Miért viszkető ujjak a kéz vagy a láb - mindent tudni!

Miért viszkető ujjak a kéz vagy a láb - mindent tudni!

Sokan, legalább egyszer az életükben, szembesül egy ilyen jelenség, amikor elkezd viszketni ujjak, lábak, vagy mindkettő. Számos oka van annak, hogy okozhat viszketést az ujjak vagy a lábujjak. Ezek a következők:- Pszichológiai okok miatt. - szezonális jellegű, ahol télen a bőr kiszárad. - hypovitaminosis. - Diabetes mellitus, pajzsmirigy diszfunkció. - májbetegség. - Terhesség. - bőrgyógyászati ​​betegségek (atópiás dermatitis, psoriasis). - allergiás reakciók. - fertőzés (rüh). - gombás betegségek.

Miért viszkető ujjak?

Ha a viszketés rövid életű. meg tudod csinálni egy egyszerű eszköz, nedvesítsük meg a kezét hideg vízzel, vagy csomagolás őket a hideg, nedves törülközővel. Gondosan vizsgálja meg az ujjak és az egész kéz, ha nincs gennyes, foltok, bőrpír, lehetséges okozta viszketést valamilyen stresszes helyzetben, vagyis az idegrendszer.Gyakori ok, ami miatt a viszketés ujjak, a kontakt dermatitis vagy ekcéma, és bőrsérülések a lábujjak között rüh. Rüh lehet továbbítani a mindennapi, egy kézfogás. Dermatitis létrejön a közvetlen érintkezés korrozív vegyszerek, kozmetikumok, tisztítószerek, szappan. Érdemes odafigyelni, hogy az élelmiszer-és gyógyszer, amelyet figyelembe lehet viszketés okozta allergiás reakció.

Miért viszkető lábujjait?

Meg kell, hogy gondosan vizsgálja az egész láb és a bőrt a lábujjak között. Ha az ujjak közötti bőrön elpirult, és elviselhetetlen viszketés, akkor talán rüh. Csak ujjak közötti terek láb gyakran ki vannak téve a gombás betegségek. Meg kell vizsgálni a tényt, amely az acél karcos ujjak, talán ez volt az agresszív anyagok, a termékek felhasználására ami allergiát. Fontos, hogy a téli csizma meleg volt és tágas.

Ajánlás. Határozza meg a pontos oka a viszketés konzultáljon a bőrgyógyász. Ha lehetséges, kerülje tisztítószerek, illatosított szappan, szintetikus. elkortyolgathat antihisztamin, hogy ellenőrizzék a viszketés. Ha a gyulladás a bőr illik hidrokortizon krémet. Gombás fertőzés, és a rüh könnyen lehet kezelni speciális kenőcsök. Ne mossa meg a kezét és lábát forró vízzel. Nem cheshites, ellenőrzés viszketés. A végleges diagnózist kapnak kiegészítő laboratóriumi vizsgálatok.

A legérdekesebb híreket: