Növekedését és csökkenését kreatininszint a vérben - mi a norma, okoz, hogyan lehet csökkenteni

Főoldal »A” növekedés és csökkenés a vér kreatinin

Mi kreatinin?

Kreatinin - egyike a metabolitok a biokémiai reakciók aminosav-fehérje-anyagcsere a szervezetben. A kialakulását a vegyület folyamatosan zajlik, és a kapcsolódó anyagcsere folyamatok izomszövet. Mivel az izmok egyik fő tömb az emberi test, és a csökkenés szükségessé teszi az állandó energia hordozó, szerkezetükben erőteljes energiát kell fektetni. Szükséges, hogy sürgősségi energiaszükségletét.A fő donor ATP az izomszövetek kreatin - kreatin foszforilezett nem esszenciális aminosav. A szintézis után a májban esik izomba, ahol ez megtörténik defoszforilációja enzim kreatin foszfokináz. Az E folyamatok kialakulását energia és a kreatinin. ATP fogy izmok visszafizetése energiaigény és a vesék távolítsa kreatinin a vizeletbe szűrés után.

A kreatinin, mint a végső termék bomlási reakciók nem fogy el a szervezetben, hogy végre más anyagcsere-folyamatokat. Ez káros a vegyület szövet, amelyet meg kell maximálisan kiválasztódik. Megsértése kreatinin anyagcsere előfordulhat az szakaszaiban átvételét, metabolizmus és a kiválasztás!

kreatinin norma

Minden kreatinin nem szűrhető és a vesén keresztül ürül. Ez annak a ténynek köszönhető, hogy van egy állandó az ő választása a vérben, míg az izomszövet életképes. A vérplazma tartalmaznia kell egy viszonylag stabil koncentrációjának kreatinin, amely függ a kortól, a jellemzőit izomműködés és a táplálkozás. Ezért vannak a legnagyobb és legkisebb határait kreatinin előírások, amelyek figyelembe veszik ezeket a tényezőket, és megbeszéljük a normális működését szervek.

A hibák elkerülése érdekében az eredményeket biokémiai vérvizsgálat a kreatinin-szintjét feltétlenül követi az általános szabályok vérvételre. Vizsgálat feltétlenül tartott reggel éhgyomorra. Kívánatos, hogy elkerüljék a súlyos izom a stressz és a túlmelegedés vagy túlhűtés mielőtt valóban vérvétel.

Az érthetőség kedvéért, eltérések kreatinin arányok -ról táblázatos formában:

kreatinin-koncentráció a plazmában a nők alacsonyabb legyen, mint a férfiak. Ez annak köszönhető, hogy a fiziológiai mechanizmusok kialakulása, a forgalmazás és a vérkeringést.

A mechanizmus, ez a jelenség a következő:

Izomtömeg, a nők kevésbé, mint a férfiak;

Kevesebb Izommegerőltetés;

Aktivitása metabolikus folyamatokat a női test csökkentjük;

Élelmiszer női étrend tartalmazhat kevesebb exogén kreatinin bejutását a szervezetbe;

A hatása a nemi hormonok és a terhességet.

Norma kreatinin férfiak

Kreatinin férfi test szinte mindig magasabb lesz, mint a nők hasonló korú csoportban. Ez annak köszönhető, hogy az életmód és a különbségek a szervek működésének és rendszerek. Életkori sajátosságainak is befolyásolja a folyamatot kreatinin anyagcserét, mindkettő felé növekedését és csökkenését. Az elmúlt években sok ember részt tornatermek és javítja az izmok teljesítményét tartalmazó gyógyszerek kreatin. Meg kell figyelembe venni annak értékelésekor kreatinin szabványoknak.

Norma kreatinin gyermekeknél

kreatinin-koncentráció a plazmában gyermek nagymértékben függ a korát. Major ingadozások a társított indikátort a tevékenység a növekedés és a növekvő izomtömeg idővel. Újszülött miatt nagy terhelésnek, ami testük volt megtapasztalni a szülés során, van kreatinin ugyanazok, mint a felnőtteknél. Ugyanez jellemző tipikus tizenéves miatt az erős növekedés a szervezet. Az iskolás korú gyerekek nőnek viszonylag egyenletesen, így a kreatinin azok valamivel alacsonyabb, mint a felnőtteknél.Emelkedett szérum kreatinin

Annak megítélésekor, kreatinin anyagcserét, leggyakrabban kell foglalkozni nőtt a metabolit koncentrációja. Fontos, hogy értelmezze az adatokat azzal a lehetőséggel, fiziológiai és patológiai növelése, az életkor és a nemek aránya. Egy olyan állapot, amely érzékeli magas kreatininszint a plazmában, az úgynevezett giperkreatinemiey.

Hypercreatininemia okoz súlyos rendellenességek a szervezetben, mint a kreatinin önmagában alacsony toxicitást mutatnak. Annak káros hatása a szövetek is előfordulhat csak éles eltéréseket a norma annak koncentrációját. Ez a metabolit főképpen a következményeit különböző állapotok és betegségek, jelezve azok elérhetősége. Ezért, izolált hypercreatininemia gyakorlatilag nem okoz tüneteket.

Általában ez kombinálható más patológiás tüneteket, ami nyomja az elképzelést, hogy szükség van erre a vizsgálatra:

Fáradtság és izomgyengeség;

Növekedése vagy egy éles számának csökkenése a napi vizelet;

Kóros elváltozásokat a vizeletvizsgálat (fehérje, fehérvérsejtek, vörösvérsejtek).

Pathogenezis giperkreatinemii kapcsolatba hozható bármely szakaszában a keringési és cseréje kreatinin a szervezetben. Ez hatással lehet az élelmiszer természetétől, a fizikai aktivitás módban a elfogyasztott folyadék mennyisége, a recepció a kábítószer, az anatómiai tulajdonságok az izomszövet és állapotát, funkcionális képességét kiválasztó rendszer és a máj.

Mit jelent emelkedett kreatinin?

A koncentráció növelése kreatinin biokémiai vizsgálata vér is jelzik:

A test emelkedett a környezettől kreatinsoderzhaschih anyagok fokozott fehérje táplálkozás;

A túlzott vagy nagyon gyors izomtömeg növekedésével;

Nagy terhelések végre izmokat;

Megsemmisítése izomszövet;

Újraelosztása vér és sérti a víz egyensúlyt a szervezetben;

Károsodott veseműködés a kreatinin clearance és kiválasztását;

Mérgező hatása van a szervezetben;

Endokrin rendellenességek, szabályozó anyagcsere folyamatokat a szervezetben.

Bizonyos esetekben meg kell foglalkozni a relatív növekedése szérum kreatinin, ami nem fordul elő, mert a túlzott termelése vagy megtartása. Ez együtt jár a csökkenés a keringő plazma térfogat eredményeként a újraelosztása, vérveszteség vagy kiszáradás. Relatív hypercreatininemia kombinálható más jelei hemoconcentration és a vérrögök, amely segít a helyes értékelése. Ez soha nem éri el a magas értékeket.

A megnövekedett kreatinin-szintek lehetnek fiziológiai, nem merül fel, mert a betegségek és kóros. A második esetben a fő oka a veseelégtelenség giperkreatinemii cselekmények minden típusú vese betegség, amelyben a kreatinin számok nőhet többször. Fiziológiai giperkreatinemiya nem lehet képviselő nagy eltérés a normától!

Okai emelkedett kreatinin

Közvetlen oka giperkreatinemii a mértéke nőtt kreatinin indikátor mutatja be a táblázatban.

Kóros okai emelkedett kreatinin

Hogyan lehet csökkenteni a vér kreatinin?

Miután egy részletes vizsgálat és okának meghatározása giperkreatinemii adható ilyen ajánlások:

Kórházi ellátás a kórházakban, illetve profil betegség esetén. Ezek lehetnek az általános terápiás kórházak és speciális osztályok kezelésére vese- vagy más betegségek;

vételi készítmények normalizálása fehérje metabolizmus és a kiválasztás a mérgező termékek az anyagcsere fehérjék (ketosteril, lespeflan, lespenefril);

Normalizálás vízcsere kiválasztásával optimális a konkrét esetben a folyadék térfogatának elfogyasztott a vese funkciók. Ha giperkreatinemiya által okozott fiziológiai mechanizmusok, a növekedés a napi mennyisége a tiszta minőségű víz csökkenti a kreatinin plazmakoncentrációját, valamint felgyorsítja a kiválasztás a vesék által;

Normalizálása étrend minőségi és mennyiségi szempontból. Ez magában foglalja a teljes kizárását vagy korlátozását a használatát fehérje élelmiszerek és a só, amelyek hozzájárulnak a nitrogéntartalmú vegyületek vagy késleltetni folyadék a szövetekben. Ez amellett, hogy a abszolút növekedése kreatinin, ami annak relatív növekedése miatt hemoconcentration;

Javítás az életmód és a fizikai aktivitás. Ezeket úgy kell összhangba hozni a tényleges kapacitás a szervezet. Ha kóros okai emelkedett kreatinin nem mutatható ki, és csak változata ennek az állapotnak a túlzott testmozgás, a legnagyobb csökkenés;

Folk jogorvoslati (rizs és húsleves, fűszernövények és díjak);

Eljárások az extracorporalis méregtelenítés (hemodialízis és analógjai). A használata a művese célszerű csak súlyos típusú giperkreatinemii miatt dekompenzált vesekárosodás vagy mérgezés.

Mindenesetre lehetetlen, hogy még megpróbálja, hogy megbirkózzanak a megnövekedett kreatininszint a vérben. Ez a tünet lehet egy kicsit tetején egy nagy jéghegy betegség. Bármely korrekciós és terápiás intézkedéseket kell ellenőrizni egy szakértő! Hibát talált a szövegben? Válassza ki, és néhány más szóval, a Ctrl + Enter

A diéta emelkedett kreatinin

Az egyik legfontosabb intézkedés, hogy csökkentsék a kreatinin-szintjét tartják az étrendi terápia. Az általános jellemzők, hogy korlátozza a használatát fehérje élelmiszerek, és a kálium-sók, antioxidánsok és dúsítási diétás termékek, tisztító test.

Zsíros különböző állati és baromfi hús (sertés, kacsa, liba);

Zsíros halak;