Nehéz lélegezni - okok, diagnózis, kezelés

Nehéz lélegezni - okok, diagnózis, kezelés
Nehéz lélegezni néha területeken gyenge Kilégzés vagy légszomj. Ilyen problémák merülhetnek fel, mint egy egészséges ember, és mivel a különböző betegségek. Nehéz lehet lélegezni miatt a mozgásszegény életmód, az elhízás, a rossz öröklődés, az alkohol és a nikotin függőséget, gyakori a tüdőgyulladás, a pszichoszomatikus betegségek.Normál légzés 15-16 légzés percenként -, amikor az ilyen légzőszervi elegendő ahhoz, hogy az oxigén a szövetek és szervek, szükség van, hogy lélegezni erősen.

Nehéz lélegezni: okai

Leggyakrabban, ez lesz nehéz lélegezni, mert:

 • Súlyos fizikai stressz - az izmokat kell több oxigén, légzési kénytelenek dolgozni nehezebb szállítani szükséges vér oxigén;
 • Különböző stresszes állapot és idegi - görcsöt légúti akadályozza a hozzáférést az oxigén a szervezetbe;
 • A krónikus fáradtság - vérszegénység, hiányzik a vér oxigénellátását;
 • Az asthma bronchiale - bronchiális görcs, nyálkahártya ödéma miatt a különböző allergének;
 • Agyérgörcs - súlyos fejfájás, légzési rendellenességek;
 • Tüdőbetegség - egyszerűen az egyik legnagyobb légzési elégtelenség munkájukban vezet nehéz légzés;
 • Szívelégtelenség - sérti a kardiovaszkuláris rendszer képezi az oxigénhiány a vérben.

Amikor nehéz légzés nyugalomban is, sürgős diagnózis okának megállapításához a nehéz légzés. Javasoljuk, hogy végezze el az alábbi vizsgálatokat:

 • Elektrokardiogram a szív (EKG);
 • Röntgen mellkas;
 • Tüdőgyógyászat kutatást a tüdő működését.

Ha nehezen lélegzik, mert a félelem, az állam nem kapcsolódik egy adott betegség forduljon pszichiáterhez.

Nehéz lélegezni: könnyű

Amikor elegendő mennyiségű oxigén van a levegőben, ő szabadon áramlik a tüdőbe a légutakon keresztül. Ráadásul, ha nehéz lélegezni, a tüdő nem tud megbirkózni a feladattal, hogy a vér oxigénellátását. Ez akkor történhet meg, sérülés esetén a nagyszámú tüdőszövet:

 • Győzd betegségek - emphysema és más betegségek;
 • Fertőzés - tüdőgyulladás, tuberkulózis, kríptokokkózis;
 • Sebészi eltávolítása vagy megsemmisítés - egy nagy vérrög, jóindulatú vagy rosszindulatú daganat.

Egy ilyen helyzetben, a fennmaradó mennyiségű tüdőszövet nem elegendő, hogy átadja a vérerek oxigén bejutását a szervezetbe belégzéssel. Amikor vereség nagy része a fény - nehéz légzés, légszomj, az erőfeszítés.

Nehéz lélegezni: a szív

Ha a környezetben elég oxigén és fény érdekében, de nem működik a szív, nehéz lesz lélegezni, mert a keringési zavarok és az elégtelen oxigénellátás a szervezetben.

Nehéz lélegezni - okok, diagnózis, kezelés

Az alábbi esetekben a szív-érrendszerre és a szív, nehéz lélegezni, mert:

 • . Heart Disease - Akut miokardiális ischemiás betegségek, pangásos szívelégtelenség és egyéb betegségek így a szívizom gyengül, és nem nyomja elegendő mennyiségű oxigéndús vér a véráramon keresztül a szervek és szövetek;
 • Vérszegénység. Hiánya a vörösvértestek - vörösvértestek, kötési és szállítása az oxigén a kardiovaszkuláris rendszerben vagy a patológia az eritrociták, amelynél a folyamat megszakadása kötési-felszabadulást oxigént.

Mivel a súlyos sérülések a vérellátó rendszer és a szív lesz nehéz lélegezni, mert a gyorsulás a szívfrekvenciát.

Nehéz lélegezni köhögés

Ha nehezen lélegzik, köhögés - egy együttes megnyilvánulása az összes fenti okok miatt. Légszomj nadrág irritálja receptorok és a gége, a légzőszervi izmok összehúzódnak, ami kénytelen kilégzés a szájon keresztül.

Abban az esetben, ha nehéz lélegezni, köhögés hajlamos törölje a légúti akadály, hogy a légutak szabadok.

Miért nehéz lélegezni más esetekben - az ok lehet egy olyan állapot, amelyben a test több oxigénre van szüksége, mint máskor. Magas hőmérséklet, a progresszív rák, zavarok a pajzsmirigy, a cukorbetegség, a bordaközi neuralgia és mások. Bármilyen betegség, ami felgyorsítja a metabolizmus és kíséri erős hőmérséklet-növekedés, szükség gyakoribb légúti, hogy megnöveli az oxigén szállított a szöveteket és szerveket. Fokozott nyomás a légutakat - a fő oka annak, hogy nehéz lélegezni.

Mi volt az X-sugarakat. A fénykép azt szürkülő. Egy pontos diagnózist nem emlékszik. Olyasmi, mint az érelmeszesedés logkih.Na kérdésem, hogy ez a válasz, hogy ez a kor ((Idézet: Hope orvosIdézet, tüdő kor változások

Helló Nagymama 85 év. Panaszkodik - Nehéz lélegezni, minden nap egyre rosszabb. X-sugarak nem. Az orvos azt mondta a korral járó változásokat a tüdőben. Mi segíthet enyhíteni a légzés

Szia, a kor változik könnyen.
Nem kor tüdő változásokat, amelyek akadályozzák a légzés, nincs ilyen kijelentést egy orvos beszél hozzá nem értés. Annak érdekében, hogy a nagyanyja, hogy megtalálja az oka légszomj és kijavítani.

Helló Nekem van egy probléma: hogyan este volt, miután légzési nehézség. Bepánikoltam és mentőt hívott, ők egy elektrokardiogram mondtuk, rendben van. Aztán készült Flyurografiya túl finom. Én egy MRI a mellkasi és talált SHmorlja sérv lemez kiemelkedés. By nehézlégzés több csatlakozott hidegrázás, gyakori vizelés, hányinger és puffadás a gyomortáji. Felébredek reggel már a hányinger. Én ultrahang, a belső szervek kismedencei UH - minden normális. CBC is normális. Hová menjünk?

Helló Nekem van egy probléma: hogyan este volt, miután légzési nehézség. Bepánikoltam és mentőt hívott, ők egy elektrokardiogram mondtuk, rendben van. Aztán készült Flyurografiya túl finom. Én egy MRI A háti és talált SHmorlja sérv lemez kiemeléshez. By nehézlégzés több csatlakozott hidegrázás, gyakori vizelés, hányinger és puffadás a gyomortáji. Felébredek reggel már a hányinger. Tettem ultrahang, a belső szervek kismedencei UH - minden normális. CBC is normális. Hová menjünk?


Kedves Anna.
Azt kell, hogy konzultáljon egy endokrinológus, ha nem találja a másik oldalon kérdések, majd a neurológus.

Zdravstvuyte.U nekem több mint egy éve van egy probléma: nehéz lélegezni, de néha megtámadja. Íme az év volt az az időszak néhány alkalommal egy héten. Nagyon kezd légszomj és köhögés akar egyenes. Hat hónappal ezelőtt vettem egy kardiológus szív ultrahang tett és mondott minden rendben van. A terapeuta azt mondta osteochondrosis. De most újra támadásokat kezdtek, mit kell tenni? Mi az oka az én légzési problémák?

Zdravstvuyte.U nekem több mint egy éve van egy probléma: nehéz lélegezni, de néha megtámadja. Itt az év volt az az időszak néhány alkalommal egy héten. Nagyon kezd légszomj és köhögés akar egyenes. Hat hónappal ezelőtt vettem egy kardiológus, szív ultrahang tett és mondott minden rendben van. A terapeuta azt mondta osteochondrosis. De most újra támadásokat kezdtek, mi a teendő? Mi az oka az én légzési problémák?


Üdvözöljük Olesya.
Lehetséges okok felsorolása a cikkben, sem pontosabb távolról, kínálunk nem. Meg kell keresni az okát, meg kell adni a teljes vérkép - esetleg vérszegénység, vért cukor - ott is probléma lehet. Osteochondrosis nem diagnózis ebben az esetben.

Üdvözlünk! Kérem, segítsen, nem tudom, hogy ki kell kérni! Több mint egy éve mindig nehéz lélegezni. Pajzsmirigy ellenőrzött, X-ray történik, a vér átadta, volt egy pszichiáter (tanácsára egy terapeuta). Először rakjuk asztma, majd kivesszük asztma gyógyszerek nem segítenek. Allergia látott. Szív beteg, de a kardiológus azt mondja, hogy ez nem a szív. Másként hogyan vizsgálom a tüdőben? Segíts kérlek, a terapeuta nem tudja. Az utolsó spirometriás írásbeli indikátorok EMA a normál tartományon belül. A levegőáramlás korlátozása közepén disztális hörgők osztály. A mintát 400 mg Ventolin negatív. Ha emlékezetem nem csal, nehéz volt lélegezni, miután a hideg.

Üdvözlünk! Kérem, segítsen, nem tudom, hogy ki kell kérni! Több mint egy éve mindig nehéz lélegezni. Pajzsmirigy ellenőrzött, X-ray történik, a vér átadta, volt egy pszichiáter (tanácsára egy terapeuta). Először rakjuk asztma, majd kivesszük asztma gyógyszerek nem segítenek. Allergia látta. Szív beteg, de a kardiológus azt mondja, hogy ez nem a szíve. Hogyan is, megvizsgálhatja a tüdőben? Segíts kérlek, a terapeuta nem tudja. Az utolsó spirometriás írásbeli indikátorok EMA a normál tartományon belül. A levegőáramlás korlátozása közepén disztális hörgők osztály. A mintát 400 mg Ventolin negatív. Ha emlékezetem nem csal, nehéz volt lélegezni, miután a hideg.

Jó napot, Alain.
Be kell, hogy konzultáljon egy tüdőgyógyász.

Helló Két hónapig, nehéz légzés, mellkasi fájdalom a jobb oldalon. Címzettje a terapeuta, nem mellkas röntgen, minden normális, nem az EKG kijelölt csepegtetős kihívást, hogy lehet? Úgy kezdődött egy hónap után a császármetszés.

Hello, van edzés közben az edzőteremben, a zömök eltévedt levegőt, és néhány nap múlva kellett légszomj és lihegve, nem lélegzik, a szívem jelölve, minden normális, lehet, és hol?

Hello, van edzés közben az edzőteremben, a zömök eltévedt lélegzetet és néhány nap múlva volt légszomj és fújtatott, nem lélegzik, a szívem jelölve, minden normális, lehet, és hol?


Szia, Mary.
Forduljunk orvoshoz és a vizsgálatot elvégezni.

Tudtad, hogy:

Van néhány nagyon érdekes orvosi szindrómák, mint például a kényszeres lenyelése tárgyakat. A gyomorban az szenvedő beteg a mánia 2500 idegen tárgy észlelt.

A tudósok az Oxfordi Egyetemen végzett számos tanulmány, amelynek során arra a következtetésre jutott, hogy a vegetarianizmus károsak lehetnek az emberi agy, mert csökkenéséhez vezet a tömegét. Ezért a tudósok javasoljuk, hogy ne zárja ki teljesen a diéta a hús és hal.

A vesék képesek megtisztítani 02:59 liter vért.

Egy életen át, az átlagember termel annyi két nagyméretű medence nyál.

Sok tudós szerint a vitamin komplexek gyakorlatilag használhatatlan az emberre.

Alatt tüsszögés testünk teljesen leáll. Még a szív megáll.

Négy lebenykéit sötét csokoládé mintegy kétszáz kalória. Tehát, ha nem akarjuk, hogy jobb, a legjobb, hogy nem eszik többet, mint két szelet egy nap.

emberi gyomor megbirkózik tárgyak és orvosi beavatkozás nélkül. Köztudott, hogy a gyomornedv is feloldja egy érmét.

Az első vibrátor találták a 19. században. Dolgozott a gőzgépet és kezelésére szánt női hisztéria.

Ha azt mondjuk, még a rövid és egyszerű szavakat használni fogjuk 72 izmokat.

Számos gyógyszer kezdetben forgalmazható gyógyszerek. Heroin, például eredetileg forgalomba hozott, mint orvosolni gyermek köhög. A kokaint orvosok által ajánlott érzéstelenítésre és mint olyan, hogy fellendítsék az állóképességet.

Egy művelt ember kevésbé hajlamos a betegségekre az agy. A szellemi aktivitás hozzájárul a formáció további szövet kompenzáló ailing.

A várható élettartam kevesebb, mint a balkezesek, mint a jobbkezesek.

A készítmény „Terpinkod” Köhögés egyik legjobb eladók, nem azért, mert a gyógyszer tulajdonságait.

Még ha az ember szíve nem vert, ő még mindig él hosszú ideig, amely megmutatta a norvég Rybak Yan Revsdal. A „motor” megállt 04:00 után egy halász elvesztette az utat, és elaludt a hóban.

A szóbeszéd vs Internet: válassza ki a leggyorsabb és legkényelmesebb módja, hogy írjon az orvos

A ritmus egy nagy metropolisz, a munka késő este, és a krónikus időhiány - mindez okoz a bélyegét az állam a mi egészségre. Néha még nekog.