Miliáris dermatitis macskáknál - okok, tünetek, kezelés

A macskák vannak kitéve különböző bőrbetegségek. Ezt bizonyítja a különböző lekérdezéseket az interneten házigazdák, amelyek a fotó próbálják diagnosztizálni az állat. Az egyik gyakori betegség olyan Miliáris dermatitis macskáknál. Ha bármilyen betegség tüneteit kell kezdeni kezelés az állapotot enyhíti az állat.


Miliáris dermatitis macskáknál - okok, tünetek, kezelés
Miliáris dermatitis - az egyik leggyakoribb betegség között macskák.

Miért van szükség a betegség előfordul

Miliaris bőrgyulladás, amelynek tünetei láthatók a képen, van hatása alatt különböző tényezők.

Az egyik leggyakoribb oka minősül az allergiás reakció. A test egy macska túlreagálni ételek, pollen, bolha csípése.

Bőrbetegség lehet fertőzés eredményeként egy állat. Leggyakrabban, a kórokozók a baktériumok és gombák.

A tünetek jelenhetnek hatása miatt a férgek élnek a szervezetben egy macska.

Miliáris dermatitis okozhatja egy adott reakcióban a gyomor-bél traktus az állat. Ha van egy parazita veszteség, valami megzavarja a működését az emésztőrendszer.

A betegség patológiás körülmények között az immunrendszer a macskák.

Jogsértések azonosítani lehet egy állat, amely táplálja kiegyensúlyozatlan.

Az okok a a tünetek, ami látható a fénykép, társul hormonális betegségek a szervezetben.

Egyes esetekben az oka a dermatitis nem látható. Az orvos végezzen átfogó vizsgálatát az állat testén diagnosztizálására kóros elváltozásokat. Erre azért van szükség annak érdekében, hogy időben és helyesen hozzárendelni kezelést.

Miliáris dermatitis macskáknál - okok, tünetek, kezelés
Elég gyakran az oka Miliáris dermatitis macskák az allergia.

tünettanához

Miliáris dermatitis legtöbb esetben könnyen azonosíthatók. Ez jellemzi a finom kiütés. Azt mutatja be formájában vörös csomópontok, amelyek egy szilárd szerkezetet. A betegség tünetei vannak a képen látható alább.

Lokalizáció elváltozások eltérő lehet. Néha, csomók jelennek meg bizonyos területeken a test: a fej, a farok területén. Egyes esetekben az egész testet károkat.

Amellett, hogy a kiütések macska zavarhatja súlyos viszketés. Karcolás a felszínen a bőr sérült. A macska veszélyeztetheti a integritását a bőrt. Ez vezet a másodlagos bakteriális vagy vírusos fertőzés.Az állat állapota megbomlik. A macska válik lassú vagy nyugtalan. Azokban a régiókban, ahol a helyi kiütés, láthatjuk a feje a testnek. Általában gyapjú maradékot esik. Ezt a folyamatot jól illusztrálja egy fotót a betegség.

Miliáris dermatitis macskáknál - okok, tünetek, kezelés
Tünetei Miliáris dermatitis kiütés vörös csomók, melyek állandóan viszket.

A betegség diagnózisa

Diagnosztizálása miliaris dermatitis, kell, hogy az állat az állatorvos. Ő már során az első vizsgálat alkalmával is, hogy a diagnózis.

De anélkül okait tisztázó betegség kezelés nem ad pozitív eredményt. Ezért, az orvos értékeli a jelenléte bolhák, kullancsok és egyéb paraziták a test az állat.

Mivel a legtöbb esetben vezet dermatitis bolha kikelés meg kell határozni ezeket a parazitákat. Ehhez az orvos egy speciális fésű. Észlelni tetveket az a bőr felszínén kaparás macskák venni. Az orvos használ a tompa oldalán egy szikével vagy átlátszó szalagot.

Diagnostics a zuzmó és gombafertőzés végzik a laboratóriumi elemzés gyapjú. A termesztés kultúra körülbelül két hétig. A kimutatás bélféreg vereség kiad egy székletminta.

Ha feltételezhető, hogy az élelmiszer-allergia kap, a macska néhány hónapig elmegy egy speciális diéta. Különleges, élelmiszer, és a tulajdonos nyomon követi a változásokat a szervezetben az állat. Ezt követően, az állat újra át egy normál étrend. Amikor a kijelzőn kiütés orvos könnyen diagnosztizálható Miliáris dermatitis faj.

Ennek során egy ilyen étrend tulajdonosnak biztosítania kell, hogy az állat nem használ más élelmiszer. Ebben az esetben a kutatási eredmények torzulhat.

Hiányában eredmények a fenti módszerek végezzük annak tesztelése, hogy válaszul antibakteriális szerek és szteroidok. Szintén az orvos úgy dönthet, hogy végezzen a bőr biopszia.

Azonosítani a negatív hatása a paraziták felszínén az állati bőr lekapart venni. A tanulmány kimutatta:

Clamp típusú Cheyletiella, amelyek lokalizált a felső réteg a bőr;

fül atka Otodectes cynotis számára dermatitis a fej, a nyak, hát vissza mancsok;

atka Demodex, aki él a szőrtüszők;

rágás tetű Felicola subrostratus.

Gyakran a betegség megjelenésekor hatása alatt paraziták. Ezek közé tartoznak:

Ők is okozhat a különböző típusú ótvar, beleértve a sömör.

Csak miután a diagnózis, az orvos felírhat gyógyszert. A tevékenység célja nemcsak eltávolítja a bőr elváltozások, hanem a betegség oka.

Miliáris dermatitis macskáknál - okok, tünetek, kezelés
Diagnosztizálása Miliáris dermatitis macskáknál segít az állatorvos.

a betegség kezelésében

Ahhoz, hogy megszüntesse a betegség tüneteit, a kezelést meg kell irányulnia, hogy a megszüntetése tényezők okozta.

Hogy megszüntesse bolhák és tetvek megbízott ügynökei, amelynek keretében van pirethrin. Feldolgozás szükséges nemcsak az állat, hanem többek között élőhelyét. A kezelést úgy végezzük, hogy a szer befecskendezése vagy ha fürdés macskák vízben, amelyhez hozzáadják a készítmény.

Ha a macska talált ótvar, azt mutatják, kültéri használatra fungicid kenőcsök.

Antibakteriális és anthelmintikus kezelés szükséges azonosítani a típusú parazita vagy baktériumok, hogy betegséget okozni.

Ha azt tapasztalja, az allergiás reakció, akkor azt mutatja, a kortikoszteroidok alkalmazása. Adagolás kezelés kezdetben magas, majd fokozatosan csökken. Azt is gyakran írják antihisztaminok.

A tulajdonos kell nézni ki az állati táplálkozás. Ebben az esetben, akkor könnyebben és gyorsabban megszabadulni Miliáris dermatitis. Fontos az is, hogy tisztán tartani az ételek és a macska szobában, ahol lakik.