Nemezelés gyapjú

Nemezelés gyapjú
Egy korábbi cikkben javítása pozitív Meséltem már a technika száraz nemezelés. És ma, mint ígérte, beszéljünk egy másik faj nemezelési gyapjú - nedves nemezelés. amellyel lehet, hogy lapos nagy vásznak érzett. Meg kell jegyezni, hogy módszerével száraz nemezelés. ilyen szövetek nagyon nehéz lenne.Nedves nemezelés kapta a nevét, mert ebben az esetben van szükség, hogy használja a vizet, hanem az istálló gyapjú szálak - egy szappanos oldattal elő vízben. Úgy véljük, hogy a nedves nemezelés (nemezelés kéz) merült fel azokban az országokban, ahol először háziasított kecskék és juhok. A legenda eredete a szakterületen nedves nemezelés kimondja, hogy a Noé bárkája, többek között az állatok, a juhok élt nagyon kis szoba. Sheep fészer, a hajuk a padlóra esett, és áztatott vízzel. Napokon juhok nyomatni az ilyen gyapjú pata. Ahogy telt az idő, az árvíz vége volt, a birkák elhagyták a bárkát, és a padlón volt, hogy megmutassák a legelső őrölt szőnyegen.

Anyagok és eszközök nedves nemezelés

Nemezelés gyapjú
A termékek előállítása a technika nedves nemezelés korai mesterek nagyon kevés anyagok és eszközök: szappannal és vízzel, gyapjú és a saját kezét, jó okkal, ez a fajta nemezelés nevű nemezelés kézzel. Ma azonban egy ilyen minimalista sor, néhány költségeket, és a modern mesterek megkönnyítik egy feladathoz további anyagok és eszközök: alom későbbi cikkben (pupyrchatoy csomagoló fóliák, bambusz terítő barázdált gumiszőnyeg.), A háló (régi tüll, háló alatt a vakolat, vagy szúnyoghálóval ), vízzel permetezzük, törölköző, egy ragasztószalaggal, egy fából készült sodrófa kézi kesztyű (opcionális, de előnyös).

Gyapjú nedves nemezelés lehet vastag és vékony semifine. Vastag gyapjú vagy fésült fátyolszalag elegendő durva anyag, amely nehéz, hogy bolond, azt a technikát alkalmazva a nedves nemezelési. így általában nem használják a tiszta formájában, és adjunk hozzá egy kicsit szűk a termékek gyártásához. Finom gyapjú - könnyű és lágy, mert lehet, hogy az ilyen ruházati cikkek, mint a sál. Semifine haj kissé durvább, gyakran használják, hogy egy sűrűbb termékek, mint például táskák, kozmetikai táskák és sapkák.

Tanulási nedves nemezelési magát

Mielőtt megkezdi a nedves nemezelés. van szükség, hogy készítsen egy szappanos oldattal. Ehhez vegye egy darab szappant, lereszeljük ez egy durva reszelő és öntsünk két liter forrásban lévő vízhez. Ezt követően az oldatot szükséges keverni úgy, hogy szappanok teljesen feloldódott a vízben. Ezután az oldatot kell főzni, amíg sűrű, ami általában körülbelül két óráig tart. Mindazonáltal a hagyományos folyékony szappan lehet használni nedves nemezelés, amely kapható a boltokban, és hígítsuk vízzel nem szükséges.

Nemezelés gyapjú
Előállítása után az oldat folytassa feldolgozni a nedves nemezelési. Az első dolog, amit meg kell teríteni egy asztalon mat, mivel gyakran használják pupyrchatuyu film, mint az újrahasználható és olcsó, amellett gyapjú szálak ne ragadjon benne. Ha úgy döntött, egy ilyen film, akkor tedd fel a pattanásokat.Akkor kell meghatározni a méretét a jövőben a bunda, és felvázolja az alakját ágyon egy papír ragasztószalaggal. Meg kell arról, hogy ha nedves nemezelés gyapjú ül mintegy 20-25%, így a száraz termék körvonala legyen valamivel nagyobb, mint a tervezett objektum mérete.

További terjedését kabát a alom, amelyben az első bázis szükséges feküdt egy alapréteg, miután a mintát, majd rajz. A gyapjú szükségszerűen kell határozni átfedő vékony szálakká úgy, hogy nincsenek rések, amely szükséges, hogy verem rétegek egymásra merőleges. Minden telephelyen gyapjú rétegvastagság egyenlőnek kell lennie. Még egyszer, ne feledkezzünk meg a zsugorodás: magasság kell megállapítani gyapjú 3-4-szor nagyobb, mint a vastagsága a kívánt lapot.

Nemezelés gyapjú
Miután a haj határozza, meg kell alaposan vízzel nedvesített egy spray palackot, és ügyelni kell arra, hogy a mintázat nem mozdult. A nedves gyapjú borított háló és megnedvesítjük folyékony szappan vagy szappan oldat előre elkészített. A szőrzet is nedves kézzel, így ő átitatott a megoldás. Erre a célra, akkor egy fa sodrófa, de nagyon óvatosan, hogy ne mozgassa a rajzot. Ha az érzés a felesleges víz, akkor el kell távolítani egy törülközővel.

Most indulunk a nedves nemezelés. Olyan berendezés, amely nem túl bonyolult: igényel csak finoman dörzsöljük a levél kezét, így a különböző irányokba. Meg kell jegyezni, hogy a celofán kesztyű nagyban megkönnyíti a folyamatot nemezelés, mivel ebben az esetben a kéz könnyebb lesz, hogy csúszik a pályán. A folyamat során, akkor biztosítani kell, hogy a gyapjú-ben áztatjuk egész idő alatt a szükséges mennyiségű folyékony szappan vagy szappanos oldattal.

Arra a kérdésre, hogy mennyit kell dörzsölni a hajat. szakértők válaszolnak, hogy van egy aranyszabály: ha százszor vasalni a kezét minden uchastochek szövet, gyapjú gubancos feltétlenül. Azonban alapos és pontos száma szerint egyáltalán nem kötelező. Ön is használja ezt a megközelítést: ha a rács kezd eltávolodni az interneten, és a rajz ugyanakkor nem mozog, akkor óvatosan tisztítsa meg a rácsot, viszont az így kapott anyag és elkezd bolondozás rá a másik kezét. Azokban az esetekben, ahol a web jól átázott, akkor továbbra is gázol nélkül háló.

Nemezelés gyapjúból
Hajlandóságot éreztem ellenőrzött következők: meg kell óvatosan húzza ki a haját, kívánatos csinálni néhány feltűnő része a cikket. Ha a szőrzet fénytelen, akkor külön az egyes kis csík - ha nem, akkor az egész területre. Miután befejeztük a nedves nemezelés folyamat kívánt végtermék öblítsük le meleg vízzel, hogy elmossa a felesleges szappanos oldattal. Víz szükségszerűen meleg, mert túl meleg vagy hideg vizet, hogy egy erős termék zsugorodhat vagy elveszti alakját. A kész anyag ne csavarja, jobb tedd a grill és hagyja, hogy a víz kifolyjon.

Fabric készült a nedves nemezelés technikát lehet használni, mint egy panel. szőnyeg, sál, kendő, és ebből mi is kivágták a ruhákat. nedves nemezelés technika elég egyszerű, de mégis lehetővé teszi, hogy szép, meleg és eredeti dolgokat filc.

Nano-nemezelés

Beszéd nedves nemezelési, lehetséges kiosztani olyan fajok, mint a nano-nemezelési. amely lehetővé teszi, hogy a saját kezét, hogy hozzon létre egy igazán nagyszerű termék. A lényege a nano-nemezelési van nemezelési gyapjú más típusú szövet, mint a selyem vagy pamut. Különösen hatékony kombinációja nézete selyemből és gyapjúból, amely kapcsolatban van egy kontrasztos ezeknek az anyagoknak - sima felület finom selyem és a gyapjú bolyhos ömlesztett.

Nemezelés gyapjú
Nemezelés gyapjú


Általában nano-nemezelés technikát használják, hogy a függöny. köpeny, sál, stb Palatines Azonban lehet gubancos és a hétköznapi ruhadarab, ahonnan majd varrni egy szoknyát, nyári ruhát, és még az esti ruha. Meg kell jegyezni, hogy a nano-nemezelés viszonylag új keletű, de van egy fontos előnye más technikák nemezelés. természetes szövet egy szilárd alapot, amely lehetővé teszi, hogy olyan termékeket egy filcréteget különböző vastagságú - a vékony és alig észrevehető, amíg sűrű és puha.