Nehezen lélegzik a terhesség alatt miért nehéz lélegezni korai és kései szakaszában

Egy olyan állapot, amelyben lihegve a terhesség alatt általában átmeneti és nem veszélyes az anya és a baba. Ez a fiziológiai légszomj a terhesség alatt, ami előfordulhat bármely szakaszában.Nehezen lélegzik a terhesség alatt, hogy miért nehéz lélegezni a korai és késői szakaszában

Azonban, nem a levegő a terhesség alatt léphetnek fel, és körülmények között, például hiánya hemoglobin a vérben, hibás működését a kardiovaszkuláris rendszer és egyéb problémák. Ezért a nehézlégzés eredő kismama szükségszerűen tájékoztatja az orvost a terhesgondozóval.

Általában egy nő panaszkodik, hogy nehéz lélegezni a terhesség alatt a hosszan tartó gyaloglás, lépcsőzés, és a fizikai munkát. Ez teljesen normális, ami miatt a fizikai aktivitás növelésére és megtörténhet bármelyik egészséges ember. De ha egy nő észreveszi, hogy nehezen lélegzik, még nyugalmi állapotban kell orvoshoz fordulni. Ezután úgy patológiás okok szükség orvosi felügyeletre.

Miért nincs levegő a korai szakaszában?

Légzési problémák kísérteni nő már az első hónap a terhesség. Általában úgy tűnik, a 6-7 hét.

Az okok miért nehéz lélegezni a terhesség korai szakaszában vannak:

 • kifejezve toxémia;
 • hormonális változások;
 • szívbetegség és az erek;
 • anémia;
 • feszültségek és neurózisok terhes;
 • Patológiai a légutakat.

Nehezen lélegzik a terhesség alatt, hogy miért nehéz lélegezni a korai és késői szakaszában

Ezek a tényezők jellemzően eredményez elégtelen oxigén szaturáció a test. Légzési elégtelenség, amely idő alatt képződött, nem annyira észrevehető, és veszélyes, mint éles hiány levegőt. Ha nehézlégzés élettani terhesség egy természetes folyamat, a patológiai okok megkövetelik kötelező eltávolítását a tervezés szintjén a terhesség.

Miért nincs levegő a későbbiekben?

Ha a nő zihált a terhesség alatt a második és harmadik trimeszterében. Ez annak tulajdonítható, hogy a fiziológiai és patológiai okok miatt.

Légzési problémák a terhesség második felében alakulhat ki a háttérben a következő tényezők:

 • Növeli méh méretének, és a kapott túlnyomást a belső szervek, mint például a tüdő és a rekeszizom;
 • elhízás;
 • hiánya a vér hemoglobin;
 • krónikus szívbetegség, érrendszeri és a légutakat;
 • megfázás és vírusos fertőzések;
 • helytelenül kiválasztott testtartás alvás közben;
 • magnézium-hiány egy szervezetben;
 • dohányzás.

Nehezen lélegzik a terhesség alatt, hogy miért nehéz lélegezni a korábbi és későbbi szakaszaiban

Ez normális, hogy a terhesség alatt alig kapott levegőt?

Eleje óta a terhesség, a működését, a női test változik hatása alatt a hormonok. Ennek célja, hogy támogassa az anya és a magzat létfontosságú tevékenységet. Due hormonális változások, metabolikus aktiváció keletkező mérgező és gyors növekedése az embrió szövet nő észreveheti, hogy ő lihegve az első hetes terhesség.Légszomj ebben az esetben az élettani, hiszen célja a pótlása a szervezet megnövekedett igényeket. Ha a második trimeszterben már lélegezni - ez azt jelenti, hogy a szervezet nem képes alkalmazkodni az új helyzethez.

A harmadik trimeszterében nehézlégzés vissza, mikor a kiszélesedő méhben nyomást fejt ki a membrán és a tüdőt. Légzési nehézség nő megtapasztalhatja akár 38 hetes terhesség. Ezután a gyümölcs esik a medence és a túlzott nyomást a légutakat leáll. Várandós anya ebben az időszakban lehet jegyezni, hogy ez sokkal könnyebb lélegezni.

Bizonyos esetekben ébreszteni?

Légszomj terhesség alatt gyakran egy változata a norma, mint a betegség. Ezért nem szükséges, hogy félni.

De ha a problémát a légzési adunk a következő tünetek, akkor azonnal forduljon orvoshoz:

 • tachycardia - tachycardia 110 ütés percenként;
 • légzés gyakori és súlyos;
 • szédülés, szédülés. fülcsengés;
 • mellkasi fájdalom, amikor belélegzése;
 • kék ajkak;
 • sápadt bőr;
 • rohamok pánikrohamok;
 • láz, erős köhögés.

Ezek a tünetek jele lehet a sürgősségi állapotok, mint például tüdőgyulladás, légzési és szívelégtelenség, bronchiális asztma, tüdőembólia. A várandós anya és a születendő baba veszélyesek különböző szövődmények, így amikor azok megtörténnek ajánlott hívni „mentő”.

Ahhoz, amelyben az orvos kérni?

Ha egy nő a krónikus betegségek, amelyek hatással lehetnek a légzés a terhesség alatt (pl, a szívbetegség és a vérereket), konzultálnia kell a tüdőgyógyász. Súlyos esetekben a diagnózis végezzük röntgen tüdő. Ebben az esetben az expozíció a magzat félelem irracionális, hiszen időben diagnosztizált és kiválasztása kezelési stratégia sokkal fontosabb, mint a lehetséges kockázatot.

Nehezen lélegzik a terhesség alatt, hogy miért nehéz lélegezni a korai és késői szakaszában

Nem tervezett látogatás egy szülész-nőgyógyász a terhesgondozóval kellene a terhes nők, akik úgy érezték légzési problémák kezdetben, és nem volt már korábban súlyos betegségek. Még ha az oka ennek feltétele alacsony, játszani a biztonságos és megtudja, miért a terhesség nehéz lélegezni, nem lesz felesleges. A szakember képes lesz meghatározni az okát patológia, hogy biztosítsa a szükséges kezelésében és megelőzésében ajánlásokat.

Mit kell tenni?

Élettani okok légzési problémák nem negatív hatással van az egészségre.

Különleges kezelés nem kell, de lehet követni néhány tipp, hogy megakadályozzák légzési nehézségek:

Amennyiben a megtett intézkedések ellenére még mindig nehezen lélegzett a terhesség alatt, fordulj orvoshoz. A fő tünet a légszomj baj előforduló nyugalomban. Ez a feltétel meglétét jelezhetik egy női test súlyos betegségek.

Ebben az esetben a szakértő végzi diagnosztikai vizsgálatot, amely kezdődik általános vérvizsgálat. Ha a hemoglobin a vérben paraméterek csökkentek, a kismama által kijelölt vaskiegészitést. komplex vitaminok és ásványi anyagok gazdag magnéziumban.

Nehezen lélegzik a terhesség alatt, hogy miért nehéz lélegezni a korai és késői szakaszában

Ha a háttérben a levegő hiánya nő szédül és éles mellkasi fájdalom kisugárzik a bal váll vagy a kar, fel kell hívnia a sürgősségi ellátást. Ez lehet egy szívelégtelenség, amely veszélyezteti az életet a jövő anya és a magzat. Szerencsére az ilyen meglehetősen ritka.

megelőzés

Nem titok, hogy számos egészségügyi probléma könnyebb megelőzni, mint leküzdeni. És az állam, amikor nehéz lélegezni a terhesség alatt meg lehet akadályozni, feltéve, hogy nem okozott kóros okok miatt.

Ez segít multivitamin. séta a szabadban, korlátozza a fizikai és pszicho-emocionális stressz, éles parfüm illatok, ellenőrzés súlygyarapodás, figyelembe nyugtatók.

Nem szabad elfelejteni, hogy okozott légzési problémákat nem okoz pánik. Terhesség - olyan fiziológiás állapot a nő, nem a betegség. És sok változás alatt azt teljesen természetes. Ha légzési problémák fordulnak elő nyugalomban is, meg kell, hogy konzultáljon orvosával, hogy megtudja, hogy miért nehéz lélegezni a terhesség alatt, és át kell adni a szükséges kezelést.