Miért viszkető hason terhesség alatt okoz, mi a teendő

Viszkető has terhesség alatt - a probléma ismerős a legtöbb nő, ha nem az összes. Ez egy olyan probléma, hogy a nők nem mindig siet, hogy egy orvos, írja le az összes növelésére hasi bőrre nyújtás.De megjegyezzük: a hasi bőrön és a viszketés figyelhető meg a terhesség első harmadában, amikor a hasa, és valami mást nem növekszik! Ez arra utal, a feltételezést, hogy a stretching a bőr - nem az egyetlen oka a viszketés.

Ma érti, hogy miért van karcolva a gyomra, mit kell figyelni, hogy a viszketés a has bőrét, amely a felmérés segít azonosítani az oka a viszketés, hogy segítsen megoldani a problémát a viszketés terhes.

Okozza a viszketést hasi bőr a terhesség alatt

Először megértjük, hogy vizsgálni mindegy hasi bőr viszketése egyszerűen megnyilvánulása kellemetlen vagy veszélyes tünet.

Skin pererastyagivaetsya növekvő hasát. Ez sebezhetővé válik, száraz és finom. Úgy véljük, hogy ez a kezdeti szakaszban a kialakulását striák. Miért és hogyan jelenik meg? Kezdjük egy magyarázatot a szerkezet az emberi bőrt.

A felső réteg a bőr - ez a felhám. Alatta az epidermisben a bőrben, a bőrben, és - egy réteg bőr alatti zsír, gazdag erek és idegvégződéseket.

Tehát valójában, hosszan tartó stretching a bőr, ahol a vékony, ott és könny. Igen, ez így van, és könnyek képződik a bőrben réteget. Ezeken a hiányosságok besugarazzuk a szubkután zsír. Mivel a rengeteg erek a bőr alatti zsír és az első streamer barna.

Nature abhors vákuum. A kompenzációs szervezet megpróbálja végül kitölteni az üres kötőszöveti. A folyamat, azonos hegképződés. Ezért stretching fehérré idővel és úgy néz ki mint a kis hegek.

A nők gyakran Vajon mi az oka annak, hogy valaki striák a gyomrom sokat, de valaki ott szinte semmi. Minden anyag egy másik a bőr rugalmasságát, amely genetikailag beépített képessége, hogy nyúlik a bőrt. Ezért ezt a folyamatot Benedvesített bőrt, jelentősen befolyásolja lehetetlen.

Miért viszkető hason terhesség alatt okoz, mi a teendő

Egy másik gyakori oka a bőrviszketés a has - allergiás reakció. Egy terhes nő nagyon fogékony allergének, akkor is, ha a terhesség előtti ezeket a termékeket vagy anyagokat nem okoz problémát.

Ez hozzájárul a különleges érzékenységét az immunrendszer a nő viseli a gyermek. Ezen túlmenően, az allergia lehet nem csak az élelmiszer, hanem a mosószer, higiéniai, feszes szintetikus szövetből.

Egy másik csoport az orvosi problémák okozhatnak viszketést. Ezek a problémák nem mindig lehet kimutatni időben terhes saját. Ez a különböző bőrbetegségek - rüh, ekcéma, dermatitis, exanthema vírus (bőrkiütés). A ritkább esetekben sudamen. Azt is fontos szerepet játszik fokozott érzékenységet a terhes nők, hogy a különböző külső hatások. Minden ilyen betegségek jellemzi különböző lokalizáció bőrkiütés és viszketés különböző jellegű.Fontos megjegyezni, hogy az allergiák és bőrbetegségek legalább néhány eleme a bőrkiütés. A lokalizáció a kiütés más lesz, de egy dolog biztos - ez található nem korlátozódik csak a hason. Ezért, ha a különböző testrészek a folyamatban részt vevő - ez egy aggasztó jel, ahol feltétlenül szükséges, hogy az orvos vagy a bőrgyógyász.

Nem ritka, hogy a terhesség alatt zavarok, a máj és epeutak. Az eredmény az a jelenség, cholestasis, amikor megzavarta az epe haladás biliáris utak és növeli a koncentrációt az epesavak a vérben. És ez a betegség abban nyilvánul meg, viszketés kezek, lábak, karok és a test egyéb részein.

Ezeknél a betegeknél a hasi bőr viszketése is megfigyelhető, de a legfőbb panaszok azok mindig viszketéssel együtt kezek és lábak. És ez nagyon fontos megjegyezni, hogy a cholestasis viszketés erősödött este és éjszaka. Ez is egyik jele ez a betegség sárgaság, de azonnal látható, de csak bizonyos idő után.

Mivel a fő oka a cholestasis terhes nők - a hormonális változások, a megelőző intézkedések jövőbeli anyukák gyakorlatilag nincs. Természetesen, a genetikai hajlam és a veleszületett rendellenességek az epehólyag fontos szerepet játszanak a fejlesztés a cholestasis.

Ezért a nők, akiknek a rokonai szenvedett ezektől betegségek vagy különleges szerkezetű az epehólyag (Bend, bannerek vagy S-alakú epehólyag) gondosan ellenőrizni kell az orvos, hogy tesztelni kell, és időben, ami a munka a máj.

Amely segíthet kezelni a viszketést?

  1. Használja ápolási termékek, amelyek nem szárítja a bőrt. Zuhanyzás után, alkalmazza a nedves bőrre zsíros tápláló krémet vagy olajat.
  2. Ha van egy genetikai hajlam allergia (nem feltétlenül étel), figyelje meg a hipoallergén diéta. Kerüljük a citrusfélék, a tenger gyümölcsei, egzotikus gyümölcsök, méz, színezőanyagok és aromák élelmiszerekben.
  3. Használja kozmetikai és higiéniai termékek nélkül illat és átható szagok.
  4. Wear mentes vágást csak természetes anyagokból (például gyapot).
  5. Ne terhelje túl a májat, mert, és így éli kettős teher a terhesség alatt. Mivel az epe felelős a zsírok emésztését, megszüntetése zsíros, sült, füstölt ételek, a testmozgás, étkezés után.
  6. Ha a fenti tényezők hajlamosító betegségek, a máj, majd rendszeresen ellenőrzi májfunkció adományozásával vérelemző (teljes bilirubin, ALT, AST, alkalikus foszfatáz).

Miért viszkető hason terhesség alatt okoz, mi a teendő

Személyes tapasztalattal rendelkeznek bőrviszketés a has és a striák

Az első terhesség hasa viszketett rettenetesen. Sőt, a gyomor nem volt nagyon nagy, szerzett az egész terhesség 7kg. Lánya tömegű 2780 ezúttal egy krémet striák. Láttam, hogy semmit sem érnek, szinte azonnal. És striák nem csökkent, és a viszketés továbbra is zavarja.

Azt is sikerült fésű gyomra, hogy az én nőgyógyász még kétségbe vonta, hogy ez a rüh.

Azt forduljon bőrgyógyász. Ő is vett egy hosszú pillantást a hasam, hogy kitalálja meghatározott részeire rüh atka (rüh kórokozó).

Azt, hogy abban az időben egy negyedik éves hallgató az orvosi egyetem, öt perc alatt egy orvos, megérteni azt, hogy nem viszket. De a terhesség alatt jobb, bízik az orvos hallgatólagosan. Különösen a növekvő has magát, hogy minden sikerül ((

Ennek eredményeként, csak meg kellett változtatni a krémet striák általában nagyon gazdag krém. Viszketés telt el, csak a szakaszon még továbbra is megjelennek.

A második terhesség kerestem 17 kg. A fiú született súlya 3870 g has nagyon nagy volt, de nem volt a viszketés és a striák volt néhány új. Használt és kövér krémek, és véletlenül adott nekem olaj a bővítmények az izraeli gyártó. Ez is szerepet játszott, még mindig nem tudom, de örülök, hogy ezúttal nem fárasztó viszketés.

És mint kimenetele ez az, amit mondok. Persze, a saját szemszögéből, ahonnan el tudja fogadni, vagy sem. Striák és viszketés, sőt - egy kis dolog (kivéve persze, ez nem egy súlyos betegség). Ez a kellemetlen, hogy lehet beteg kedvéért megszületett a csodálatos baba, a boldogság - ez az apró, de ugyanakkor egy ilyen határtalan boldogság.