Minden, ami a termesztés paradicsom palántákat az otthoni

Első nagy paradicsom termés sok tényezőtől függ. Az első helyen - a magok jól megválasztott és jól termesztett palántákat. A mi időjárás elérni érési paradicsom csak akkor lehetséges a csemete ültetés módszer, és biztosítja a minőséget és a természetesség ültetési anyag csak egy esetben - ha termesztett paradicsom palántákat a haza.Kiválasztása és előkészítése ültetési anyagok

Növekvő hajtások otthon mindig kezdődik a válogatott magvak ültetés. Paradicsomfajta most a sokféle a piacon, ami könnyű eltévedni. Így kezdeni, válasszon egy fajta, amit nőttek korábban, és adjunk hozzá néhány más, tetszett. Ha vásárol, úgy az időzítés gyümölcs érése, a növény magassága és tisztaságát tenyésztés.

Paradicsom palántákat lehet termeszteni a hazai jó minőségű vetőmag hibridek. Az utóbbi mindig a csomagoláson van jelölve F1. Növények magjaiból különböző lehet megtartani, és átviteli tulajdonságainak „örökölt”, ahol mind pozitív, mind egyformán negatív. Tól termesztett gyümölcs ezután begyűjtött magok a következő ültetés.

Szakértők úgy vélik, a hibridek jobb anyagok a növekvő zöldség óta szinte minden esetben jobb kitermeléssel, betegség és időjárásálló, gyorsabb érés, hogy a mi rövid nyári egy hatalmas plusz. Azonban az ár számukra lesz jobb minőségű vetőmag és a későbbi szaporodás, ezek nem alkalmasak, ezért a gyümölcsök szeretett hibrid fajta nincs értelme gyűjteni a magokat - bármi a minőséget kinövi ezt nem lehet, nem számít, milyen nehéz. A növény a legjobb otthon paradicsom hibrid fajták.

Minden, ami a termesztés paradicsom palántákat az otthoni

Így azt feltételezzük, hogy a magok kiválasztott, megvásárolt és mentálisan felkészült a folyamat egy otthoni csemete. Azonban, mielőtt őket a földbe kell tenni számos tevékenységet, hogy felkészítse őket:

 • Öntsük a zsákok tartalmát vásárolt vizuális megfigyelés. Ha vannak üres mag, törött vagy nagyon kicsi - eltávolítjuk őket teljesen. magok void lehet meghatározni, a cuccot dobott egy pohár szóda, só perces 5. Minden, ami a felszínre - nem alkalmas az ültetésre. Ezek az üres magok. Ahhoz a folyamathoz, szükségünk van azok maradtak alul. Ezeket gondosan kell öblíteni tiszta vízzel.
 • További dekontaminált magvakat merítjük őket egy alig meleg gyenge kálium-permanganát oldattal, tartunk 10-15 perc. Kálium-permanganát előnyösen lehet helyettesíteni hidrogén-peroxid (5 ml hígított, 100 g víz), az oldatot is meg kell alig meleg fok 40.Margantsovka paradicsommag
 • Egyes kertészek részt vesznek lágyító mag. Meg lehet próbálni ezt a módszert használva az anyag egy része, hogy hasonlítsa össze az eredményeket a termelés a termés. A módszer abból áll, fenntartásában a duzzadt mag a hűtőszekrényben 1-2 napig.
  Minden, ami a termesztés paradicsom palántákat az otthoni
 • Ezután elterjedt a magokat nedves szövet csírázásra. Próbálja meg rendezni őket úgy, hogy minden mag feküdt külön, és nem foglalkoznak a szomszédok. Élvezheti a magokat a műtrágya oldat, ez növeli a csírázást. Tablettasajtolást féle nyomelemet is vásárolt a boltban. Fedjük le a paradicsom magokat az azonos ruhát, tedd meleg helyre, és ebből következik, hogy az anyag mindig nedves. Akkor fóliával lefedjük a tetején a szövet. Körülbelül 2-3 nap kapsz az anyag teljesen kész ültetés.

Felkészülés a talaj és a hely

Amíg a jövő otthoni palánták magról felkészülés a leszállásra, előkészíti a talajt. Előkészíti a talajt a paradicsom több szempontból, egyetlen előfeltétele - meg kell laza. Ez úgy érhető el különféle adalékanyagok a gyep talajban, mint a tőzeg vagy fűrészpor. Jól fejlett palántákat kókuszreszelék rost, amely ásványi anyagokban gazdag előnyös a növények fejlődését, és aktívan ellenezte a fejlesztési rothadás.

Minden, ami a termesztés paradicsom palántákat az otthoni


 1. Vegye egyenlő arányban a kerti föld, humusz és a tőzeg. Hozzáadása fahamu (keveréke 1 egy vödör menne 0,5 literre ash), szuperfoszfát (kellően körülbelül 2 gyufásdobozban a talajra vödör) és vizet szükséges párásítás.
 2. Vegyünk egyenlő arányban a föld kert, folyami homok, tőzeg vagy komposzt. Ezután, egy vizes oldatot készítünk a trágyák. 10 I vízzel kell 20 g kálium-szulfátot, 10 g karbamidot és 30 g szuperfoszfát.

Ön is használja a normál virágföldet zöldségek vásárolt a boltban, hogy készen áll, és nem tartalmaz adalékanyagokat van szükség.

Most el kell készíteni konténerek palántákat. Ott kell, hogy vezérelje a személyes preferenciák. Használhatja bármilyen edények, dobozok és egyéb tartályokat. Meg lehet vásárolni, hogy a különleges miniteplichki.

Paradicsom - hő-szerető zöldségeket, így próbálja válasszon egy helyet a termesztés palánták napos és meleg. Optimális hőmérséklet 22 fok.

vetés ideje

Vetés folyamat egyszerű. Válogatott csomagolások elaludni előkészített talaj, jó hidratáló, takarófólia egy darabig, hogy egyenletessége párásítás. Hagyjuk 5-6 chasov.Rassada paradicsom, fóliával

Ültetés dobozok - hogy sekély barázdák 1 cm, ültetési cserépben - kis mélyedéseket. Óvatosan dobja a magot a földbe. Akkor használja ezt a fogpiszkáló. Ha ültetés egy horony távolság között tartjuk 2 cm és 5 cm-es magok közötti barázdák. Óvatosan por a földre, és hidratáló kirakodási helyén permetező segítségével.

Hogy gyorsítsa csírázási tartály magokat bevonjuk egy filmmel, ami üvegházi körülmények között. Amint a növények kihajtanak, ez körülbelül 5-7 nap, a film el kell távolítani.

Care palánták

Care palánták - a legfontosabb szakasza növekvő paradicsom. A kezdeti szakaszban a hőmérséklet a szobában, ahol vannak olyan növények, kell lennie + 22-23 fok. Szükség esetén el kell végezni vagy locsolással felülúszót szűrt csapvízzel, szobahőmérsékleten. Fit és az esővíz.

Minden, ami a termesztés paradicsom palántákat az otthoni

Körülbelül egy héttel később kezdjük, hogy fokozatosan csökkentsék a hőmérséklet 5-7 fok + 17-19. Már ebben az időszakban, akkor szellőztesse ki a helyiséget, de kialakulásának elkerülésére a huzat. Amikor a növények jól fejlettek (az első valódi levél nőtt 5 cm), paradicsom kell beültetni. Javasoljuk, hogy vágja le a fő gerinc egy harmadik, serkentik képződését kiterjedt gyökérzet. Ismételt kirakodott mélyedéssel sziklevél levelek.

Mi van, ha a kis napsütéses napok és kapsz ideges, hogy a palánták fejleszteni rossz? Akkor használjuk a további fluoreszkáló világítás. Kapcsolja lámpa 18 órán át. De sok termelő nem, és a palántákat nincs rosszabb.

Ne feledje, hogy a víz a palántákat periodicitással körülbelül egyszer egy héten, hogy a paradicsom gyökérrendszer jól fejlett. Ha észreveszi, hogy a palánták túl feszített, akkor csökkentenie kell öntözést és csökkenti a hőmérsékletet a helyiségben. Tudod etetni a palánták egy kis szuperfoszfát műtrágya vagy kész „Gumi” zöldségek és a „Bajkál EM-1”. Mielőtt a partra kell megkeményíti a növények, fokozza szellőztetés. Akkor majd transzfer a kész palántákat üvegházban, és hagyjuk néhány napig, megnyitva a szellőzők egy rövid időre. Megkötés után a növények készen állnak a transzfer tartós növekedés. Most már ismeri az összes főbb szakaszait és a finomságok, hogyan növekszik palánta paradicsom otthon. Ezért szeretném, ha jó eredményeket és jó termés.

Keresi bejegyzés, akkor megtanulják, hogyan növekszik az egészséges palánták paradicsom otthon, hogyan és milyen időkeretben is növekszik.

A magról termesztett egy ablakpárkányon, kezd keményedni, melyen dobozok délután a szabadban. Az égési sérülések elkerülése pritenyayut palánta, hogy megvédje őket a ragyogó napsütésben.

 • Május elején kezdenek növények zöldek és zöldségek, amelyek valamilyen okból nem ültettek az elmúlt hónapban. Itt beszélünk ezekről a zöldek és a zöldségek, mint a sárgarépa, fehérrépa, retek, hagyma (a toll), petrezselyem, spenót, retek, kapor, borsó, zsázsa, koriander, sütőtök, kínai kel.

 • Ne permetezzen kert koncentráljuk műtrágya vagy Vitriol - lehet mérgezni rovar beporzó rovarok számára. Permetezés végezhetjük karbofosom, de csak addig, amíg a virágos növények a kertben, ha szükséges.

 • Májusban még nem késő oltására alma, de a metszés gyümölcsfák most el kell halasztani az őszi.

 • Szükséges, hogy a profilaktikus kezelését kerti növények betegségekkel szemben: az első permetezés előtt végezzük virágzás, a második permetezést azonnal végrehajtjuk a virágzás után 1% Bordeaux folyadék (100 g 10 liter vízben).

 • Úgy kezdődik a rendszeres fűnyírás. Hogy könnyebb vágni, el kell járni a gyepen idején stop. Ha szükséges, végezze el horonyvágó gyep gyep és a műtrágya. Nem túl késő a növény egy új gyep, füves réten.

 • Törpe fajták uborka, paprika, padlizsán és paradicsom alulméretezett második felében a hónap igen alkalmas üvegház. Üvegházi uborka megöntözzük meleg vízben, amíg csak napos időben, reggel vagy este. A hő uborka azok sekély gyökérzet öntözési igények egy nap alatt.