Mit és hogyan kell tisztítani a bronzérmet otthon

Ha egy bronz dolog erősen oxidált, és kialakult egy csomó patina, tisztítására használt savas oldatokat. Munka savak, kövesse a biztonsági utasításokat és viseljen gumikesztyűt a kezét.Keverjük össze 1 liter víz, 10 g kálium-dikromát és 20 ml kénsavat. Helyezzük a terméket az elkészített oldatot, és hagyjuk, amíg teljesen fel nem oldódik patina. Öblítsük dolog folyékony ammóniában, majd öblítsük le tiszta vízzel és szárazra töröljük.

A keveréket ecetsav és fűrészpor az oxidációhoz a gyenge és a kis formációk patina. Pour fűrészpor 9% ecetsav és duzzadni hagyjuk. Tiszta bronz készített készítmény és dörzsölje gyapjúszövet. Tisztítás után alaposan öblítse tiszta vízzel, és szárazra töröljük.

Mélytisztitása bronz dolgokat, használata az oxálsav. Mix 10 liter vizet és 200 ml savas. Helyezzük az elkészített oldatot, és hagyjuk a témát, amíg a teljes eltávolítása-oxid és a szennyeződés nyomait. Vegye ki a terméket az oldatból, öblítés és száraz.házi tészta

Tisztítása a bronz a haza a patinaréteg, szennyeződés és korrózió jól alkalmazhatók paszta a vegyületet a könnyen rendelkezésre álló eszközökkel. Íme néhány a recepteket.

Keverjünk össze 2 evőkanál. l. só és 2 evőkanál. l. lisztet. Adjuk hozzá a keverékből egy ecetet pépes állaga. Alkalmazza a terméket egy bronz dolog, és a lengyel egy puha ronggyal, hogy ragyog. Ismét alkalmazni a pasztát, és hagyjuk 30 percig. Öblítsük vízzel és törölje szárazra.

Következő paszta készült 2 evőkanál. l. szóda és citromlevet vagy hígított citromsav. Hígítsuk szóda zagy formában terméket, és dörzsölje. Lengyel egy gyapjú ruhával. Szennyeződés eltávolítására a ráncok és más nehezen hozzáférhető helyeken, egy fogkefével. A tisztítás után a termék elhagyja a pasztát egy fél órát. Öblítsük tiszta vízzel és törölje szárazra.

Tovább paszta készült cikória. Cikóriapor mix hideg vízzel, hogy homogén masszát, emlékeztet a tésztába. Alkalmazza a keveréket a bronz és finoman dörzsöljük egy puha kefével. Öblítsük le a tételt tiszta vízzel és száraz törlőkendők.