mirotochenie ikonok

Mi Miro?


Laboratóriumi vizsgálatok azt mutatták, hogy a kenőcs - egy szerves eredetű folyadék. Hogyan jelenik meg a szentélyt, máig megmagyarázatlan. Ennek eredményeként a nedvesség tanulmányok egyikéből vett a sírás ikonok, azt találták, hogy „ez nagyon is valóságos könnyeket.” Miró megjelenik az ikon szó szerint „a semmiből”. Néha van nedvesség és megduzzad az üveg szentély, amely a képet, vagy hat maga az ikon alatt. Ókor vagy újdonság ikonok, anyaga nincs értéke; Lehet mirotochit kép, fa, papír, üveg, és így tovább. n.Megjelenés, szín, textúra kapott folyadékot változhat egy sűrű, viszkózus gyanta előtt a harmat, ezért néha beszélni „eleotochenii” vagy „rosotochenii”. Ez lehet az édes illat. Az alakja és mérete a cseppek is más. Néha lefedik a teljes képet, és néha mintha streaming bizonyos pontokon. Tág értelemben a mirotocheniya bármely csodálatos megjelenése a nedvesség a ikonok és szent tárgyak. Gyakran előfordul, hogy miután a kenet váladékozó világban előfordul gyógyító különböző betegségek.

A csodálatos ikont


Története az ortodox egyház mintegy ezer képet, híres csodák. Többségük - a képek az Istenanya. Ennek fő oka a tisztelet a kép, mint egy csodálatos ajándék volt hiteles konkrét segítséget az emberek, a betegek gyógyítását, közbenjárás az ellenségeik, tűz, és az elemeket. Néha ezt a támogatást megelőző vagy azt kíséri természetfeletti esemény: A Szűzanya maga jön egy álom, vagy egy látomásban, és megmondja, hogy hol és hogyan találjuk meg az útját; ikonok parádéztak a levegőben, lement vagy felemelkedett magukat; őket izzik, amikor megfigyelt megtalálása (Elets-Kiev, Czestochowa-Tyvrovsky, Tsarevokokshaisk, Zhirovitskaya "Irgalmas", Akhtyrskaya, Galich, Dubovitskaya) alapján illatanyag ( "Eleotochivaya") hangok ( "Quick hogy hallgassanak" Yugskaya, Smolenskaya- Solovki), maga az ikon frissül (Kasperovskaya) vagy felélesztette a rajta kép ( „Váratlan öröm” Seraphim Ponetaevsky).Néhány kép varázslatosan sugároz vér, könny, mirhát. Véráramlást ( „megöletett” Dolisskaya, Jong-stohovskaya, Iver, Ciprus, Pahromskaya „Váratlan öröm”), általában - a sebeket a képet, majd a fegyelem, akik sértve a szentély. Könnyek gördülnek a szemét a Virgin ( "könnyező" Tikhvin Athos, Elias-Kiev, Pryazhevskaya, Ryaditenskaya, Kazan-Vysochinovskaya, Kazan-Kargopolskaya "Érzékenység" -Novgorodskaya, Kaplunovsky, Mirozhsky "Omen" - Novgorod, Korsun-Izborsk), és az érzékelt jeleként gyász az emberek bűneiért, és ennek a jele a Lady of Mercy, sír az ő chadah.

KAMPÁNY JELEK

És Miro, és a vér


Hívek Szentháromság a falu régi Valovay, 200 km-re Penza előestéjén Húsvét tanúi szokatlan jelenség: ikonokra fut le a mirha, és állt ki a vér. „Az elmúlt évben már 27 ikonok streaming mirha, de két héttel Húsvét előtt, akkor lett különösen erős” kiáltás: „A hat ikonok általános zakrovotochili.” - mondta a gyülekezeti vén Gennagyij hántolatlan. „Eleinte néztük az ikon” keresztre feszítés „homlokán Jézus, a vörös cseppek, akkor folyt vér szivárgott Utána jött az ő kezét, lábát, a bordák.” - mondta. Egy kicsit később zakrovotochili „Szent Arc”, „Megváltó Blessing”, „Megváltó Mindenható”, „Vízkereszt”, a másik „keresztre feszítés” - csak azok az ikonok, amely ábrázolja Iisus Hristos. Mindegyikük vagy az oltár, vagy a közelébe. Miután a szolgáltatás, a hívek összegyűlnek gyapjú és zsebkendők ki az ikonok, amelyek áramló mirhát. Ezután a hívők alkalmazza azokat a fájó helyet, és gyógyítható. „A fiam Vladimir fájó lábak, a művelet is csinál az egyik lábát olyan beteg, hogy nem tudott aludni éjjel tettem neki egy zsebkendőt átitatott a világon, és a fájdalom már elmúlt ez sokkal jobb ...” - mondta az egyik a hívek. Minden mirotochaschie ikonok ezen egyház szokott lenni az otthonokban a hívek. És egyik sem soha áramlott mirha, sokkal kevesebb vérzés. És csak a templomban volt a csoda.