Milyen gyakran lehet vért - a titkok és a szépség zdoovya

Díjazott adomány - egy fontos és tisztelt küldetés. A mi korunkban, a vért biztonságos, és meg kell tenni rendszeresen.

Van azonban számos fontos kérdés, amelyre választ kell tudni a leendő donor javára az egészségre, és nem árt másnak.Ki lehet donor?

Bárki év közötti 18 és 60 éves, súlya legalább 50 kg, amelyeknek helyi regisztrációs.

Amennyire én tudom, már végzett, a következő eljárások:

  • Véradás foglalhat bizonyos terhelést a test, amikor a folyadék nyomásveszteség és pótolni kell. Ebben a tekintetben a bevezetett intézkedések támogatására hivatalos donorok: biztosított fizetett szabadság, stb, valamint bizonyos korlátai ..:
  • A jelenlegi szabályozás szerint Magyarországon vért nem lehet több, mint 1 alkalommal 60 nappal.
  • A férfiak adományozni teljes vért legfeljebb évente 5 alkalommal, a nők nem több, mint 4-szer egy évben.
  • Miután áthaladt a plazma vér vagy komponensek lehetnek 36 nap.
  • Ismételt kézbesítés plazma rezreshaetsya két hétig.
  • Nem lehet vért után álmatlan éjszakát.
  • A nők nem adhatnak teljes vért a menstruáció alatt, és a hét folyamán után. Csakúgy, mint a terhesség és a szoptatás (ez azzal magyarázható, hogy a szoptatás ideje alatt a hormonok nem jön vissza a normál és a test még időre van szüksége, hogy felépüljön a szülés és a szoptatás, általában 1,5-2 év)

donor súlya nem lehet kevesebb, mint 50 kg, a nyomás nem alacsonyabb, mint 100-ról 80.

Milyen orvosi vizsgálat kell eltelnie ahhoz, hogy legyen egy donor?

A térfogatot csökkentjük körülbelül 2-3 napig, és a készítmény, azaz, a szükséges számú vörös vérsejtek, vérlemezkék, hemoglobin szint, stb - akár 40 napig.

Fajtái és jellemzői üzembe felépülési időszakot


Miután a véradás

Ki lehet vért?

Ajándékozó csak akkor lehetséges, az egészséges emberek, akik vezetnek az aktív életmód, ne igyon alkoholt túlzott mennyiségben és ne dohányozzon. Ezek a szabályok vannak mindenki számára, de amikor az emberi élet, az ilyen szervezetek gyakran elhanyagolt. Az egyik csak azt mondják, egy dolog, hogy csak nem tud adni a vér jelenlétében súlyos akut vagy krónikus betegségek.Kezdjük az utilitarista megközelítés. Hála az adományt egy személy rendszeresen ingyenes vérvizsgálatot HIV, hepatitis, szifilisz, a hemoglobin a vörösvérsejtek, ESR, WBC, ESR, stb Vér Mindezen elemzések vesszük ki, hogy a cső, amelybe öntjük a „maradványai” a csövek. Emlékeztetni kell arra, hogy a vérátömlesztés állomások általában a legjobb felszerelést a városban.

Azaz, kivétel nélkül, minden donor szabadon, hogy ellenőrizzék az állam az ő egészségére. Az eredmények megtalálhatók a pár nappal azután, hogy a véradás a kapcsolatot a donor központban útlevelet.

A második pont beszélünk képzés a test és előkészíti azt a nehéz helyzetekben (trauma, sebészeti beavatkozás, a vérveszteség). A statisztikák szerint a súlyos vérveszteség a donor nagyobb valószínűséggel maradnak életben, mint az átlagember.

Blood adományozni több hasznos, mert amint az ugyanazt a statisztikát, az adományozó férfitől 30% -kal kevesebb előfordulását szívroham. A vizsgálatokat közül az amerikai és a finn férfiak, de ez az előny is vonatkozik a nőkre. A keringési rendszer az adományozók, többek között a szív és a legkisebb vérerek, az immunrendszerre, a hasnyálmirigy és más szervek hatékonyabban dolgozni, és segít kiterjeszteni az egészségre.

Valójában a vérveszteség nem károsítja az immunrendszert, és a vonatok is javítja az anyagcserét, és arra kényszeríti, hogy mozgósítsa az egész testet.

Általánosságban, az orvosi szempontok szerint statisztikák és, hogy vért egyedülállóan hasznos. Tehát nyugodtan lesz a donor.

Milyen gyakran adnak vért? Ez a kérdés is érdekes, hogy az adományozók, akik vért alkatrészeket. Ha egy személy letette a teljes vér, a plazma nem tudja 30 napon belül. Leszállításakor csak a plazma, újra lehet végezni a változás 14 napon belül. Abban az évben, akkor nem több, mint 12 liter plazmát.

Nem, nem igazán! Úgy tűnik, ez a mítosz ment a donorok, akik kezdetben valószínűleg túlsúlyos. Blood kert nem kap kövér!

10. Ha egy férfi megvágta az ujját, és eltörte a térdét, majd próbálja megállítani a vérzést gyorsan. Egy önkéntes donor elveszti a vér - ez természetellenes.

Adomány lehet tekinteni, mint egyfajta képzés egy lehetséges vérveszteség. Vészhelyzetben, amikor egy nagy vérveszteség a donor nagyobb valószínűséggel maradnak életben, mint az a személy, aki soha nem adhat vért. Különösen hasznos gyakorlat a nők számára, akik elveszítik a sok vér a szülés során. egyensúlyt a vér teljesen helyreáll egy hónapon belül, de a test „emlékszik”, hogy mit kell tennie, és képesnek kell lennie gyorsan megtalálja az utat egy kritikus helyzetben.

Ebből arra lehet következtetni, hogy a vér vagy az egyes összetevők - nemcsak jövedelmező, hanem a jó a testnek. Frekvencia Szállítási teljes vérből függ neme: Férfi, ez nem több, mint 5 alkalommal egy évben a nők számára - 4. Fontos, hogy a kezelések legalább 60 nap. Ez az idő szükséges helyreállítani és töltsék be a véráramba alkatrészeket. Ajándékozó lehetséges, mint a teljes vér és annak összetevői, például a plazma. Megengedett, hogy a plazma nem több, mint 12 liter évente. Ami a vérlemezkék, hogy annak ellenére, hogy a gyors helyreállítás, célszerű, hogy őket nem több, mint 1 alkalommal havonta. A vértérfogat részek terjedhet 200-400 ml.