Milyen gyakran lehet vért - a titkok és a szépség zdoovya

Díjazott adomány - egy fontos és tisztelt küldetés. A mi korunkban, a vért biztonságos, és meg kell tenni rendszeresen.

Van azonban számos fontos kérdés, amelyre választ kell tudni a leendő donor javára az egészségre, és nem árt másnak.

Ki lehet donor?

Bárki év közötti 18 és 60 éves, súlya legalább 50 kg, amelyeknek helyi regisztrációs.

Amennyire én tudom, már végzett, a következő eljárások:

  • Véradás foglalhat bizonyos terhelést a test, amikor a folyadék nyomásveszteség és pótolni kell. Ebben a tekintetben a bevezetett intézkedések támogatására hivatalos donorok: biztosított fizetett szabadság, stb, valamint bizonyos korlátai ..:
  • A jelenlegi szabályozás szerint Magyarországon vért nem lehet több, mint 1 alkalommal 60 nappal.
  • A férfiak adományozni teljes vért legfeljebb évente 5 alkalommal, a nők nem több, mint 4-szer egy évben.
  • Miután áthaladt a plazma vér vagy komponensek lehetnek 36 nap.
  • Ismételt kézbesítés plazma rezreshaetsya két hétig.
  • Nem lehet vért után álmatlan éjszakát.
  • A nők nem adhatnak teljes vért a menstruáció alatt, és a hét folyamán után. Csakúgy, mint a terhesség és a szoptatás (ez azzal magyarázható, hogy a szoptatás ideje alatt a hormonok nem jön vissza a normál és a test még időre van szüksége, hogy felépüljön a szülés és a szoptatás, általában 1,5-2 év)

donor súlya nem lehet kevesebb, mint 50 kg, a nyomás nem alacsonyabb, mint 100-ról 80.

Milyen orvosi vizsgálat kell eltelnie ahhoz, hogy legyen egy donor?

A térfogatot csökkentjük körülbelül 2-3 napig, és a készítmény, azaz, a szükséges számú vörös vérsejtek, vérlemezkék, hemoglobin szint, stb - akár 40 napig.

Fajtái és jellemzői üzembe felépülési időszakot


Miután a véradás

Ki lehet vért?

Ajándékozó csak akkor lehetséges, az egészséges emberek, akik vezetnek az aktív életmód, ne igyon alkoholt túlzott mennyiségben és ne dohányozzon. Ezek a szabályok vannak mindenki számára, de amikor az emberi élet, az ilyen szervezetek gyakran elhanyagolt. Az egyik csak azt mondják, egy dolog, hogy csak nem tud adni a vér jelenlétében súlyos akut vagy krónikus betegségek.


Kezdjük az utilitarista megközelítés. Hála az adományt egy személy rendszeresen ingyenes vérvizsgálatot HIV, hepatitis, szifilisz, a hemoglobin a vörösvérsejtek, ESR, WBC, ESR, stb Vér Mindezen elemzések vesszük ki, hogy a cső, amelybe öntjük a „maradványai” a csövek. Emlékeztetni kell arra, hogy a vérátömlesztés állomások általában a legjobb felszerelést a városban.

Azaz, kivétel nélkül, minden donor szabadon, hogy ellenőrizzék az állam az ő egészségére. Az eredmények megtalálhatók a pár nappal azután, hogy a véradás a kapcsolatot a donor központban útlevelet.

A második pont beszélünk képzés a test és előkészíti azt a nehéz helyzetekben (trauma, sebészeti beavatkozás, a vérveszteség). A statisztikák szerint a súlyos vérveszteség a donor nagyobb valószínűséggel maradnak életben, mint az átlagember.

Blood adományozni több hasznos, mert amint az ugyanazt a statisztikát, az adományozó férfitől 30% -kal kevesebb előfordulását szívroham. A vizsgálatokat közül az amerikai és a finn férfiak, de ez az előny is vonatkozik a nőkre. A keringési rendszer az adományozók, többek között a szív és a legkisebb vérerek, az immunrendszerre, a hasnyálmirigy és más szervek hatékonyabban dolgozni, és segít kiterjeszteni az egészségre.

Valójában a vérveszteség nem károsítja az immunrendszert, és a vonatok is javítja az anyagcserét, és arra kényszeríti, hogy mozgósítsa az egész testet.

Általánosságban, az orvosi szempontok szerint statisztikák és, hogy vért egyedülállóan hasznos. Tehát nyugodtan lesz a donor.

Milyen gyakran adnak vért? Ez a kérdés is érdekes, hogy az adományozók, akik vért alkatrészeket. Ha egy személy letette a teljes vér, a plazma nem tudja 30 napon belül. Leszállításakor csak a plazma, újra lehet végezni a változás 14 napon belül. Abban az évben, akkor nem több, mint 12 liter plazmát.

Nem, nem igazán! Úgy tűnik, ez a mítosz ment a donorok, akik kezdetben valószínűleg túlsúlyos. Blood kert nem kap kövér!

10. Ha egy férfi megvágta az ujját, és eltörte a térdét, majd próbálja megállítani a vérzést gyorsan. Egy önkéntes donor elveszti a vér - ez természetellenes.

Adomány lehet tekinteni, mint egyfajta képzés egy lehetséges vérveszteség. Vészhelyzetben, amikor egy nagy vérveszteség a donor nagyobb valószínűséggel maradnak életben, mint az a személy, aki soha nem adhat vért. Különösen hasznos gyakorlat a nők számára, akik elveszítik a sok vér a szülés során. egyensúlyt a vér teljesen helyreáll egy hónapon belül, de a test „emlékszik”, hogy mit kell tennie, és képesnek kell lennie gyorsan megtalálja az utat egy kritikus helyzetben.

Ebből arra lehet következtetni, hogy a vér vagy az egyes összetevők - nemcsak jövedelmező, hanem a jó a testnek. Frekvencia Szállítási teljes vérből függ neme: Férfi, ez nem több, mint 5 alkalommal egy évben a nők számára - 4. Fontos, hogy a kezelések legalább 60 nap. Ez az idő szükséges helyreállítani és töltsék be a véráramba alkatrészeket. Ajándékozó lehetséges, mint a teljes vér és annak összetevői, például a plazma. Megengedett, hogy a plazma nem több, mint 12 liter évente. Ami a vérlemezkék, hogy annak ellenére, hogy a gyors helyreállítás, célszerű, hogy őket nem több, mint 1 alkalommal havonta. A vértérfogat részek terjedhet 200-400 ml.