Miliáris dermatitis macskák tünetei és kezelése

Cat varasodás, ekcéma, koszosság - minden nevek ugyanarra a betegségre, gyakran üti a macskák - Miliáris dermatitis. Állatorvosok szerint, megnyilvánulása - egy különleges reakció az állat bőre, hogy van egy korlátozott számú lehetőség válaszul a különböző betegségek. Az ilyen okból Miliáris dermatitis macskák minősül tünete a sok betegség.Az okok a Miliáris dermatitis

Calling Miliáris dermatitis macskák lehet egy hatalmas számos betegség:

  • Allergia élelmiszerekhez, pollen, bolha csípése.
  • Fertőzések bakteriális, gombás jellegű.
  • A jelenléte a bőr paraziták.
  • Túlérzékenység a paraziták az emésztőrendszerben.
  • Autoimmun betegség.
  • Az egyensúly a hatalom.
  • Hormonális zavarok.
  • Betegség ismeretlen etiológiájú.
tartalmának ↑

Tünetek és diagnózis Miliáris dermatitis

A jellegzetes megnyilvánulása Miliáris dermatitis kell tekinteni a megjelenése egy macska a test apró, kemény tapintású vörös csomók. Ebben az esetben, a vereség elfog testrész, mint például a fej vagy a farok tövénél, vagy az egész testet teljesen. Dermatitis kíséri erős viszketés, kiütések macska fésűk és komoly károkat okoz saját magának. Továbbá, az állat lesz nyugtalan, vagy éppen ellenkezőleg, a lassú helyeken vereség esik gyapjú.

Miliáris dermatitis macskák tünetei és kezelése

Leggyakrabban, a bőrgyógyász kiderül Miliáris dermatitis tünetei már az első vizsgálat alkalmával. Nehezebb, hogy megtalálják a betegség oka. Fontos figyelni arra a helyre helyeit csomók. Ha ez egy olyan terület, a farok tövénél, a burkolat lehet bolha csípése. Ha ez a károsodás a fejét - az állat szenvedett a kullancsokat. A legmegbízhatóbb diagnózist követően kapott egy komplett macska felmérés.

Mivel az oka Miliáris dermatitis leggyakrabban a bolhák, az orvos egy speciális fésű felfedi a jelenlétét. Azt is ellenőrizze, hogy van-e tetvek, amelyek valóban a bőr kaparó vagy tompa oldalán egy szike, vagy egy speciális átlátszó szalagot.A gyapjú lehet használni laboratóriumi tenyészetek olyan körülmények között, amelyek meghatározták jelenlétében gombák és zoster. Eredményeket elérni, és ápolják a kultúra lesz szükség körülbelül két hétig.

Bélférgek által észlelt széklet vizsgálat. Ha az orvos ételallergia, macska előírt vizsgálati etetés. Ennek lényege abban rejlik, hogy az állat több hónapig adott speciális takarmány. Ezután normál étrend folytatódik. Ha Miliáris dermatitis újra teszi magát érezte, biztos lehet benne, hogy a kiütések okozta élelmiszer. Ki különleges macskaeledel, exkluzív összetevők, amelyek hatására az allergia. Nagyon fontos a próbaidőszak kövesse az orvos, és nem pedig kívül nincs más termékeket.

Ha az összes elvégzett tevékenységek nem adott pozitív eredményt, célszerű hozzárendelni, így ellenőrizheti, hogy a reakció antibiotikumok és szteroidok. Így lehetséges, hogy azonosítani bakteriális oka az allergia vagy az orvos fogja felírni a bőr biopszia.

Jelenlétének meghatározására a bőr élősködők, macska vesz egy pár bőr lekapart. Bőrelváltozások okozhat atkák fajok Cheiieiielia, amely más néven vándor korpásodás. Élnek a felső réteget a bőrön. Szintén Miliáris dermatitis a fej, nyak, hát, hát és a lábak gyakran váltja fül atka Otodectes cynotis.

Az ok Miliáris dermatitis képes lesz egy atka Demodex, aki él a hajhagymákat, és okoz ritka macskák Demodex. Tovább parazita válhat provokátor a betegség - rágás tetű Felicola subrostratus.

Emellett jelei Miliáris dermatitis miatt paraziták Microsporum gypseum, Trichophyton mentagrophytes és Microsporum canis, melyek közül az utóbbi az oka a legtöbb zuzmók. Ezért, ha a betegség tartós és nehéz kezelni, ajánlatos, hogy az elemzés a sömör.

Miliáris dermatitis kezelésére

Attól függően, hogy az azonosított okok és a kezelés nevezi Miliáris dermatitis macskáknál. Ha az állat átmegy a más olyan betegségek kezelésében, tanácsos felfüggeszteni úgy, annak érdekében, hogy elkerüljék a reakciók gyógyszereket, ami dermatitisz.

Észlelése esetén ótvar gyógyszereket kell szájon át kell bevenni, és helyileg alkalmazható gombaellenes kenőcs. Azt is meg kell fertőtleníteni a területet állatszállással.

Bakteriális, gombaellenes szerek nevezi csak észlelése után parazita faj. Az allergiás és autoimmun reakciók felírni szteroidokat. Az elején a kezelési dózis nőtt, majd talán a fokozatos csökkenése. Továbbá, azt is beadhatók antihisztaminok, támogatják zsírsavak és bevezetése biotin élelmiszerekben. Sok esetben, amikor az oka Miliáris dermatitis nem világos, akkor ajánlott a kortizon készítmények.

Állatok tulajdonosai nagyon fontos, hogy figyelemmel kíséri az egészségügyi állataik a harcot a bőrrel és bélrendszeri paraziták, amely egy teljes, kiegyensúlyozott étrend. Azt is meg kell fenntartani a tisztaságot a szobába, ahol gyakran van egy macska, és az edényeket, ahonnan eszik.