Norma cukor a vércukorszintmérő mérés - hogyan kell mérni cukor vércukormérő, a hetedik mennyországban

Norma cukor a vércukorszintmérő mérés - hogyan kell mérni cukor vércukormérő, a hetedik mennyországban
Az egészséges emberek vércukor szinte minden alkalommal olyan 3,9-5,3 mmol / l. Alacsony vércukorszint úgynevezett hipoglikémia. Leggyakrabban, az ember emelkedett vércukorszint miatt a cukorbetegség. Ha nem kezelik a magas vércukorszint a vérben, ez okozza az akut és krónikus diabetes komplikációk.Tanuljunk mi növeli a vércukorszintet, mint ez veszélyes, és ami a legfontosabb -, hogyan lehet hatékonyan és biztonságosan alacsonyabb. A glükóz a véráramba kerül a máj és a belek, majd a véráramba hordozza, hogy az egész test, tetőtől talpig. Ily módon, a szöveti szerzik az energiát. Ahhoz, hogy a sejteket használni glükóznak a vérből, az inzulin hormon van szükség. Ha az árfolyam a glükóz minden rendben van, ez egy enyhe növekedés, és nem sokáig.

Az angol nyelvű országokban - milligramm per deciliter (mg / dl). Néha szükség van lefordítani a vizsgálat eredménye az egyik egységből a másikba. Ők azonosították már a közepén a huszadik század eredményeként egy felmérés ezer egészséges emberek és cukorbetegek. Hivatalos szabályok cukor cukorbetegek - sokkal magasabb, mint az egészséges emberek.

Mi a teendő megnövekedett cukor szintjét a vérben?

Hogyan mérjük a vércukor alkalmazásával glükométer?

Norma cukor a vércukorszintmérő mérés - hogyan kell mérni cukor vércukormérő, a hetedik mennyországban


Táblázat paraméterei a normális, magas és alacsony vércukorszint

Hivatalos szabályok cukor túl magas, mert a „kiegyensúlyozott” étrend nem teszi lehetővé a jó szabályozás a cukorbetegség. Próbáld meg egy alacsony szénhidráttartalmú diéta - és győződjön meg róla, hogy olyan eredményt ad, 2-3 napon belül. Cukor a vérben csökken a normális, az inzulin dózis csökken 2-7 alkalommal, jobban érzi magát.

Amikor evett ételt megemészteni tápanyagok bejutnak a vérkeringésbe. Ezért, a glükóz koncentrációja növeli étkezés után. Egészségügyi problémákat okozhat a magas vércukorszint étkezés után, gyakran tekintik a természetes korral járó változásokat. Mindazonáltal úgy kell kezelni, különben a beteg nem lesz képes a normális életvitelt közepes és idős korban. Elemzés vércukorszint éhgyomorra - rossz választás a diabetes diagnózisának felállítására.

Az első néhány évben a cukorbetegség, az éhomi glükóz szint normális marad. Ugyanakkor ebben az időben a szövődmények is folyamatban van. Ha a beteg nem méri cukor étkezés után, hogy nem ismeri az állapotuk, amíg a tünetek nyilvánvaló. Annak ellenőrzésére, hogy van-e a cukorbetegség, vigye laboratóriumi vérvizsgálat glikált hemoglobin.

Ha nem megy az egészséges életmód, akkor bemegy a diabétesz előtti 2. típusú cukorbetegségben. Vagy van ideje előtt a haldokló szívroham vagy a stroke. Mint diabétesz előtti, elegendő, ha az alábbi feltételek ahhoz, hogy a diagnózis. Ugyanakkor, sok beteg nem észlel tüneteket. Számukra a rossz vérvizsgálati eredmény a cukor kellemetlen meglepetés.

Ébreszteni, ha a szükség van cukor étkezés után 7,0 mmol / l, és még inkább, ha magasabb,. Az éhomi cukor lehet normális az első néhány évben, amíg a cukorbetegség károsítja a testet. A nyugati országokban, ez már nyilvánvaló még serdülőkorban. Cukorbetegek tudják jól, hogy tudsz-e élni a magasabb vércukorszintet. Azonban, még ha nem lesz kellemetlen tünetek, magas vércukorszint serkenti a diabéteszes szövődmények kifejlődését.

Ha több vérvizsgálat különböző napokon azt mutatják, hogy a megnövekedett cukor - lehet gyanús prediabetes vagy „igazi” cukorbetegség. A diabeteses betegek vércukor értéke 7-8 mmol / l-ben 1-2 órával étkezés után tekinthető kiváló, és 10 mmol / l - elfogadható. Ahhoz, hogy a vércukorszint 5,5 mmol / l, a benne oldott elég csak 5 g glükóz. Ez a cikk ismerteti, mi irányítja a vércukorszint - a gyermekek és felnőttek, férfiak és a terhes nők.

Lásd még: