Mit és hogyan kell mosni, a baba orra hideg otthon

Orrcseppek nem a leghatékonyabb és a gyors módja annak, hogy leküzdjék a nátha. Ez igaz a felnőttek, hanem a gyermekek számára, sajátos, hanem azért, mert a szülők kénytelenek keresni más kezelési módszerek. Az egyik további technikák az orr gyomormosás, ami még egy gyerek is lehet végezni otthon. Ahhoz, hogy a kezelés helyes volt, akkor nagyon fontos, hogy tanulni nem csak a szabályok mosás, hanem, hogy milyen készítményeket és eszközöket lehet használni erre a célra.Mit és hogyan kell mosni a baba orrát egy hideg otthon

Tünetei a nátha a gyermekek

Tünetei a megfázás a gyermek minden szülő tudja. A kezdeti szakaszban beszélünk égő és viszketés az orrban, nyálkahártyák szárazsága. Ugyanakkor ez jelezte rosszabbodását orrlégzés. Az alábbi tünetek - jelentése:

 • a megjelenése nagy folyás az orr, ami a légzés szinte lehetetlen;
 • esetlegesen szóló, a fülek, a hőmérséklet emelkedése mutatók, vizenyős és állandó tüsszögés;
 • orrfolyás kíséri étvágytalanság és fejfájás.

A harmadik szakaszban a támadó kell háromtól öt napig. Ekkor történt, hogy az orr kezdenek megjelenni muko-gennyes váladék. Természetesen annak érdekében, hogy enyhítse ezt a feltételt, akkor meg kell tudni mindent arról, hogyan töltik az orr gyomormosás gyermek.

Indikációk, ellenjavallatok és a folyamat leírása

Ezek az eljárások hasznosak nemcsak nátha miatt megfázás, hanem az észlelési orrpolip, arcüreggyulladás, mandulagyulladás. Ezen kívül a gyerekek mosni hasznos lesz a bronchitis, az asztma és a depresszió is. Az ilyen kezelés lehet végezni két módon: szabad folyadék áramlását, és is köszönhető, hogy különleges takarmányozási túlnyomásos tisztítófolyadékot.

Annak érdekében, hogy a tisztogatás a orrjáratok az első módszer, akkor erősen ajánlott használni minden bankot, hogy van egy hosszú orr. A leggyakoribb eszköz a teáskannát. Ha beszélünk, hogyan kell mosni folyadékáramban lefolytatott, lehetséges lesz, hogy vagy a fecskendő vagy fecskendő tű nélkül.

Közvetlenül a szükséges eljárást a gyermek, hogy a bizonyos javaslatok:

 • kihajol bármilyen medencében, kapcsolja be a fejét kissé oldalra, és kinyitotta a száját;
 • folyadékáramlás kell irányítani úgy, hogy szabadon folyt az egyik orrlyukba, és öntjük a másik;
 • Az is fontos, hogy ismételje meg az eljárást a másik oldalon.

Mit és hogyan kell mosni a baba orrát egy hideg otthon

Aluli gyermek hároméves foglalkozni orrfolyás végre öntözés, azaz eltemetni sem a folyadékok (legjobb sóoldat). Ez úgy történik, pipettázással, majd a folyadékot eltávolítjuk, egy légfúvó leszívtuk. Ott van egy ilyen eljárás gyermekkorban Ellenjavallatok: allergiás reakció, az epilepszia, néhány pszichológiai rendellenességek, veleszületett formája gyomorhurut, sárgaság. Ezután szeretnék részletesebb választ arra a kérdésre, mint mosni a baba orra egy hideg otthon.

A leggyorsabb módja - sós víz

Sokoldalú és gyors jogorvoslat sós víz, amely már sikeresen alkalmazták a nátha kezelésére gyermekeknél. Ugyanakkor fontos, hogy ne adjunk a készítmény nagy mennyiségű sót. Tegyük fel, hogy egy üveg 200 ml köteles elhelyezni egy harmadik óra. L. sót. Ezt követően adjuk a már előre elkészített oldatot néhány csepp jód (nevezhetjük néhány látszatát tengervíz). Ezenkívül só ebben a recept lehet használni közönséges szóda, és a tengeri só hasonló arányban.

Alkalmazása gyógyászati ​​készítmények

Ideális esetben gyógyszertár szabályozására szolgáló eszközt egy hideg sóoldattal és 0,9% NaCl-oldattal mossuk. Az utolsó rész elég könnyű készíteni otthon, feloldjuk egy liter vizet kilenc gramm. NaCl. Fiziológiás sóoldat hasznos és nélkülözhetetlen, mert nagymértékben hozzájárul nedvesítése nyálkahártyáját. Ezen kívül, hogy képes pontosan a felülettel szintben nyálka vastagszik, így biztosítva a mechanikai tisztító az orrjáratok.

Lehet sóoldattal mossuk orrjáratok, hogy végezzen az öntözés egy hideg, még a csecsemők. Hogy biztosítsa a fertőtlenítő klórhexidin készítmények rangsorban, kész gyógyszertár furatsilina megoldás. Azonban bemutató legfrissebb azt jelenti, hogy nem tud nyelni, ezért csak felügyelete alatt a szülők, hogy öblítse fordult teljesen biztonságos.Mit és hogyan kell mosni a baba orrát egy hideg otthon
Babák, még a kisgyermekek is lehet biztonságosan válassza ki a listából a gyógyszerek gyógyszerészeti készítmények mosás, például, Dolphin vagy humor. Ezen túlmenően, a jelen listán:

 • Physiomer;
 • Aqua Maris;
 • Akvalor baba (kisgyermekek számára), és Akvalor célja a gyermekek és a felnőttek körében
 • Marimer;
 • Salin.

A használata kamilla főzet

Öblítsük le a baba orra egy orrfolyás és fülledtség is lehet a segítségével a főzet a kamilla. Az előnye ez az eszköz a gyulladáscsökkentő hatása. Száraz kamilla, természetesen árulják minden gyógyszertár. A találmány növényi kell sört, hogy vízfürdőben, majd hígítjuk a forró vizet egy aránya 12:59.

Mit és hogyan kell mosni a baba orrát egy hideg otthon

Ezzel az eszközzel lehetséges lesz még a legfiatalabb kivételével, természetesen a jelenléte egy allergiás reakció. Ugyanakkor hiba lenne, hogy egy főzet kettőnél több alkalommal 12 órán keresztül. A hasznosítási arány általában hét-tíz napig, de ahhoz, hogy a maximális hatás, akkor nem áll le azonnal mosás után állapotának javítása az orr.

Egy másik eszköze készítmény hozzáadása húslevest kamilla Calendula és zsálya (mindegyik alkalmazzuk mennyiségben egy elem. L.). Mosószerek a mosás lesz kész, ha a keverék kerül bemutatásra az összetevők között, és főzzük három percig kis lángon. Ezután készítményt infúzióval hővé mintegy 30-40 percig, óvatosan szűrjük és szobahőmérsékletre hűtjük. A szemet az orr egy hideg otthon ez az eszköz is lehet minden nap - lehetőleg reggel és este.

Hogyan kell használni egy tölgyfa kérge

Szárított és még fertőtlenítő hatása algoritmus jellemzi a főzet alapján készített tölgyfa kérge. Annak érdekében, hogy előkészítse az eszközöket a képviselet, akkor erősen ajánlott, hogy egyetlen elemet. l. kéreg 500 ml vizet. Öt évnél fiatalabb gyermekek alacsonyabb dózis vagy kétszer, például, felére hígított húsleves már elő van készítve tölgykéreg hasonló összetételű, de a használata a százszorszép.

Mit és hogyan kell mosni a baba orrát egy hideg otthon
A válasz arra a kérdésre, hogyan kell mosni a baba orrát egy hideg otthon, lehet, hogy még a mosófolyadék főtt vízfürdőben. A fürdő lehet a következőképpen állítjuk elő:

 • egy serpenyőben helyezni a nagyobb alsó ruhával a szövet, vizet öntenek 20% -a teljes mennyiség, és felforraljuk;
 • után vizet forralnak a pán öntjük kisebb szükséges számú előre forralt vízzel;
 • kis serpenyőben belsejében elhelyezett nagy;
 • hogy a tűz kisebb és nem tartott tovább 30 percnél;
 • majd vissza az alapok a hőt, így ez az abszolút jó.

Szeretném felhívni a figyelmet a szülők arra, hogy hosszú ideig használt tölgyfa kérge nem engedélyezett. Az a tény, hogy ő komolyan szárítja a nyálkahártyát és akár provokálni allergiás reakció.

A felhasznált egyéb megoldások

Azonban a kéreg tölgy végre - ez nem az egyetlen válasz a kérdésre, mint hogy mossa ki az orrát a hideg gyermek. Különösen akkor lehet használni erre a zöld tea. Annak érdekében, hogy oldatot készítünk, lehetőség van arra, hogy használja a terméket látható a következő mennyiségben: a fél-egy tk .. hígítjuk 200 ml forrásban lévő vízben. Ezután azt jelenti, hogy szükség lesz, hogy nyomja meg a 15-20 percig, míg a szakértők szerint, a kevésbé robusztus a megoldás, annál kisebb a valószínűsége az allergiás reakció. Ezért, annak érdekében, hogy helyesen használja a zöld tea mosás, kívánatos, hogy a kezelés megkezdése minimális mennyiségű készítményt.

Ezen felül, akkor igénybe arra is, hogy a hulladéklerakó mosó oldatot mindkét orrnyílásba egy gyermek. Erre a célra több pipetta, és rendkívül meleg személyzet. Miután adatok manipulálásával a gyermek kell fújni az orrát, különben a kezelés nem tekinthető hatékonynak.

Öblítés az orr csecsemők

Orrfolyás is előfordulhatnak egy csecsemőt, és ezért minden szülőknek tudniuk kell, hogyan kell mosni az orr ebben az esetben. Beszél az alapvető szabályokat, figyeljen arra, hogy:

 • szükség előzetes egyeztetés gyermekorvos;
 • hagyományosan alkalmazott mosási gyapjú, steril pipettával, és egy gyermek szívókészülék (készülékek eltávolítására nyálkát a nazális területen). Azt is fel lehet használni, lágy gumi izzó hegyét;
 • mielőtt a tényleges mosási szükséges elvégezni a tisztító fúvóka baba kiszáradt crusts;
 • baba hátára fektetve és végzik a kéreg eltávolítása révén flagellumaiból gyapjú, melyet előzőleg nedvesíteni forralt vízzel.

Jellemzően ez a lépés nem fog sok időt és azt követően, hogy lehetséges lesz, hogy közvetlenül a mosás. Dropper mindkét orrlyukba eltemetett legfeljebb egy vagy két csepp oldatban. Jól alkalmazható koncentrált formában vagy keverék só, például húsleves kamilla.

Fontos, hogy ne öntsük egy nagy összeget, mert ebben az esetben a folyadék képes áthatolni teljesen a fül, hogy lesz elég fájdalmas. Miután a instillációja oldat, a szülők kell tennie 1-2 perc alatt oldódik betétek az orrát. Ezután a felhalmozódott nyálkát szívja útján eszközök, például egy aspirátor vagy gumi táska.

Mit és hogyan kell mosni a baba orrát egy hideg otthon

A végső tisztítását a gyermekek orra használata javasolt csillók száraz gyapjú végre forgómozgást. Ez lesz megszabadulni minden hatását a megfázás, és jelentősen felgyorsítja megszabadulni a nátha. Fontos szem előtt tartani, hogy például, sóoldat nem alkalmazható ötnél több alkalommal 24 órán belül. Az is kívánatos, hogy a hasznosítási arány általában nem több, mint egy hét. Ez ebben az esetben a szülők már nem lesz olyan kérdés merül fel, hogy mit vagy hogyan kell mosni az orr gyermek otthon a hideg.

(Még nem értékelték)