Miért viszkető ujjak, mi a teendő, ha karcos ujjbeggyel

Az okok, amelyek miatt az ujjak a viszketés. Ha viszkető ujjak, akkor nem kell, hogy túl korai következtetéseket, és megnöveljék ki vakondtúrás. Ez egy meglehetősen gyakori probléma, ami ritkán kapcsolódik semmilyen súlyos betegség. Fontos időben figyelni kell, és megérteni, mi az oka. Ha hosszú ideig figyelmen kívül hagyja a problémát, ez vezethet a szövődmények, mint például kiütések, hólyagok vagy apró repedések.Az okok, amiért karcolt ujj a kéz

 • Bőrgyógyászati ​​zabolevaniya- a leggyakoribb oka. Ügyeljen arra, hogy a bőrt. Ha bőrpír (még kisebb), akkor úgy érzi állandó kellemetlenséget okozva szárítás, bőr repedések vannak kis vöröses kiütések, akkor egyértelmű, el kell menni, hogy a bőrgyógyász. A legvalószínűbb és a közös érintő betegségek bőr a kéz - atópiás dermatitisz, tetvesség, urticaria, rüh és mások.
 • A másik ok, amiért a viszketés ujjak - allergiás reakció. Ez lehet például egy élelmiszer-allergia, vagy a külső ingerek (kozmetikai termék, például).
 • Külső fellépés. Számos különböző típusú negatív hatásait a környezetre a bőrön a kéz - mechanikus, kémiai és termikus. Pruritus megjelenhet a ujjak érintkezés során szintetikus vagy gyapjú ruha (kesztyű mesterséges vagy gyapjú alapú beleértve) blokkolja a normális izzadás, valamint a túlzott izzadás, hosszan tartó expozíció hideg, meleg, napsugárzás. Mindez különösen igaz a száraz és érzékeny bőrt. Ez a probléma az úgynevezett „kontakt dermatitis.”
 • Problémák a belső szerveket. A szervezetben minden mindennel összefügg, mert nem szükséges azonnal a bűnnek a bőrük tökéletlenségek, ha úgy érzi, viszkető ujjak. Talán az oka abban rejlik, hogy nem megfelelő működése a máj vagy a vese. Vannak problémák a nyirokrendszer, gyomor-bélrendszer és a pajzsmirigy.
 • Nerve törzs. Túl az érzelmi és könnyen ingerelhető emberek gyakran látni a különböző neurotikus mozgás, hamis benyomást keltene. Egyikük, egy képzeletbeli érzés viszketés a kéz vagy a keze ügyében.
 • Gyógyszereket. Mellékhatásai néhány tabletta vagy kenőcs lehet rüh megjelenése az ujjak között és az ujjak magukat.


 • Ha a viszketés ad igen nagy kényelmetlenséget, vált egy kiütés, repedések az ujjak feltétlenül menni az orvoshoz, ne legyen lusta. Ellenkező esetben az alsó kijelző lehet otthon.

  • Alacsony hőmérsékleten. Az átmeneti enyhülést tulajdonítanak ujjak jégtakaró.
  • Előállítása zabpehely. Pour 2-3 liter forrásban lévő víz csésze zabpehely. Várja meg, amíg a víz felmelegszik, és csökkentheti a kezét vissza az ecset. Tartsa őket a víz alatt kb 20 percig.
  • Hygiene. Mosson kezet rendszeresen érintkezés után a szennyezett felületek. Válassza ki a megfelelő és szappannal, amely nem szárítja a bőrt.
  • Nincs hideg és meleg víz. Mosson kezet vízben szobahőmérsékleten vagy kissé hűvösebb, de semmi esetre sem meleg. Ebből ujjak viszket még.

  Bármi is volt, ez az egész inkább átmeneti intézkedések nélkül. Ha viszkető ujjak tanácsos kérjen segítséget szakképzett bőrgyógyász, és meghatározza az oka a vereség a hámszövet. Ezt követően, akkor lesz rendelve szakszerű kezelésére.