Neurózis, vagy az ördög nem is olyan szörnyű, mint amilyennek festik ...

(Laid Lisa_ a kérésére)

Van egy ilyen régi anekdota - „Mi a különbség a neurotikus, pszichotikus? Pszichotikus tudja, hogy kettő meg kettő az öt, és nyugodt, és a neurotikus találgatások a helyes választ - négy, de ideges ... „Minden vicc van némi igazság, és az én tapasztalatom volt a tömeg az esetek mind alábecsülték a probléma súlyosságát, amíg a teljes tagadása és az infláció ezek a szélsőséges. Súlyos mentális problémák, nem fogunk foglalkozni ma, de az oktatási program tartásba neurotikus rendellenességek.Kezdésként nézzük meg, mi a neurózis. A kifejezés olyan homályos, hogy a fajta depresszió (lásd. Cikk „depresszió”) jelenik meg mellette sorban katonák a dísztér, hogy kezdődik, hogy minden iskola a pszichoterápia (pszichoanalízis ügyfélcentrikus kezelés), hogy megértsék az okokat, súlyossága és egyéb jellemzői neurózis, ami néha kitalált rengeteg szempontból érthetetlen, hogy bárki, kivéve a feltalálók Személy szerint én nagyon szeretem a koncepció hangsúlyozási / psychopathy Licko - alapján, és én szétszerelni a neurózis. Ezen elképzelés szerint vannak változatai a norma (karakter hangsúlyozás), kevéssé kiegyensúlyozatlansága bizonyos személyiségjegyek. Ez szükségtelen lehet a belső rögzítés világ (skizoid hangsúlyozás), hangulatingadozás nagyobb méretben (cikloist hangsúlyozás), stb Birtokosai accentuations (arányuk a népességben több mint 90%) teljesen normális életet egy „de” - mindaddig, amíg a környezet nem kezd súlyosbíthatja a meglévő eltérést. Ennek az az oka bármi lehet - egy új kapcsolat a partner, a felsőoktatás, a karrier növekedés az átalakulás a szolga főnök, stb és az eredmény mindig ugyanaz - dekompenzáció hangsúlyozás a megjelenése neurotikus rendellenességek.

A hosszától függően dekompenzáció neurotikus rendellenességek két csoportra oszthatók. A rövid távú (akár több hétig) dekompenzáció accentuation úgynevezett neurotikus reakció általában spontán megszűnnek. Ha dekompenzáció késett hónapok és évek, van egy neurózis. Azonnal felmerül a kérdés - hogy van-e neurózisok emberek nélkül accentuation, amelyek, mint már említettük, körülbelül 10%? Igen, vannak, de ez sokkal kevésbé valószínű, abban az esetben a rendkívül erős hatások (háború, baleset, stb.)Végül szeretném hangsúlyozni, hogy a neurózis - ez egy átmeneti zavar egészséges minden értelmében az a személy, amely nem hagy maga mögött jelentős következményekkel jár. Azonban még a magánszemélyek titkos neurózis kisebb megnyilvánulásai gyakran igényelnek hónapos munka pszichológus / terapeuta, és néha gyógyszerek. Ezért, hogy akkor az élet szabadabb volt, szélesebb kinyitja az ajtót, hogy a lélek - és problémák ítélve lehet húzni ...

Vitaliy_Portnov. I „neurózis” után a második válása. három gyermeke van. a tartózkodási hely megváltoztatása. nélkül bevételeit. megfosztott lakásában. ami, hidd el. bizakodó második férje,
Átírta az anyja. Én majdnem egy éve.
Priodicheski ék. könnyek. sajnálta magát. de a gyerekek - és érezni. hogy nem is olyan rossz. -)))
Persze eleinte nem volt ó-rossz (Elvesztettem 18 kg) láttam néhány tablettát. A „könnyű” kezek anya, hogy csendes. de valószínűleg hiába.


Ya azt hiszem. Ezeknek a 10 százalékot?
Mert. hogy most unatkozom éppen ellenkezőleg. Nem a stressz és az adrenalin. Nem tudom, hogy mit is hiányzik. ((((
Szóval kell egy háború vagy katasztrófa. -)))

Aliona csillag. úgy néz ki, inkább a reaktív depresszió, mint a neurózis, de még mindig jó! És annak érdekében, hogy legyőzze az unalom, nem megy Csecsenföld vagy Irak - csak meg egy célt, és pitch rá ugrásszerűen!

Ahelyett, bevallom egy terapeutával, mert el tudja olvasni egy jó kis könyvet, mert tájékozódni magát, és kinevezi az egyes tanfolyam? Nos, mondjuk, ettől sírás?

Elena_Orias. próbálja meg, persze, lehet, más kérdés, hogy bizonyos módszerek sokkal könnyebb kezelni egy szakorvos (pszichoanalízis, például). És mint sírás is előfordulhat ideggyengeség, hisztérikus neurózis, és sok más államokban. Ha szeretné, írjon a közösségi Ugolok_psihologa. „Fogadása pszichológus” beszélni.

Vitaliy_Portnov. mint jóság vagy a rosszaság stressz attól függ, hogy az emberek maguk is vezet. Van egy nehéz helyzet, honnan származik mászunk egy lépéssel magasabb a fejlesztés, és előfordulhat, hogy ugyanezekben opustitsya.Est situeviny ha egyszerűen kell változtatni a hozzáállást probleme.I mindenhol, a fenébe is, szükségünk van otvetstvennost.Etogo mi emberek félnek a földbe, és nem akarja, hogy észre. „Minden magától”, „nem én voltam”, és így tovább. Jung nem találta az archetípusa a „freebie” tisztán erre strany.ochen illene.

Alisa_fon-Fritz. igaz! Küzdelem és a „kiszállok” révén a stressz a helyzetet (a szabály, hogy meghatározott időkeretben), az a személy, így a „jó” és vidd a kezét - a „rossz” De, hogy legalább néhány feladat - cselekedni nőtt fel, és ez a kevesen tudnak, és szeretnék csinálni egyet.

Vitaliy_Portnov. detstski egosostoyanie Vicces, mert ha a feltételek a TA-out és tupiki.a felszabadulás, igen, a jelenlegi a felnőttekig.