Mindent a bor

bor # 40; a latin. vinum # 41; - szeszes ital alkohol 9-20 # 37; vol. amely eredményeként kapott teljes vagy részleges erjesztésével szőlő vagy gyümölcslé. Néha juice szánt fermentációs, alkoholt adunk, élesztő, és egyéb anyagok. Kutató tudomány bor nevezik borászatban.


besorolása borok

A minőségi ízvilága különböző típusú bor számos tényező, mint például jellemzőit bor termelési technológia, a természetes környezetre, amelyben az termett alapanyagok ital gyártása, valamint számos más tényező. A borok egy csomó fajta, és eltérhet a megjelenés, a kémiai összetétel, minőségi jellemzők, érzékszervi tulajdonságait.

A legtöbb teljes körű tájékozódás borok igényel besorolás - egy kóstoló elosztórendszer csoportokba összetételük alapján, jellemző tulajdonságai és jellegzetességei vannak. Minden ország, amely termel bort, használja a saját besorolását borokat.
A szín és érési időszak

A szín és a futamidő öregedő bor van osztva:
fiatal # 40; bor, rövid idő alatt # 41 ;;
fűszerezett;
szüret # 40; a legmagasabb minőségi szüreti borok esetében, amelyek felhasználásával készült azonos szőlőfajta, hogy megőrizze az íze és aromája az ital. Az ilyen borok bizonyos szőlőtermő területein # 41 ;;
gyűjthető.
Attól függően, hogy a színe a bor bocsát fehér, vörös és rosé wines. Az orvosok úgy vélik, hogy a vörösbor fajták a legtöbb gyógyító, mert az ilyen borok nagy mennyiségben tartalmaznak antioxidánsokat. Fehér borszőlő gyakran hasonlítják a nap, mint ez a bor minden hasznos eleme szőlő, hozta össze a napenergia. Természetes szőlőbor megtestesítik a különböző nyomelemek, enzimek, vitaminok és más tápanyagok, talán ez az, amiért a régi orvosok hittek gyógyító bort inni.


Az alkohol- és a cukor

A különleges borok is tartalmazhat természetes méz bor nyert természetes erjedés. Ez az édes desszert bor, méz és hangsúlyos virágcsokor. Az ilyen borok tartalmaznak 13,3-15,5 # 37; vol. alkohol. Természetes méz bor egy átlátszó folyadék nélküli idegen szennyeződéseket és üledék, amelynek halványsárga vagy aranysárga méz színe. Borok Bouquet ez magában foglalja a kizárólag természetes összetevőkből: gyümölcs, gyógynövények, fűszerek.
európai osztályozási

A kultúra borfogyasztási magában foglalja a három érzés:
megjelenése bor;
illata;
az íze.
Megjelenése ital értékeléséhez jellemzők, mint a színes, fényes, tisztaság, folyékonyság. Ezért a megjelenése a hiba ne okozzon csak a pozitív érzelmek. Az illata a bor határozza az első helyen, aroma és zamat. Szakemberek megkülönböztetni több mint 500 aromaanyagokat befolyásoló ízű bor. Az ilyen anyagok tárgya gyümölcs illata # 40; ribiszke, málna # 41;, virágillat # 40; rózsák, rózsa # 41 növények;, szag # 40; széna, fű, aljnövényzet # 41; vagy szagát empirematichesky # 40; pirított kenyér, mandula, kávé # 41;.

Annak érdekében, hogy teljes mértékben érezni a szagát a bor, legyen óvatos, hogy töltse egyharmadát a megfelelő pohár bort, majd anélkül, hogy rázza a pohár, belélegezni az aroma az ital. A szag, akkor azonnal érezni a szagát az úgynevezett „első ösztön”. Ezt követően meg kell, hogy dobja fel körkörös mozdulatokkal egy pohár bort, és lélegezzük be az illatot újra. Így, ha úgy érzi, az íze és illata a „második ösztön.” Egy igazi ízét a bor ismerete szükséges, ízlés szerint a következő: egyre egy kis bort, tartsa a szájába, átadva a fogak között és az ajkak. Így lehetséges, hogy megbecsüljük az édes, sótartalom, savas és a keserű bor. Csak ezt követően meg kell tenni a teljes ital, amely segít meghatározni a simaság, lágyság, vagy éppen ellenkezőleg, a játékosság, buborék, közömbösség vagy meleg bort.