. Gyakran segít enyhíteni a helyzetet változás a hagyományos életmód.