Mit jelent eurybionts - jelentése szó

Keresés értékeit / szavak értelmezése

Rész nagyon könnyen használható. A javaslat doboz elég belépni a kívánt szót, és mi ad egy listát annak értékeit. Szeretném megjegyezni, hogy a weboldal különböző forrásokból származó adatok - enciklopédikus, értelmes, szóalkotás szótárak. Itt is megismerkedhetnek példákat szavak használatát megadott.Eurybionts (Evry és görög Bion - .. Lives) élőlények képesek egy jelentős változás a környezeti feltételek. Pl. tengeri csillag, a lakás a árapály zónában (partmenti) át elvezetését apály idején, a kellemetlen szagok - nyári hűtési (még fagyasztás) - télen. Sze Stenobiont.

enciklopédia

(Evry. És Biont), állati és növényi organizmusok, amelyek a jelentősebb változást a környezeti feltételek. Például a lakosság a tengeri partvidék tűri a rendszeres ürítés apálykor, nyári ≈ erős felmelegedés és hűtése ≈ télen, és néha fagyasztás (eurythermal állatok); lakosú folyótorkolatok állni eszközökkel. ingadozása sótartalom (euryhaline állatok); állatok száma léteznek széles hidrosztatikus nyomás (eurybathic állatok). Sok földi lakói mérsékelt szélességeken képesek ellenállni a nagy szezonális hőmérséklet-ingadozás. Eurybiontic fajok növeli a képességét, hogy tolerálni kedvezőtlen körülmények egy tetszhalálból (sok baktériumok, spórák és a magvak számos termesztett növények évelő hideg és a mérsékelt szélességi, telelő rügyek édesvízi szivacsok és bryozoans, tojás branchiopoda rákfélék, felnőtt medveállatkák és néhány kerekesférgek, stb ..) vagy hibernálás (egyes emlősök). Oociszták parazita egysejtűek, lárva és tojás néhány fonálférgek képesek ellenállni nagyon erős fagyasztás, szárítás, ellenáll a sok méreg, amely lehetővé teszi számukra, hogy hosszú. időben életképesek maradnak. Bizonyos rovarok és rákfélék (pl szitakötők, a szárazföldi rákokat) lárvák vízi élet, míg a felnőttek ≈ földre. Így. A feltételek a létezés különböző szakaszaiban az életciklus nagyon különböző, de minden egyes lépés korlátozódik egy szűkebb körét. Ugyanez vonatkozik néhány parazita férgek lakás különböző szakaszaiban életciklusának gerinctelen, hal, emlősök és a külső környezet. Néha a felnőttek több mint eurybiontic a fejlődés korai szakaszában (például néhány gerinctelen vízi hal). Eurybiontic néhány elterjedt faj miatt alkalmazkodóképességének különböző érintett fajok populációinak életre területeken különböző körülmények között. Így. fokú eurybiontic típus általában magasabb, mint az egyének vagy fejlődési szakaszban. E. általában azzal jellemezhető, szélesebb tartományok, mint szemben őket stenobiont.Irod Yu Odum alapjai Ökológiai, transz. az angol. M. 1975.

Eurybionts - szervezetek, amelyek létezhetnek sokféle természetes környezeti feltételek és kibírja a jelentős izmeneniya.Imeyut a széles tűréshatárt. Tipikus: tüskés pikó

Például az állatok területeken élő kontinentális éghajlat bírnia jelentős szezonális ingadozások hőmérséklet, páratartalom és más környezeti tényezők. Lakói árapály-nak rendszeresen ki vannak téve a hőmérséklet-ingadozások és a sótartalmat a környező víz, és a vízelvezetés.

Eurybiontic szervezetek hajlamosak morfológiai és fiziológiai mechanizmusok, amelyek lehetővé teszik számukra, hogy fenntartsák az állandóság a belső környezet, még az éles ingadozások környezeti körülmények között.

Átírás: evribiontyi
Visszafelé szól: ytnoibirve
Eurybionts áll 10 betű