Milyen gyakran a donor vért, plazmát,

Eljárásokat a donor vér és annak egyik fő összetevője - plazma - különböznek a folyamat-bevitel és a hatása az emberi szervezetben. Ahhoz azonban, hogy a két eljárás, vannak bizonyos korlátozások gyakorisága szállítási donor anyag.Véradás


Per szállítási donor általában visszavonja körülbelül 450 milliliter vért. Ez elég súlyos csapást mértek a szervezetben, így a donorok idő kell, hogy visszanyerje az elvesztett vörösvérsejtek. Ezenkívül meg kell jegyezni, hogy a sebességet a hasznosítás más lesz a különböző emberek.

Így vannak korlátozások számát véradások az év során különböző férfiak és nők számára. A férfiak nem megengedett, hogy a teljes vér akár 5-ször egy év, a nők - akár 4-szer egy évben. Így amellett, hogy megfelel az összes látogatások száma pontok vérvétel általában szabályozott és szünetekkel követő adományokat.

Így, miután a következő véradás szakértők azt javasolják, a következő alkalommal, keresse fel orvosát a dátum legkorábban 60 nappal. Ebben az esetben, miután a donor végzett öt egymást követő véradás, célszerű, hogy egy hosszabb szünetet 3-4 hónap. Ez nem csak helyreállítani a normális állapot a keringési rendszer, a test, hanem annak biztosítása, egy elég magas minőségi jellemzői a donor anyag.plazma benyújtása


Az eljárást plazma amivel egy kicsit bonyolultabb képest: a vér, így tovább tart. Így, ha a vér mintavételezési folyamat általában körülbelül 10-15 perc, a plazma kerítés lesz szükség körülbelül 40 perc alatt.

Ez annak a ténynek köszönhető, hogy a folyamat a mintavételi plazma olyan donorból való eltávolítása után a teljes vér belőle részeket elválasztott plazmát, a fennmaradó komponensek speciális berendezések visszatért a donor szervezet. Ez okozza minimális káros hatása is annak a ténynek köszönhető, hogy a terhelés társított ezt követő helyreállítása, némileg alacsonyabb.

Ennek megfelelően, a megengedett sebesség szállítási plazma donor magasabb, összehasonlítva egy eljárást üzembe teljes vér. Tehát, végezze vérplazma anélkül, hogy kárt a szervezetben lehet 6-12 alkalommal egy évben. Így azután minden adományt kell lennie elegendő ideig, hogy egy kis szünetet, biztosítja a teljes gyógyulás a testnek. Szakértők úgy vélik, hogy az időtartama a szünet legyen legalább 30 nap.