Momordica (lövellt uborka)

Momordica (lövellt uborka)

Momordica (lövellt uborka). Titkok a termesztés.

Momordica (lövellt uborka)

Momordica (vagy indiai vad uborka) családjába tartozik Cucurbitaceae. Hazáját - Dél-Kelet-Ázsia (Japán, India, Indonézia és Dél-Kína). Ez jelentése hegymászó lágyszárú növény. Lehet termesztik mind a szobában és az erkélyen vagy a kertben. Amellett, hogy a dekoratív, Momordica szintén gyógyszer tulajdonságait, valamint a gyümölcsöket is használható élelmiszerekben (íze terméshéj íze datolyaszilva, és az íze a gyümölcs - az íze egy érett tök, de enyhén keserű, így Momordica is ismert keserű tököt).Blossoms Momordica sárga illatos virágok, az illata, amely hasonlít a gardénia, de kevésbé intenzív. Virágzás után, a gyümölcs formájában egy hosszúkás, lekerekített élénk narancssárga bogyók. A gyümölcs tartalmaz nagy magvak, 1-1,5 cm hosszú és 1 cm széles, lekerekített alakú, csipkézett élek és gödröcskék a felületen. Mindkét oldalán a mag rajz hasonló a Indiai Nemzeti díszítésére, ahol mindegyik mag mintázat egészen más.

Momordica is termeszthető, mint a kultúra szobába, és díszítő ablakok, erkélyek, pavilonok, teraszok, falak vagy kerítések dekoratív.

Momordica (lövellt uborka)
Elvei termesztése és gondozása Momordica művelési módszerek hasonlóak squash vagy sütőtök. Meg lehet sikeresen termesztenek üvegházakban és üvegházak. Mivel ez a szőlő, meg kell támogatni, például függőleges shralera. Momordica szükséges növekedni jól megvilágított területeken, ami biztosítja a jó termés az árnyékban a gyümölcs kicsi lesz, és a petefészek a legtöbb esetben leomlanak.Momordica és orvosi célra használt, és annak minden része, levelek, magok és gyümölcsök. Jó segítség, ha köhög, tüdőgyulladás, hörghurut, a cukorbetegség, a fejfájást. Használt a tumorok és növekvő immunitás ddya.

Tól momordika gyümölcs előkészítése különböző finomságokat.

Momordica. Titkok a termesztés.

Momordica - meglehetősen igénytelen növény. Grow ez a vetőmag. Talajlazító a vetőmagok ültetés előtti, azaz meg kell nadpilit tip vetőmag vagy dörzsölni csiszolópapírral. Ezután áztassa meleg vízben egy nap, a vizet lehet hozzáadni egy gyenge megoldást kálium permaganata. Ezután a magot helyezünk nedves vagy nedves fűrészport vagy WC-papír és elrendezett 25 fok. Ha a magok elkezdenek kihajt a fehér koreshochki, ők ültettek tőzeg cserépben. töltés hozzuk a szubsztráttal. álló levél talaj, tőzeg, humusz és homok az arány 1: 1: 1: 0,5.

Momordica (lövellt uborka)
A nyílt terepen, hogy egy állandó helyen lehet ültetni Momordica amikor az utcán meleg időben. Benchmark lejárat szolgálhat, amikor ottsvetut alma. Mielőtt a palántákat ültetett a lyuk van szükség, hogy a szerves trágya, később termékenyít kéthetente. Ha a növényt termesztik, mint egy beltéri vagy erkély, majd etetés termék ásványi és szerves trágyák irányított utasítást műtrágyák.

Amikor a növények jelennek meg sárga virágok, segítségre van szükségük a beporzás. A növény a férfi és női virágok (nőivarú virágok lehet azonosítani a jelenléte kis zöld fruitlets). A beporzás virágok különböző nemű kell érintkeznek egymással, ami után a női színek gyorsan kezd kialakulni fruitlets. Amikor a gyümölcs teljesen érett, akkor repedt három részre, és a magok esnek a földre. Egy teljesen hámozott gyümölcs a narancssárga-vörös pulpa használatra kész.

Momordica. Receptek.

Tinktúra a gyümölcs.

Momordica (lövellt uborka)
Vágott momordika gyümölcs apró darabokra, és töltse ki őket három literes üveget, felöntjük fél liter vodkát és zárja a fedelet. A tárolt két hétig hűvös, sötét helyen. Infúzió ajánlott inni éhgyomorra három napig 30 perccel étkezés előtt 1 c.lojke naponta háromszor. Ezt az infúziót a megfázás, reuma, pikkelysömör, valamint fokozza az immunitást.

A főzet a magokat.

A magok (15-20 g) megőröltük és öntsünk 1 evőkanál. forrásban lévő vízben 10 percig állni hagyjuk, egy kis tüzet, és áztatott egy órán keresztül. Majd szűrjük. Ilyen az infúziót a aranyér, mint a vízhajtó. Egyél 3-4 alkalommal naponta 50 mg.

Momordica (lövellt uborka)