Mivel otthon kap oxigént

Azonban nincs értelme a pánik előre, akkor oldja meg a problémákat, ahogy jönnek

Közben folyamatosan a téma peroxid és gidroperita és szeretné, hogy egy egyszerű módja annak, hogy az oxigén a haza. Kezdetben akartam, hogy ezt a tapasztalatot egy korábbi cikkben a kísérletek peroxid és gidroperita. de aztán meggondolta magát, és úgy döntött, hogy külön bejegyzést ebben a témában, mert a tapasztalat elég érdekes, és egyáltalán nem bonyolult.Amire szüksége lesz:

  • 10 gidroperita tabletták;
  • 100 ml víz;
  • kálium-permanganát;
  • bármilyen minőségben, akkor jobb, ha ez magas és keskeny.

Mivel otthon kap oxigént

Igen, majdnem elfelejtettem. Persze, akkor kell valami, hogy ellenőrizni fogja az oxigén jelenléte, amely valamilyen vékony szeletkét, szilánk, ami könnyen gyullad meg, és ezután is füstölög. Akkor is kell egy gyufa vagy öngyújtó. Far ne távolítsa el őket, legyen kéznél.

Minden gyorsan és egyszerűen.

Gidroperit vízben oldjuk. Emlékeztetem önöket, hogy ez rosszul oldódik, akkor jobb, hogy egy nagyon meleg víz hideg vízben.Mivel otthon kap oxigént

Ha azt szeretnénk, akkor előre őrölni a tablettát. Én nem siet, így nem kell őrölni.

Majd a keletkezett oldatot a palackot. És finoman csípje sypem az ő kis kristály kálium-permanganát. Emlékeztet TB szabályok! Ne szedje a kálium-permanganát kezét!

Az oldatot erőteljesen sorja, gázfejlődés kezdődik. Most gyorsan kell cselekednünk. Ignite előregyártott szilánk, és integetett, pároljuk, így a hegye a parázsló lángot.

Mivel otthon kap oxigént

Hagyja parázsló szilánk a palackba, ahol indul a gáz. Ez azonnal kitör káprázatosan ragyogó fényt.

Mivel otthon kap oxigént

Így, megerősítjük, hogy a gidroperita reakciót kálium-permanganát, az oxigén, amely fenntartja az égést és teszi szilánk fényesen világít.

Ez minden. Tehát egyszerű tapasztalat te magad kapott oxigént és megerősítette, hogy tulajdonságai elősegítik az égést.

Csak emlékeztetőül: Ne feledkezzünk meg a szabályokat a kémiai és tűzvédelmi! Legyen nagyon figyelmes és óvatos a kísérlet során!

Ez minden mára. És végül - egy kicsit kedvencem

Minden jó hangulat!