Módszerek fejlesztése és az oktatás a gyermek 2 éves

Módszerek fejlesztése és az oktatás a gyermek 2 éves
Gyermekek 2 éves - egy nehéz szakaszában az élet a szülők. A régi mondás: „meg kell nevelni, amíg gyalog az asztal alatt.” A fő hangsúly ebben az időben kell fordítani a fejlesztés a gyermek esztétikai és erkölcsi elvek, a beszéd, a mozgás. Azt szintén nem hagyja figyelmen kívül az érzések és érzelmek, a kulturális és higiéniai ismeretek, a teljes élettani fejlődés, az egészségmegőrzést és a mentelmi jog.Hogyan emelni a gyermeket a 2 év

Ekkor a gyerek maga kezd járni és beszélni, és így megnöveli annak a tevékenységi körüket. A gyermek mászik az asztalra, kinyitja a dobozok, gyakran esik, megkapja élete első ütésektől. Ezt nem lehet elkerülni bármilyen aktív gyerek.

A gyermek továbbra is tanulni mindent, ami körülötte. Ebben a korban, lefektette a kis ember és a természet a legaktívabb a gyermek fejlődését intellektuálisan, valamint a felhalmozási a szókincse.

Hogyan hogy felhívja a gyermek 2 éves? A legfontosabb dolog - nevelő példával. Ne felejtsük el, hogy a gyermek másolja a viselkedés és a kommunikációs stílus. Kezdve a második évben az élete, a baba tudatosan ismétli meg, és minden jogszabály rokonai. Srácok tökéletesen lemásolni a hangjában hang, és hallotta, még ismeretlen szavakat. Azokban a családokban, ahol a hang veszekedések, viták és botrányok, amelyek nem figyelni az erkölcsi fogalmak, a gyermek játszik pontosan ugyanazt a stratégiát. Azokban a családokban, ahol minden a család tagjai teljesen békés, barátságos és beszélnek egymással, a gyermekek oktatását és fejlesztését a 2 év már kialakult helyes család fogalma és az erkölcs.

Megértést. Amikor a gyermek rossz, sír, nem akar menni a játéktér, megérteni azt, és finoman elmagyarázni, hogy mit, milyen nehéz dobni egy izgalmas játék, de itt az ideje, hogy menjen haza. Az ötlet az, hogy tegye világossá, hogy a gyermek, hogy Ön az ő oldalán. Ne izgulj, nem esküszöm, akkor is, ha kényelmetlenül érzi magát előtt más szülők.Állítsa be a szabályokat, és bizonyos életritmus, mivel ebben a korban. Ha az üzemmód a nap jelen van a nevelést a gyermek 1-2 év az élet, akkor könnyebb lesz. Amikor egy gyermek él a rendszer, majd egy bizonyos idő úgy tűnik, az étvágyat, és ő szívesen eszik, amit ő ajánl, csendben és anélkül, hogy a kiszámíthatatlan alvás; sok időt tölt a levegőben. Mindezek mellett, a korai életkorban a normális élettani fejlődés és a megelőzés a fáradtság kell csak jobb felváltva aktív játékot és a kikapcsolódásra. A legtöbb esetben ez az alváshiány vagy a fáradtság az oka a gyermekek szeszélyeit, és hisztizés, engedetlenség.

Erős, egészséges gyermekek alvás nagyon fontos, mert ez határozza meg a megfelelő fejlődését az idegrendszer és a mentális. Ne feledje, hogy alvást kell előznie egy kiegyensúlyozott állapotban a baba, ezért ne közvetlenül lefekvés előtt a mobil és az aktív játékot. Ha a gyermek makacs, meg kell valamit, hogy rabul ejti őt. Ha nem szeretné, hogy ágyba, majd átöltözés baba, elmagyarázni, hogy mit csinálsz alvás után, hova menjen, mit érdekes dolgot látni. Ez kellemes és sokkal könnyebb, mint a parancsot, hogy „aludni”. És akkor kíséretében több mint gyermeknevelési elvek 1-2 év.

Dicséret a gyermek a helyes viselkedést. Telepítse az alapvető szabályok és dicsérni a gyereket, amit ő tartja őket. Mutasson példát. Türelmesen mutatja a gyermek, hogyan viselkednek. Megteremtse a feltételeket a helyes viselkedést, például tervezik a helyet a gyermek, így volt kényelmes játszani, és gyűjtsük össze a játékok.

Beszéljen a gyermek, hogy ő tehet, hanem beszél, amit nem lehet csinálni. Például, ha egy gyerek akar enni édességet vacsora előtt, nem mondom, hogy ez rossz, mondd meg neki, hogy most már lehet enni egy almát vagy egy narancs.

Adjon gyermekének a választás. Ez lehetővé teszi, hogy a gyermek úgy érzi, némi szabadságot, és akkor -, hogy tartsa a folyamat ellenőrzés alatt. Ajánlat a gyermek néhány blúzok közül lehet választani, ha sétálni, néhány könyvet, ha megy az alvás, stb

Próbálja meg elkerülni helyzeteket okozhat, hogy a hangulatok, „Flash” engedetlenség. Például ha a tervezett, hogy megfeleljen a barátja, és menj vele egy gyerek, akkor csináld a szabadban, például a parkban. Nem kell várnia, hogy fog viselkedni nyugodtan csevegés közben egy csésze tea egy kávézóban - a gyerek lesz csak unatkozik.

Segít a gyermeknek, hogy vizsgálja meg a környező világot. Ő nem csoda, hogy minden akar fogni, és próbálja meg „a fogat”, hallgatni, hogyan kell játszani minden egyes darab, amit érez, hogy meg lehet csinálni. Ne zavarja a kis felfedező! Ne vegye minden egy sorban, megtiltotta, hogy megérintse a könyv, a toll, a kozmetikus. Ha vannak elemek a házban, nagyon veszélyes a magzatra (éles tárgyakat, könnyebb, kések, stb ...), - csak előre kizárják őket, vigye elzárva a kezét, és elhelyezi a szemet.

Tanítsd meg a gyermeket, hogy enni és öltöztet magukat. Ne rohanjon, hogy a baba kanál és ösztönözze a vágy, a függetlenség. Amikor üzembe a baba dolog, nem rohan, és ne legyen ideges, ne szidja a gyereket. Ő mindent megtanult, ha csendben nézni a kényelmes tevékenységét.